Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Arrangørens sider,   programmet,   resultatlister rundeoppsett

Direktesendte partier

Direktesendte partier kan følges følgende steder med 15 minutters forsinkelse:
Lichess: Elite, andre klasser, Chessbase: Elite andre klasser, Chess.com: Elite andre klasser og FollowChess: Elite andre klasser.

 

 

Runderapporter fra åttenderunden fredag 15. juli

(Tore, 15. juli 2022)

I eliteklassen vant Simen Agdestein mot IM Maxim Barth Stanford. Simen er nå norgesmester! Han har 7 poeng og bak ham ligger Jon Ludvig Hammer og Tor Fredrik Kasen med 5½ poeng.

Eirik Viken Kallset fikk spilte mot Aalesunds Andreas Skrede Hausken. Eirik spilte spansk igjen. Denne gangen med en litt pjusk kropp. Tapte greit.

Amund Pihl Strand tapte også i dag. Men Amund ligger fremdeles på en sterk femteplass i juniorklassen.

Amadeus S. Sveggen møtte nok en spiller fra Fredrikstad. Det ble tap også i dette partiet slik som i det forrige partiet mot en fra samme klubb.

Møre og Romsdal har med to spillere i lilleputtklassen. Raphael Leif Mathias I Stuhaug vant enkelt i dag. Det var det første partiet som var ferdig. Han har 4 poeng. Mens Moldes Aksel Bræin spilte remis i dag. Han har også 4 poeng. Og de skal møtes i sisterunden i morgen. De leier et hus sammen her i Kongsvinger.

Vegard Simensen spilte nok en remis i åttenderunden. Han har nå 6 remiser i Landsturneringa.
Volda Ørstas Egil Arne Standal fikk en grei remis i sjuenderunden. Han kom til Kongsvinger med ei ørlita plan om å gå ned noen ratingpoeng. Han hadde 1800 akkurat, men for å kunne få delta i klubbmesterskapet i Volda Ørsta er maks grensa 1799. Men Egil Arne har nå tapt 50 ratingpoeng, og det var nok i meste laget.

Også Øystein Viken Kallset tapte i åttenderunden i dag mot Abishan fra Indre Østfold.
Tapte gjorde også Roger Hojem i dag.

Rune Edøy spilte skandinavisk forsvar mot Aalesunds Bjørn Norald Dybvik i dag. Bjørn Noralf hadde terrengfordelen, før Rune tok over og sto to bønder over. Det var klar gevinst, men Rune greide å bukke tilbake den ene bonden. Da kom Bjørn Noralf inn med tårnet, og han hadde en fribonde sammen med en løper. Han hadde matt i to trekk men så det ikke. Da fikk Rune inn en gaffel og vant tårnet hans. (puh... Det hadde vært et utrolig spennende parti og følge med på.)
Rune endte på 5 poeng. Han drar hjem fredag ettermiddag.

Arild Myhre. fikk et tap i åttenderunden.
Sunndals Anne Grete Nebell fikk ei trasig turnering etter sine to seire i de to første rundene. Det ble 4 tap, før det endelig ble en remis i sjuenderunden og en seier i dag i åttenderunden!

Elite kandidat er det den ukrainske flyktningen FM Semen Metusov som leder med 7 poeng. Han har bare tapt mot Mathias Unneland i førsterunden, Mathias har 4½ poeng og det samme har 4 andre.
Bjørn Robert Unhjem spilte remis mot legendariske FM Ole Chr. Moen i åttenderunden.

Aalesunds Roar Nakken deler tapte både i 6. og i 7. runden. En av dem mot Levangers Terje Lund som har delt førsteplass i Senior 50+, mens Roar har delt tredjeplass før sisterunden i morgen. br>Moldes Ivar Kosberg tapte begge sine. Volda Ørstas Per Steinar Runde klatrer oppover i Senior 50+ B etter at han vant i begge rundene i dag. Moldes Stian Kosberg ligger sist i klassen, mens sønnen Stian i klasse 5 måtte trekke seg pga. sykdom.

 

 

Runderapporter fra sjuenderunden torsdag 14. juli

(Tore, 15. juli 2022)

Simen er ustoppelig i år. I sjuenderunden vant han mot IM Mads Vestby-Ellingsen og leder eliteklassen klart.

Eirik Viken Kallset spilte mot enda Schliemannvarianten i spansk (3...f5. Eirik vant en bonde etter åpninga og bukket kvalitet ikke lenge etter. Stillinga var lukket og svart manøvrerte ei god stund i jakt etter ei åpning. Eirik flytta fram og tilbake helt til svart bestemte at det var tid for middag. Remis.

Amund Pihl Strand spilte på andrebordet i juniorklassen, men denne gangen møtte han den ene ratingfavoritten som ikke har gjort det så bra hittil. Men det er en god spiller, og det fikk Amund merke som tapte partiet.

Amadeus S. Sveggen spilte mot Anna fra Sotra. Amadeus undervurderte henne skikkelig og sto til tap underveis i partiet. Men han fikk ryddet unna tapstruslene og vant til slutt.

Vegard Simensen tar vel sikte på å bli en slags remiskonge i dette NM. I sjuenderunden ble det hans femte remis.

Øystein Viken Kallset kalkulerte flott og vant.
Roger Hojem tapte. og Tore Kristiansen prøvde å spille, men det fungerte ikke. Og det ble to streker på covidtesten etterpå.

Rune Edøy gjorde det skarpt igjen, og vant sitt parti.

Mens Arild Myhre. spilte remis.

 

 

Runderapporter fra sjetterunden onsdag 13. juli

(Tore, 15. juli 2022)

Runderapportene kommer nå samlet slik som Lahlum av og til gjør det med rapportene fra Fagernesturneringa. Men vi har sjølsagt ikke Lahlums kvalitet på rapportene. Før rundestart tok vi også lagbilde. Av veldig mange bilder, og to fotografer, var det kun ett hvor alle smilte. Fotografen av dette bildet var Randi Jentoft Sirnes.

I eliteklassen fortsetter Simen å lede. Etter en remis mot GM Lars Oskar Hauge i sjetterunden leder han med ett poeng. Det skal bli vanskelig for noen andre å hindre at GM Simen Agdestein får kongepokalen i år.

Eirik Viken Kallset spilte fransk og ble møtt med Miler-Barry-gambiten. Men Eirik ville ikke ta bonden, og spilte heller broder Øysteins variant mot hvits Ld3, Tc8. Det førte hvit ut i ukjent farvann. Masse komplikasjoner seinere ble det remis etter et langt sluttspill. Eirik sa etterpå at han kunne ha tatt remis tidligere, men siden Karl W. Strand sto og så på, ville han ære den gamle sluttspillkjempen med et skikkelig langt sluttspill.

Amund Pihl Strand spilte på andrebordet i juniorklassen, og han valgte å spille Aljechins forsvar. Det er det ikke ofte man ser på toppbordene nå til dags. Amund vant bonde i åpninga, men kom skikkelig bakpå i utviklinga. Men det løste seg utover i midtspillet uten av Amund slapp å gi tilbake bonden. Tårnsluttspillet vant Amund enkelt. Partiet finnes her...
Amund ligger på andreplass i juniorklassen med 4½ poeng.

Amadeus S. Sveggen møtte en sterk spiller i sjetterunden. Vetle Bjørge Strand som har 1989 i rating, og bl.a. spilte remis mot Sindre i Rosecupen. Det var en veldig god spiller, og Amadeus tapte.

Vegard Simensen møtte Nordstrands Vigdal i sjetterunden. I Larvik for tre år siden, spilte Vigdal og Audun Hoem på toppbordet i klasse 1 omtrent i runde 6. Så det er en god spiller. Det ble en rolig remis.


Øystein Viken Kallset vant et flott parti i sjetterunden, mens det ble remis på Roger Hojem.
Tore Kristiansen merket sykdommen i sjetterunden, og greide ikke kalkulere skikkelig. Bare å spille på feelingen er ikke godt nok i denne klassen, og det ble tap.

Rune Edøy reiste seg etter tirsdagens dobbeltrunde og vant.

Det samme gjorde også Arild Myhre. Han reiste også kjerringa og vant sitt parti i denne runden.

 

 

Runderapporter fra fjerde- og femterunden tirsdag 12. juli

(Tore, 12. juli 2022)

Dagen med dobbeltrunde kan være utrolig irriterende for noen, mens det for andre er ukas høydepunkt. Det er avhengig av hvordan man gjør det.

I eliteklassen vant Simen Agdestein igjen. Denne gangen mot Frode Urkedal. Men Lars Oskar Hauge som hadde et utsatt parti, vant det i ettermiddag, og ligger nå bare 1 poeng bak Simen. Og de skal møtes i sjetterunden på onsdag. Simen leder eliteklassen med 4½ poeng etter 5 runder.

Eirik Viken Kallset fikk ei god beholdning ut av dobbeltrunden. 1½ poeng. Eirik møtte engelsk åpning og fikk påført hvit en tematisk dobbeltbonde i clinja i en omvendt siciliansk variant. Det endte opp med et ubalansert sluttspill der svart hadde en Lucena-bonde og tårn mot tre sammenhengende fribønder og tårn. Computeren viste at stillinga hele tida var i dynamisk balanse. Remis.
I femterunden ble det nok en spansk åpning med d3-varianten. Denne gangen spilte svart den mer forsiktige Le7 og ikke Lc5 som i tredjerunden i samme åpning. Det ble absolutt ikke noe vannliljeparti da hvit åpnet i sentrum og det ble veldig taktisk. Med mange offiserer på brettet hadde Eirik en fribonde i c-linja som han pushet framover. Etter at Eirik ikke fant enda flere gode trekk i sentrumsgrumseriet, byttet han plan til kongeangrep. En løper ble ofret og få trekk etter var første seier i klasse mester innkassert!
Aalesunds Andreas Skrede Hausken fikk ½ poeng på de to rundene i dag.

Amund Pihl Strand hadde med seg et spyd i går, men i dag var det en gaffel han hadde i lomma. Amund vant i begge rundene i dag. I det siste partiet gikk det kanskje mot remis da motstanderen hadde låst av Amunds konge, mens Amund kunne ta evig sjakker med dronninga. I det 40. trekket sjakket Amund med dronninga, og forsvant raskt for å gå på toalettet. Motstanderen hadde atskilling med tid igjen, men gjorde kongetrekket sitt nesten med en gang Amund hadde reist seg fra stolen. Og så ristet han på hodet. Amunds neste trekk var en springergaffel på konge og dronning. Og det ble seier. Amund bare sjakket i det 40. trekket for at han skulle få mer tid til å vurdere hvordan han skulle spille videre. At motstanderen bukket var ikke meininga. Men da ble det en rask slutt for Amund som nå ligger på 3. plass i juniorklassen. Sondre Lillestøl Melaa som Amund møtte i førsterunden, har 5 strake seire!

Amadeus S. Sveggen i kadettklassen hadde lært seg Caro-Kann kvelden før, men motstanderen valgte ei anna variant enn Amadeus og Raphael hadde preppet. Motstanderen fikk ikke utnyttet sin fordel i åpninga da Amadeus spilte litt feil. De rokerte til hver sin side, og Amadeus sitt angrep på dronningfløya vant fram.
I femterunden tirsdag kveld bukket Amadeus en bonde i åpninga. Da gikk han berserk, men motstanderen sto imot og vant partiet.

Møre og Romsdal har med to spillere i lilleputtklassen. Raphael Leif Mathias I Stuhaug fikk inn preppene sine begge gangene i dag, og det ble to remiser. Moldes Aksel Bræin tok 1½ poeng på de to rundene i dag!

Det ble endelig en seier på Vegard Simensen i klasse 1. Den kom i femterunden tirsdag kveld. Motstanderen spilte feil i det 10. trekket, og Vegard vant enkelt. I fjerderunden ble det remis mot Levangers Jon Arne Stokhaug. De tok remis i ei stilling der Vegard kanskje sto litt bedre.
Volda Ørstas Egil Arne Standal har ikke kommet greier ikke komme igang med spillet sitt, og det ble walk over og tap i dagens to runder.

Trønderoppgjøret i klasse 2 ble vunnet av den yngste av dem, Linus Sandstad.
Tore Kristiansen tok først en remis i fjerderunden mot Svein Dale. De spilte ofte mot hverandre på slutten av 1970-tallet, da Svein er fra Volda. I femterunden fikk Tore satt opp løperne sine i lange diagonaler mot motstanderens kongestilling, og vant på det.
1½ poeng ble det også på Roger Hojem i dag. Han kombinerte stort i fjerderunden og vant tidlig. I femterunden var det en fredelig remis mot Gunnar Eiken fra Sotra.
Også Øystein Viken Kallset vant et og spilte en remis i dag. I fjerderunden ble det en Benonistruktur der Øystein angrep den hvite b-bonden. I midtspillet fikk han inn en kombinasjon som vant materiell, men motstanderen spilte videre siden springerne til Øystein sto på randa. Han ga først opp da Øystein fikk inn en lignende kombinasjon som den første. I femterunden var det fredelig spill. De byttet av offiserer og bønder og kom ut i et helt likt sluttspill.

Rune Edøy fikk en dobbelnull i klasse 3 i dag. Han hadde også hvit i begge partiene, men ingenting fungerte.
Også Aalesunds Bjørn Norald Dybvik gikk på en dobbelnull i dag.

Det ble også skjebnen til Arild Myhre. Han spiller sine faste åpninger som han kjenner og kan godt, men han får ikke overført den fordelen han tilegner seg i åpninga til midtspillet.
Også Sunndals Anne Grete Nebell gikk på to tap i dag.

I Elite kandidat ble det remis i fjerderunden mellom Alexander Øye-Strømberg og Mathias Unneland Men begge tapte i femterunden.
Det var imidlertid svært gledelig at Bjørn Robert Unhjem fikk sin første seier i klassen i femterunden i kveld!

Aalesunds Roar Nakken deler førsteplassen i Senior 50+ etter at han vant begge partiene sine i dag. br>Moldes Ivar Kosberg tapte begge sine. Volda Ørstas Per Steinar Runde klatrer oppover i Senior 50+ B etter at han vant i begge rundene i dag. Moldes Stian Kosberg fikk ½ poeng i dag.

 

 

Runderapport fra tredjerunden mandag 11. juli

(Tore, 11. juli 2022)

Det ble en litt dårligere beholdning i mandagens runde enn søndagens. To seire, 4 remiser og to tap. Men vi fikk rundens raskeste parti da Rune vant etter bare minutter. Og 5 timer seinere var det bare 4 partier igjen i hallen. Ved 3 av bordene satt det kristiansundsspillere!

I eliteklassen vant Simen Agdestein igjen. I dag mot Frode Elsness. Simen leder nå eliteklassen med 3½ poeng etter 4 runder.

Eirik Viken Kallset tapte i denne runden mot Sondre Waage Tofte fra Stavanger. Det ble spansk åpning med den vannliljeaktige d3-varianten. Hvit opprettholdt en liten fordel i åpninga. Det ble avviklet til ei stilling med bonde over for svart som i følge computeren var i dynamisk balanse/fordel hvit. Hvit fant ikke de riktige trekkene og tapte. Hvit lærte mye spansk av svart i analysen etter partiet.
I mesterklassen spiller også Aalesunds Andreas Skrede Hausken. Han har 1½ poeng.

Amund Pihl Strand tok med seg et imaginært spyd inn i hallen i dag. Han vant da han spiddet motstanderens dronning på kongen. Amund har da 50% score på de tre rundene.

Amadeus S. Sveggen fikk et veldig tøft oppgjør i kadettklassen mot stortalentet fra Stavanger, Martin Holten Fiskaaen. Amadeus spilte remis mot Martin i hurtigsjakkrundene i Rosecupen, og han mente på forhånd at han hadde gode sjanser. Og det var kanskje en liten psykologisk seier for Amadeus, som greide remis. Amadeus med de hvite brikkene spilte aggressivt og kjørte fram bøndene på både konge- og dronningfløya. Etter alle avbyttene til slutt, var stillinga låst. Springeren til Martin kom seg ikke ut fra baksida av sine egne bønder, og Amadeus sin løper hadde heller ingen muligheter. Og da ble det remis. Da har også Amadeus 50% score.

Møre og Romsdal har med to spillere i lilleputtklassen. Raphael Leif Mathias I Stuhaug vant et flott parti i dag, og har 1½ poeng. Også Moldes Aksel Bræin vant endelig i dag. Motstanderen angrep kongestillinga til Aksel, men han hadde full kontroll. Og slik han har lært; et angrep på fløya skal møtes med et motstøt i sentrum. Og det var det Aksel vant på!

Remis ble det også på Vegard Simensen i klasse 1. Vegard kom dårlig ut av åpninga, men kom seg i midtspillet, og da hadde han ved et par anledninger vinsttrekk. Men da han ikke fant dem ved brettet, ble det remis. Dette var et av de siste partiene som ble ferdig i hallen.
Volda Ørstas Egil Arne Standal har ikke kommet igang i klasse 1. Han står med tre tap.

klasse 2 ledes av to unge trøndere. Ulrikke Langvikk (19 år) og Linus Sandstad (15 år) har begge 3 poeng!
Tore Kristiansen var en av de andre tre som satt og spilte og spilte. Det ble remis, men underveis hadde Tore vinstmuligheter flere ganger i løper- og springersluttspillet.
Det ble tap for Roger Hojem sjøl om han også spilte i over 5 timer. Etter partiet brukte Roger og de andre nesten like lang tid på å analysere partiet. Og det er viktig! Man skal lære av sine tap.
Øystein Viken Kallset spilte remis i dag, og han har da 1 poeng.

Rune Edøy fikk som nevnt det raskeste partiet i tredjerunden. Det varte kun i 17 trekk! Etterpå gikk Rune rundt i salen og fulgte med på alle de andre spillerne. Da har Rune to poeng i klasse 3.
Andre fra Møre og Romsdal som spiller i klasse 3 er Aalesunds Bjørn Norald Dybvik. Etter remis i tredjerunden står han med 2½ poeng.

Arild Myhre fikk spilt sin vante hvitåpning i dag, men ble presset bakover i midtspillet. Da kom feilene, og det ble et tap i klasse 4.
Sunndals Anne Grete Nebell gikk dessverre på et tap i dag, og hun står med 2 poeng.

Elite kandidat er det 5 ungdommer på toppen! Klassen ledes av Midt-Norges beste spiller, Alexander Øye-Strømberg som har 3 poeng, fulgt av kameraten, Aalesunds Mathias Unneland som har 2½ poeng, De møtes i fjerderunden på tirsdag. Kretsmester Bjørn Robert Unhjem tapte i dag for Jøran Aulin-Jansson, mangeårig president i Norges Sjakkforbund og kanskje ny visepresident i FIDE om en måned.

Aalesunds Roar Nakken spilte også mot en tidligere president i Senior 50+-klassen. Roar vant etter et flott løper- og springersluttspill der Roar hadde en fjern fribonde. Moldes Ivar Kosberg spiller også i Senior 50+, og han var absolutt ikke fornøyd med dagens parti. Volda Ørstas Per Steinar Runde spiller i Senior 50+ B. Det er en klasse han har vært på pallen tidligere. Han står med 1½ poeng. Det samme har Moldes Stian Kosberg i klasse 5.

 

 

Anne Grethe leder klasse 4


Foto: Tore Kristiansen

(Tore, 11. juli 2022)

Sunndals Anne Grete Nebell har fått en forrykende god start på sjakk-NM.

Hun spiller i klasse 4 og hun står med full pott etter de to første rundene!

 

 

Mathias fra Aalesunds leder Elite Kandidat

Mathias Unneland til venstre. Til høyre, nestor Ole Chr. Moen, som ble juniornorgesmester i Kristiansund i 1970.
Foto: Tore Kristiansen

(Tore, 11. juli 2022)

Mathias Unneland fra Aalesunds Schaklag leder Elite Kandidat etter at han også vant partiet sitt i andrerunden. Mathias vant mot ratingfavoritten i førsterunden, FM Semen Mitusov. Han er en ung, ukrainsk flyktning.

Det er tre spillere på to poeng etter to runder. En av dem, Alexander Øye-Strømberg fra Hell Sjakklubb, er per i dag den spilleren bosatt i Midt-Norge som har høyest rating. Og han går, slik som Mathias, fremdeles på videregående.

De tre andre spillerne fra Aalesunds er:
Andreas Skrede Hausken spiller i mesterklassen, og han 1 av 2.

Roar Nakken spiller i Senior 50+, og han har startet med to remiser.

Og sist, men ikke minst, Bjørn Noralf Dybvik som også har full pott med to av to i klasse 3.
Aalesunds har dermed hatt en meget god start på Landsturneringa.

 

 

Runderapport fra andrerunden søndag 10. juli

(Tore, 10. juli 2022)

Det ble helt andre resultater i andrerunden på søndag enn lørdagsrunden. Kun en spiller tapte, og han tapte mot en klubbkamerat. Det ble 3 seire, 5 remiser og 1 tap. Amadeus, Rune og Tore vant sine partier. Da har alle fått poeng.

I eliteklassen gikk Jon Ludvig Hammer på et tap mot Simen Agdestein. Simen leder nå eliteklassen med 2½ poeng etter 3 runder.

Eirik Viken Kallset spilte remis i andrerunden i mesterklassen. Han kom ut i sluttspillet med bonde over, men bukket den i en kombinasjon. Men bakspillerne mente at det kanskje bare var remis i stillinga allikevel. Uansett har Eirik nå fått sine første poeng i mesterklassen. For å opprettholde ratinga trenger han bare 1½-2 poeng.
Eirik sjøl skriver: Jeg kom greit ut av en ufarlig sidevariant i Winawer i fransk. Motstanderen byttet ned til en dronningløs stilling som var lik, der han hadde majoritet og en dobbeltbonde på dronningfløya. Bøndene på dronningfløya gikk fra tre mot to, to mot en, til mot mot ingen, før jeg klarte å vinne begge. Bondefordelen i sluttspillet klarte jeg å bukke bort og så ble det remis.

På akkurat samme tid som Eirik bukket sin bonde, gikk også Amund Pihl Strand på en kombinasjon i juniorklassen. For Amund ble det mer prekært siden han nok hadde vinnende stilling. Han hadde to sammenhengende fribønder i a- og b-linja. Det ble remis da han mistet a-bonden i en fiks kombinasjon.

Amadeus S. Sveggen vant sitt parti i kadettklassen. Amadeus spilte godt. Amadeus ble tidlig ferdig, for som han forklarte etterpå. Han spilte mot en som bare hadde spilt i to turneringer tidligere. Amadeus tok imot de offiserene som ble tilbudt ham, og da har Amadeus fått sitt første poeng!

Også Vegard Simensen fikk poeng i andrerunden i klasse 1. Vegard kom ut i et tårnsluttspill med bonde under, men alle bøndene var på samme side og det var greit for Vegard å holde remis.

I klasse 2 har vi nå fått med også de to spillerne som sto over førsterunden. Og dessverre måtte Tore Kristiansen møte klubbkamerat Øystein Viken Kallset. Øystein kom bra ut med svart og vant også både g- og h-bonden til Tore. Men da Tore fikk ofret tårnet sitt på g7 på Øysteins kongestilling, ble det matt. Da Øystein tok tårnet var det forsert matt i fire trekk.

Roger Hojem fikk en flott start i årets Landsturnering med en sterk remis. Roger sto trangt ut fra åpninga, men det løsnet litt etter hvert. I midtspillet safet Roger og tok imot remistilbudet. I ettertid viste det seg at stillinga var lik.

Rune Edøy spilte et glimrende parti i andrerunden i klasse 3. Motstanderen ville ikke gi opp, og spilte og spilte. På et tidspunkt lurte Rune på om han skulle gå inn med alle fire bøndene til nye dronninger. Men han gjorde ikke det, og det ble 1 poeng til Rune.

Arild Myhre spilte et sterkt parti i klasse 4. Arild kom ut i sluttspillet med tårn mot løper og noen bønder. Arild valgte dessverre feil plan og ga bort en bonde. Og da greide motstanderens løper å dekke bøndene sine, og det ble remis.

Da har alle kommet i gang, og alle har fått minst en remis. Tredjerunden spilles mandag, og tirsdag blir det den beryktede dagen for dobbeltrunden.

 

 

Runderapport fra førsterunden

(Tore, 9. juli 2022)

3 av spillerne satt på livebrett i førsterunden, og to av dem sto over og fikk walk over-remis.
Det ble ingen seire på spillerne i denne runden. Det ble to remiser (+ de to walk over-remisene) og 5 tap.

I mesterklassen ble det tap på Eirik Viken Kallset som fikk en avslått morragambit i siciliansk mot seg. Motstanderen gikk skikkelig i boksen fra trekk to. Da ble det ei Maroczy-stilling hvor hvit ifølge computeren sto cirka 2.0. Men Eirik avvikla feil til ei stilling med liten fordel, og da han valgte feil plan ble det komplikasjoner i tidsnøden. Eirik hadde på et tidspunkt en remisvariant, men motstanderen endte med vinnende stilling.

I juniorklassen ble det tøff motstand på Amund Pihl Strand som møtte førsterangerte Sondre Lillestøl Melaa fra Oslo. Partiet ble vist live, og kan bl.a. spilles gjennom på chess.com her...

Amadeus S. Sveggen spiller i kadettklassen. I førsterunden spilte Amadeus mot Pantham Kaewpittakun fra Dragen i Bærum. Pantham spilte mot juniorlaget til Kristiansund i NM for klubblag. Han vant på førstebordet mot Kim André, og han gjorde det også godt i B-gruppa i Rosecupen. Amadeus hadde svart og spilte Kanvarianten i sicilansk, men han hadde ikke sett alt for mye på den, og stilte seg opp littegranne uvant. Pantham fikk en fordel i midtspillet som han utnyttet godt. Amadeus hadde en svak isolanibonde på d6. Og spillet rundt den førte til slutt at Amadeus tapte mot favoritten.

I klasse 1 var Vegard Simensen tredje øverste rangerte spiller. Han møtte Jon Anders Stabbetorp fra Fredrikstad. Vegard sto godt, og så muligheter for et kongeangrep. Vegard ofret materiell, men bakspillerne mente i ettertid at det nok var et feil offer, siden motstanderen greide å h holde unna. Da kunne Vegard ha avviklet og fått tårn og bønder mot to lette offiserer. Men i stedet valgte han å fortsette angrepet. Da motstanderen holdt unna, hadde Vegard gitt for mye til at partiet kunne reddes.

I klasse 2 har vi med hele tre spillere. To av dem, Tore Kristiansen og Roger Hojem sto over med walk over-remis. Men da fikk Øystein Viken Kallset spilt på førstebordet. Partiet kan spilles gjennom på followchess her.... Det var bra spilt av Øystein. Og det var sterkt å greie remis mot klassens førsterangerte!

Også i klasse 3 fikk vår deltaker spille på førstebordet mot klassens høyest rangerte. Rune Edøy møtte Sigurd Hynne fra Trondheim, og partiet kan spilles gjennom på lichess her... Det var et interessant parti, og et langt ett. Men bøndene til motstanderen i sentrum bare gikk framover, og da ble det vanskelig for Rune å redde seg.

Arild Myhre møtte Knut Steinar Bu fra Folgefonn i klasse 4. Arild tok en sterk remis!

Det gikk ikke storveies med de andre spillerne fra Møre og Romsdal heller. Med ett soleklart unntak. Aalesunds Mathis Unneland vant mot ratingfavoritten i Elite Kandidat

 

 

Førsterunden starter klokka 16

(Tore, 9. juli 2022)

Førsterunden i alle klasser unntatt elite, starter lørdag klokka 16.
Rundeoppsettet pleier først å komme noen minutter før rundestart, men det er sveitseroppsett, så man kan regne seg ut til hvem man møter.

Både Roger Hojem og Tore Kristiansen som begge spiller i klasse 2, står over førsterunden og får begge ½ poeng på walk over. Og vi håper at de da ikke møtes i andrerunden på søndag...

Av våre spillere er Vegard Simensen rangert høyt oppe i klasse 1, og vil få en grei motstander i dag. De andre vil ligge på nederste halvdel og kan få sterk motstand i dag.

Vi er også en gjeng fra Møre og Romsdal, og vi vil nok spesielt følge med våre to representanter i Elite Kandidat. Mathias Unneland spiller i klassen fordi han har ratinga til det. Bjørn Robert Unhjem fra Molde, kvalifiserte seg til klassen siden han ble kåret til kretsmester i Rosecupen i juni. (Beste spiller fra Møre og Romsdal.)

Tore kommer ikke til å ha vanlig opplegg med kommentering i denne Landsturneringa. Han skal spille. Og han kommer også seint til NM-byen lørdag kveld, og det blir ikke noe oppdateringer før utpå kvelden. Vi skal forsøke å få til runderapporter.

 

 

Våre deltakere

(Tore, 9. juli 2022) I 2022 har vi med 9 spillere i 7 klasser.
Junior A: Amund Pihl Strand
Kadett A: Amadues S. Sveggen
Mester Eirik Viken Kallset

Klasse 1 Vegard Simensen

Klasse 2: Tore Kristiansen, Øystein Viken Kallset og Roger Hojem

Klasse 3: Rune Edøy
Klasse 4: Arild Myhre

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig