Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Barneturneringer i 2017


Aprilmesterskap - lørdag 22. april
Maimesterskap - tirsdag 23. mai
Junimesterskap - torsdag 8. juni

Ferdige turneringer:
Marsmesterskapet - tirsdag 28. mars
Angvika BGP - lørdag 25. mars
Februarmesterskapet - torsdag 2. mars
Januarmesterskap - lørdag 28. januar

 

 

Barne- og ungdomsturnering lørdag 22. april (Tore, 20. april 2017)

Lørdag 22. april blir vår månedlige barne- og ungdomsturnering spilt i Sjakklubben.

Aprilmesterskapet starter klokka 1100 og er ferdig klokka 1400. Vi håper å få spilt 6 runder, men det kan bare bli 5 runder.

Alle får premier. Det blir delt inn i grupper etter alder (kadett, lilleputt, miniputt og mikroputt) og ei egen gruppe for nybegynnere. Men alle spiller i samme store gruppa. Etter at alle rundene er ferdige, deles spillerne inn etter hvilken gruppe de tilhører, og de får premier/pokaler etter plasseringa i grupp.

Hvis det er voksne spillere som har lyst å være med, kan de spille i samme gruppa som barna, men de blir da premiert i en "sjåførklasse". Alternativt kan de spille i ei egen lita turnering, hvis det blir mange nok voksne som har lyst å spille.
Betenkningstida er 12 minutter + 5 sekunder tillegg per trekk.

Påmelding på nettet her... eller i Sjakklubben seinest rett før klokka 11 på lørdag. Det kan også gjøres torsdag kveld.

Det er ingen startavgift for medlemmer av Kristiansund Sjakklubb, siden medlemsavgifta dekker slike avgifter. For andre, er startavgifta 100 kroner.

Vi har som vanlig servering av mat, og den koster ikke noe. Denne lørdagen blir det risensgrynsgraut med saft til. Gi beskjed hvis du ikke kan spise det, og vi ordner noe annet.

 

 

Fra Marsmesterskapet tirsdag 28. mars 2017.
Foto: Tore Kristiansen

Moldespillerne kom, så og vant! (Tore, 29. mars 2017)

Tirsdag kveld var det tid for den månedlige turneringa i Kristiansund. Dette var bare noen få dager etter turneringa i Angvika på lørdag, og det kom ikke så mange som vi har blitt vant til i det siste. Men 3 spillere fra Molde kom for å være med i Marsmesterskapet.
Og de gjorde det godt! Så godt at Hermann vant turneringa med 14 poeng og Matheo kom på tredjeplass. Viljar og Jacek tok andre- og fjerdeplassen. Disse fire er alle miniputter.

Matheo spilte veldig godt sluttspill så vi i går kveld, og det overrasker ikke, siden de har en god trener i Tor Wetle i Molde. Da oppdaget vi også hvilke områder vi i Kristiansund må lære oss bedre!
Men dem som overrasket best var de to begynnerne, Eliah og Viljar. Sjøl om de ikke har spilt så mye, gjorde de sine saker bra. Eliah spilte til og med remis mot lilleputten Stinus.
Lilleputtene kjempet sjølsagt helt i teten, men måtte gi tapt for miniputtene denne gangen. Og det er artig at det var Isak som kom først. Han hadde et veldig spennende parti mot Hermann i tredjerunden. Det var et sluttspill som svingte fram og tilbake flere ganger. Til slutt var det Hermann som vant. Men Isak var nære på.

Felix var best av mikroputtene.

Denne tirsdagskvelden var det pølser med brød og vatn som ble servert til alle sammen.
Noen få bilder fra turneringa her...

 

 

Gymsalen på Angvik skule var fylt opp med sjakkspillere.
Foto: Tore Kristiansen

Flott turnering i Angvika lørdag 25. mars (Tore, 26. mars 2017)

Det var ei flott turnering i Angvika lørdag 25. mars. Vi ble invitert av Angvik bygdelag for kurs og turnering. 16 spillere kom fra Kristiansund Sjakklubb (to av dem bor utafor Kristiansund og Frei; i Surnadal og på Batnfjordsøra).
Først var det undervisning, og der deltok alle fra Sjakklubben som hjelpere.

Etterpå var det turnering; Angvika barnesjakkturnering. Vinner ble Amund Strand som igjen vant alle partiene sine. Noe overraskende kom 7-årige Emilian på andreplassen som han tok på bedre kvalitet foran et kobbel av gode spillere som Johannes, Viljar, Jacek og Stinus.
De tre beste fra Angvik fikk de største pokalene, og det var Olav, Edvard og tredje best var Heine som går i tredjeklassen.
De to beste jentene var Nora og Lina som fikk ekstrapokaler for det.

Det var ei lita voksenturnering med 6 spillere, der det var med 2 sjåfører fra Kristiansund, og det var med 4 lokale spillere. Arild Ovesen vant med 4 av 5 poeng. Også alle de voksne fikk glasspremier.
Og vi ga Angvik bygdelag en liten vase som takk for at vi fikk komme (bilde), og i retur fikk vi ei korg med sjokolade. Under turneringa fikk vi alle sammen lunsj, og det var godt.

En del bilder fra arrangementet her...

Les også hva Tidens Krav skrev om turneringa...
På hjemveien til Kristiansund dro vi fra Kristiansund innom Hjorten på Batnfjordsøra, der vi hadde pizzabuffet.

 

 

Angvik skule

Over 40 spillere i Angvika lørdag (Tore, 24. mars 2017)

I Turneringa starter klokka 1130. Og det er allerede 44 påmeldte, og vi regner med flere. Kanskje også flere voksne spillere.

Fra Kristiansund drar vi klokka 8 med mange biler. De fleste møter i Sjakklubben da, og kjører derifra. Det er Roger som har ansvaret for organiseringa fra Kristiansund, og foreldre og spillere har fått beskjed.

 

 

Johannes tilbyr Stinus remis.
Foto: Tore Kristiansen

Stor deltakelse i februarmesterskapet (Tore, 3. mars 2017)

Det var 24 deltakere med i februarmesterskapet torsdag kveld i Sjakklubben.

Det var både med erfarne og helt nye spillere med. Det ble bare 5 runder, og det synes vi er kjekt, for det betyr at spillerne bruker tida si og tenker på trekkene. Betenkningstida var 12 minutter og 3 sekunder tillegg per trekk, og hver runde kunne da vare i en halvtime.
Før de to siste rundene fikk også alle servert fløyelsgraut med saft til, og det var det foreldrene (lenke til bilde) som ordnet med!

Det var både lilleputter, miniputter og mikroputter i teten. Miniputten Johannes og lilleputten Stinus tok remis i innbyrdes parti. (Johannes visste nok at han sto til tap da han tilbød remis.) Og de to vant mot alle de andre. Lilleputten Jonas og mikroputten Emilian delte tredjeplassen, og det er svært sterkt av mikroputten Emilian som var med på si første sjakkturnering seint i fjor høst! Lilleputten Viljar og mikroputten Patrick tok de de andre topplassene.
Noen bilder her...

 

 

Fra venstre Bjartmar, Amund, Johannes og Sindre.
Foto: Tore Kristiansen

Januarturneringa: Vinnere fra Surnadal og Averøya (Tore, 28. januar 2017)

Januarturneringa for barn som ble spilt i Sjakklubben lørdag, ble vunnet av Amund fra Surnadal med 21 poeng. Bjartmar fra Averøya tok andreplassen med 18 poeng. Først på tredjeplassen med 17 poeng kom kristiansunderne Johannes og Sindre!
Det var ei flott turnering med mye godt spill. Denne gangen fikk vi også besøk av to flotte representanter fra Aure Sjakklubb. Både Martin og Steinar spilte god sjakk og viste at sjakkunnskapen fremdeles har gode kår i Aure.

Amund som vant har den uvanen, :) at han vinner alle partiene i sjakkturneringene han deltar i, som under Laksefestivalen i 2015. Amund vant også alle partiene sine denne gangen, og det til tross for sterk motstand.

Lilleputten Sindre deltok i si første turnering, spilte kjempegodt og kom på delt tredjeplass. Han startet i Sjakklubben først i forrige uke.
Noen bilder fra overnattinga og turneringa her...

 

 

Sjakkspilling på januarovernattinga

Overnatting i Sjakklubben i januar (Tore, 28. januar 2017)

Fredag kveld og natt til lørdag før turneringa i januar, var det overnatting i Sjakklubben!

Det var taco, pratelagsjakk og bygging av marshmallowtårn på fredag kveld og masse sjakkspilling.

Alle sov i kjelleren natt til lørdag, og det ble en tidlig morgen på lørdag. Da ble det bl.a. litt stafettsjakk i bakgården (lenke til bilde) før turneringa startet klokka 11.

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig