Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Innslag i media om klubben

Her kommer vi til å legge ut innslagene i media om klubben. Hvis vi får tid, skal vi også legge inn alle de mediaoppslagene som har vært om klubben de siste to årene før april 2009. 
Sjakkspalta i Aftenposten 4/4-2009 Sjakkspalta i Aftenposten 4/4-2009

Aftenposten lørdag 4. april

GM Rune Djurhuus skrev om opprykket vårt til Eliteserien i sjakkspalta i Aftenposten lørdag 4. april. Der viser han også avslutninga til GM Suba på førstebord. Vil du se hele partiet, kan du gjøre det her....  

 
Sjakkspalta i VG 1/4-2009

VG onsdag 1. april

Simen Agdestein skrev om både klubbens virksomhet og om kvalifiseringa til Eliteserien i sjakkspalta i Verdens Gang onsdag 1. april.

Ambisjonsnivået er utvilsomt høyt. Også Nils Grandelius, Sveriges 16-årige komet, har de i sine rekker. Kristiansund har ikke tenkt å bli noen kasteball i vår høyeste divisjon.
Flott er det at blir prestisje rundt seriesjakken, men enda bedre er det når det tenkes så stort og bredt som de gjør i Kristiansund for tiden.


Flotte ord fra sjakklærer og stormester Simen Agdestein, som var et fast innslag i vår lokale grand prix-turnering, Fosnacupen, tre år på rad midt på 1980-tallet.
 Sjakkspalta i Adresseavisa 21/3-2009

Sjakkspalta i Adresseavisa 21. mars

GM Rune Djurhuus hadde Kjell Tore Sandums parti fra kvalifiseringskampen mot Verdal i sjakkspalta i Adresseavisa lørdag 21. mars.

Han skriver under overskriften Minoritetsangrepet: Kjell Tore Sandum spilte et instruktivt parti på sistebord da Kristiansund pulveriserte Verdal 5-0 i første kvalifiseringskamp til Eliteserien.

Det er også litt av dette som kjennetegner Kjell Tore Sandum som sjakkspiller. Han er ingen stor kombinatoriker, men en svært solid sjakkspiller som kan de grunnleggende ferdighetene og vet å bruke dem når han får sjansen i partiene sine. Da spiller han slik som vist i sjakkspalta her, et minoritetsangrep som kan gå rett inn i lærebøkene, eller sagt på en annen måte, er tatt rett ut fra læreboka.

Kjell Tore har kommentert hele partiet sitt her og skriver selv at: Minoritetsangrepet blir svært effektivt i denne stillingen, hvor sorts brikker står bortimot optimalt, blant annet med press mot c3 og a2. Men Rune Djurhuus har gitt utropstegn etter trekkene 21...b5 og 24...a5, noe Kjell Tore var for beskjeden til å gjøre selv.
 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig