Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Kjempeflott tur til Hell Barnas Grand Prix 26. april

Våre deltakere sammen med Edwin David
Foto: Roger Hojem

Alle var godt fornøyde

Alle tolv var kjempefornøyde med turneringa og alle fikk pokaler med seg hjem. Se fotoalbum fra turen.
Kadett-, lilleputt- og miniputtklassene ble slått sammen til en klasse, og det var et godt trekk for da ble det mange flere som hver enkelt kunne møte. Og flere av miniputtene til Byåsen var skikkelig gode. Men våre deltakere bet fra seg og spilte på toppbordene underveis i turneringa.

Det var de tre kadettene som forventet tok de tre øverste plassene, og da Vegard slo Audun i første runde og deretter spilte remis mot Ole Jakob Hegelund i fjerde var det klart at han kom til å vinne. Vegard hadde bedre kvalitet, fordi han var mer heldig med trekninga enn Ole Jakob. Vegard hadde et tidligere startnummer enn Ole Jakob og det førte til at Vegard møtte bedre spillere og fikk dermed også bedre kvalitet. Vegard får pokalen.

Iver Hoem vant lilleputtklassen med 11 poeng. Iver hadde klart best kvalitet av alle sammen på 11 poeng og fikk en fortjent seier i klassen. Han møtte bl.a. kadetten Ole Jakob Hegelund. I fotogalleriet er det bilde av Iver med pokalen som han får overrakt av Edwin David. Iver var også en av dem som holdt lengst ut i simultanen mot Edwin David.
Tor Even Gulla Midtgård fikk skjønnhetspremie for en flott kombinasjon han utførte i et parti. Edwin David fortalte da han overrakte premien at han så den vakre og vanskelige kombinasjonen, og at det er en kombinasjon som han selv hadde ønsket å få til i et sjakkparti. En fortjent pokal til Tor Even som fikk til sammen ni poeng.

Også Henrik Øie Løbersli og Øyvind Hoem Vaseng spilte på toppbordene underveis og begge møtte en kadettspiller hver. Henrik tapte mot Audun i siste runde, mens Øyvind tapte mot Ole Jakob Hegelund. De spilte gode partier og gjorde en god innsats.

Jarle Gjeldnes kom som en rakett på slutten og fikk også 11 poeng da han slo broder Arnstein i et langt parti i siste runde. Jarle møtte også kadetten Ole Jakob Hegelund.
Øystein Halse, helt til venstre i bildet da han slo Tor Even i sisterunden. Øystein spilte godt, og han forberedte seg også mot motspillerne. Han la merke til hva de spilte og forsøkte å forberede seg på det på forhånd. Bra gjort og 11 poeng.

Firas Navahi nummer to fra venstre i første runde mot Arman K. Ghaderi, et kjempetalent fra Byåsen, som Firas tapte mot. Firas møtte også en kadett, Audun Hoem, og fikk brynt seg der. Firas fikk ni poeng og var en av dem med aller best kvalitet i den poenggruppa. Det betyr at han møtte sterk motstand og ni poeng var bra av Firas i denne turneringa.
Arnstein Gjeldnes til venstre åpnet sterkt med to seire, og fikk deretter sterk motstand i de neste rundene. Det ble totalt ni poeng da han tapte det nervepirrende oppgjøret mot broren Jarle i siste runde. Arnstein spiller godt og tenker lenge på trekkene. Det er et godt tegn.
Knut Henning Kofoed til høyre fikk to tap til å begynne med, men hentet seg inn og vant i tredje og fjerde runde. Det betød at han møtte en god spiller i sisterunden som han tapte mot. Knut Henning spiller fornuftig sjakk.
Iver Halse, nummer to fra høyre her i første runde mot broren Øystein, var yngstemann av våre. Iver fikk til sammen 7 poeng og møtte sterk motstand i alle rundene. Iver er et stort sjakktalent og om et par år vil han være vanskelig å bryne seg på.

Bilder og fotogalleri

Fotogalleriet har nå 58 bilder. De er litt usorterte og pr. tirsdag 28. april mangler de også tekst, men det kommer i løpet av onsdag. Alle bildene er tatt av Roger Hojem eller Tore Kristiansen. Hell BGP tok også bilder fra turneringa og klubben skal få tilsendt en cd med disse etter hvert. Når vi får den, skal vi ordne en cd-rom til alle deltakerne med bilder fra turen. Da blir det også noen flere enn de 58 som vi har lagt ut i fotogalleriet her.

Selve turen

Reiselederne Roger Hojem og Tore Kristiansen hadde en flott tur, og det var ingen problemer av noe slag. Vi må også takke sjåføren, Yngve Thomassen, for at han brukte ei helg på dette. Vi kjørte lørdag morgen over Tustna og Aure mot Trondheim. I bunnen av Årvågsfjorden tok vi pause og da kom selvsagt brett og brikker fram.
Pirbadet var målet på lørdag og der kom vi klokken to og badet og koste oss til halv seks. Øyvind, Audun og Vegard valgte heller å spille sjakk mot Trond Harald Saltnes i kjelleren i Olavskvartalet!

Lørdag ettermiddag bar det av sted til Rica Hell Hotell i Stjørdal der vi bodde. Middag ble det på Pizza Napoli i Stjørdal og kvelden ble avsluttet med sjakkspilling i hotellets bar. De siste gikk og la seg nærmere midnatt.
Frokosten var stor og fin, og flere spiste wienerbrød og nystekte vafler! Det er kjekt å være på tur! Søndagen ble tilbrakt i spillelokalet fra kl. 0930 til 1530. Hjemturen gikk fint over Surnadal og ferga Halsa-Kanestraum før vi var på Rensvik kl. 1950 og ved sjakklokalet kl. 2015 der de siste gikk av. Roger og Tore vil takke alle sammen for en kjempekoselig og hyggelig opplevelse.

Forklaring av tabellen

Tabellen er ikke alltid like lett å forstå, men her kommer en forklaring.
Første kolonne er plasseringa i klassen de oppnådde. Navnet på klassen står i kolonne 4; altså kadett, lilleputt eller miniputt. De tre kadettene tok også som forventet, de tre øverste plassene i turneringa. Vegard Simensen vant turneringa men også kadettklassen, mens Armar K. Ghaderi og Shervik Koushan vant miniputtklassen og Iver Hoem vant lilleputtklassen og ble nummer 6. For å finne plasseringa totalt i turneringa må vi bare telle nedover.
I andre kolonne står det et nummer foran navnet til deltakeren. Det numret fikk deltakeren ved trekning foran første runde. Men det numret er også viktig for og se hvilke motstandere som hver enkelt hadde. Numret kommer igjen i den store krysstabellen.
I den store tabellen med +'er, -'er og ='er går det fram hvilke motstandere den enkelte hadde. Nummeret er det samme numret som hver deltaker fikk ved trekninga, og står foran navnet hans/hennes. Men ved å føre musa over tallet i tabellen, kommer det opp en tekst som også forklarer hva som skjedde. Hvis vi fører musa over Vegard Simensens motstander i runde 1, der det står +10 og en svart bonde, kommer det opp en tekst når vi ikke klikker men bare holder musa over: "Won with black against Audun Hoem."
Totalpoengene kommer i kolonna for Score. I barne- og ungdomsturneringer er det nå vedtatt at det skal være tre poeng for seier, to poeng for remis og ett poeng for tap.

I de neste kolonnene er det ulike varianter av kvalitetsberegning som kommer opp. I den første kolonna Buchholz-1 får man alle poengene til alle motstanderne fratrukket den med lavest poengsum.
I neste kolonne Buchholz tar man med poengene fra alle motstanderne, også den med lavest score.
Hvis det fremdeles ikke går an å skille på disse to kvalitetene, kommer den tredje kolonna inn i bildet; Berger der man får alle poengene til dem man har slått, halvparten av poengene til dem man har spilt remis mot, og ingenting av dem man har tapt mot.
Er det fremdeles likt, deles plassen. Det skjedde for Henrik Øie Løbersli og Henning Wanderås som delte sjuendeplassen i turneringa. De hadde begge samme poengscore, og lik kvalitet på alle de tre utregningene.

Serverproblemer førte til manglende oppdatering

Ca. kl. 1300 på søndag mistet vi forbindelsen til serveren og greide ikke oppdatere sida lenger. Men da hadde turneringsledelsen fått forbindelse med internett på sin maskin slik at tabellen ble hele tida oppdatert. Det merkelige for oss var at vi fikk lastet opp bilder til serveren men ikke tekst. Det er samme firma som leverer begge tjenestene så hva som skjedde, skjønner vi ikke.

Fremdeles simultan

(Søndag 2. april kl. 1250) Edwin David spiller fremdeles simultan. Men han spiller mot 34 spillere, ikke 25. Han spiller mot 25 stk. samtidig og når et parti er avgjort, kommer en ny spiller inn på den ledige plassen.
Edwin David spilte opprinnelig i Aure Sjakklubb og har også spilt for Kristiansund på 1990-tallet. Han var et stort ungdomstalent og representerte bl.a. Norge i Ungdoms-VM i sin tid. I siste rundene i eliteserien spilte han på førstebord for Trondheim Sjakkforening, men han har allerede meldt overgang til Kristiansund og skal spille for Kristiansund i eliteserien neste sesong.

Nye bilder er lagt ut i fotogalleriet.

Simultan som pauseunderholdning

(Søndag 2. april kl. 1225) Som pauseunderholdning mellom runde 3 og 4 spiller Edwin David simultan mot 25 spillere.

Runde 3

(Søndag 2. april kl. 1135) Poengene som man får er 3 poeng for seier, 2 poeng for remis og 1 poeng for tap.

Vegard, Henrik og Ole Jakob Hegelund er de eneste med full pott etter tre runder. Vegard og Ole Jakob møtes sannsynligvis i fjerde runde. Runden er ikke ferdig ennå, for Audun og motstanderen må spille på nytt.

Men nå fungerer internett også for turneringsledelsen og oppdatert resultatliste finner du her.

Runde 3 i gang

(Søndag 2. april kl. 1135) Runde 3 er i gang. Det er 3 poeng for seier og 1 poeng for remis i denne turneringa. Øyvind Hoem Vaseng tapte sitt parti i runde 2 da motstanderen fikk inn en variant på slutten. Vegard vant også sitt parti.

Iver Hoem tapte i runde tre mot Ole Jakob Hegelund. Knut Henning vant sitt parti, mens Iver Halse tapte sitt mot Tina Kringen. Tor Even vant og Arnstein Gjeldnes tapte i tredje runde.

Nye bilder i fotogalleriet

(Søndag 2. april kl. 1110) Vi har lagt ut bilder fra i dag. Andre runde er i gang og i denne runden er det ingen fra Kristiansund som møter en av de andre. Vegard Simensen sitter på førstebordet og Øyvind Hoem vaseng på andrebordet. Øyvind slo et stortalent fra Trondheim i første runde, og det overrasket mange trøndere her oppe!
Det ble mange seiere til Kristiansund denne runden. Henrik, Iver Hoem, Iver Halse, Arnstein, Firas, Tor Even og Audun vant sine partier. Tor Even var flink til å bruke tida si. Knut Henning, Øystein og Jarle tapte sine. Jarle spilte mot den store forhåndsfavoritten, Ole Jakob Hegelund fra Trondheim, og sto godt lenge. Vegard og Øyvind er ikke ferdige ennå, men begge står godt.

Resultater fra første runde

(Søndag 2. april kl. 1045) Øystein slo Iver Halse. Knut Henning og Firas tapte sine partier. Iver Hoem, Øyvind og Henrik vant sine partier. Tor Even spilte litt fort og tapte raskt mot ei svært god jente. Arnstein og Jarle vant sine partier. Vegard slo Audun i et spennende parti.

Turneringa er i gang

(Søndag 2. april kl. 1030) Turneringa er i gang, men det blir ikke oppdatert resultater på turneringas hjemmeside før etter runde 3.

Gruppene kadett, lilleputt og miniputt er slått sammen til en klasse, og det betyr at alle våre spiller i samme klasse med 26 spillere. Det fikk en del spesielle utfall siden brødrene Øystein og Iver Halse møttes i første runde, og det samme gjorde Vegard Simensen og Audun Hoem.

Lagt til fotogalleri

(Lørdag 25. april kl. 2230) Pizzaen på Pizza Napoli var god og alle ble mette. Etter middag er det sjakkspilling i hotellets bar/resepsjon. Vi har lagt til et fotogalleri med noen få bilder fra dagen i dag. Flere kommer i morgen tidlig og selvsagt blir det mange fra selve sjakkturneringa!

Fin tur i Pirbadet

(Lørdag 25. april kl. 1830) Vi hadde en fin tur oppover til Trondheim i dag. Stoppen underveis ble lagt til utsiktspunktet innerst i Årvågsfjorden på grensa til Trøndelag. Der spiste vi medbrakt mat og spilte selvsagt sjakk!

I ettermiddag har vi vært i Pirbadet. Det var mange bassenger og ei stor sklie som vi hadde mange turer i. I kveld er vi installert på hotellet og skal nå ut og spise på Pizza Napoli i Stjørdal.

Søndag 26. april har vi en stor delegasjon til Hell Barnas Grand Prix

To kadetter, ni lilleputter og en miniputt reiser oppover til Trøndelag på lørdagen for å delta i Hell Barnas Grand Prix i Stjørdal på søndag. Turneringa arrangeres av Hell Sjakklubb. Reiseledere er Roger Hojem og Tore Kristiansen og vi har vært så heldig å få Yngve Thomassen til å kjøre minibuss denne helga. Vi drar fra Sjakklubben kl. 0900.

Spillestedet er Ole Vigs videregående skole, oppkalt etter læreren og skolemannen Ole Vig som bl.a. også var lærer i Kristiansund og har ei gate oppkalt etter seg. Før krigen lå den gata i Vågen, tverrgate til Stallbakken, men i dag er Ole Vigs gate på Nordlandet og passende nok ligger Nordlandet ungdomsskole i Ole Vigs gate.

Lørdag skal vi innom en tur i Pirbadet i Trondheim før vi drar til Stjørdal for å overnatte på Rica Hell Hotel.
På søndag begynner turneringa allerede kl. 1000, så da blir det bare tid til en frokost på hotellet før vi begynner å spille. Mellom 3. og 4. runde blir det en simultan mot en av Trøndelags beste sjakkspillere, Edwin David.

På denne sida kommer vi til å oppdatere med informasjon om turneringa i løpet av søndagen, og det blir også en kort rapport her lørdag ettermiddag og kveld. Her kommer vi også til å legge ut ei lenke til et fotogalleri med noen bilder fra turen.
Deltakere fra Kristiansund:
Miniputt: Iver Halse
Kadett: Audun Hoem og Vegard Simensen
Lilleputt: Arnstein Gjeldnes, Jarle Gjeldnes, Knut Henning Kofoed, Tor Even Gulla Midtgård, Øystein Halse, Iver Hoem, Firas Navahi, Øyvind Hoem Vaseng, Henrik Øie Løbersli

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig