Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Klubbmesterskapet 2012

Tabellene

Espen har overtatt ledelsen i D-klassen

(Tore, 7. juni 2012)I D-klassen har Espen Haltvik Bakke overtatt ledelsen med 36 poeng. På andreplass ligger Mads Wollan Myhre med 34 poeng. I denne klassen er det 3 poeng for seier, 2 poeng for remis og 1 poeng for tap. I denne klassen vil nok ikke alle bli ferdige med partiene før sommeren, og det betyr at de som møter opp i Sjakklubben og spiller, får flere poeng enn dem som ikke kommer.
Boris Devyaktov og Amandus Stolsmo er utfordrerne i D-klassen.

Øyvind på andreplass i A-klassen

(Tore, 7. juni 2012)Øyvind Hoem Vaseng har overtatt andreplassen i A-klassen etter at han i går kveld fikk remis mot Vegard Viken Kallset. Fikk er vel ikke rette verbet, for Vegard sto veldig godt, og hadde vinst i sluttspillet, spesielt da Øyvind vandret litt med kongen, men da Vegard i stedet for å ta Øyvinds h-bonde i stedet forsøkte å presse fram bonden i midten, mistet han begge de to da Øyvind spilte helt korrekt. Dermed ble det remis og poendeling.
I et annet severdig parti i A-klassen vant Audun Hoem over Tore Kristiansen i ei stilling der Tore satte opp ei Maròcsy-binding. Det var ikke nok mot Audun som vant partiet.

Flere partier i A-klassen har blitt spilt

(Tore, 1. juni 2012)Tidligere i uka spilte Øyvind G. Mikalsen og Audun Hom et parti i A-klassen og der Audun vant. I går kveld spilte Øyvind igjen og denne gangen mot Vegard Simensen. Vegard vant og sikrer ledelsen i A-klassen. Øyvind er ferdig med alle sine partier og har fått 2½ poeng noe han må være fornøyd med. Spesielt remisen i det første partiet mot Vegard Simensen var sterkt.

Ellinor slo Anders i pinsa

(Tore, 1. juni 2012)I pinsa ble Ellinors siste parti i Eliteklassen spilt og hun slo Anders Olsen igjen. Ellinor har da avgitt bare ½ poeng på de seks partiene og det var mot Henrik. Hun er en suveren vinner. Partiutfallet gjør at også Robin Hoem er sikker på andreplassen i eliteklassen, men Henrik kan ikke føle seg sikker på tredjeplassen da Anders fremdeles kan ta ham igjen.

Magnus vant C-klassen

(Tore, 1. juni 2012)Magnus Dahl Jenssen har vunnet C-klassen etter at han spilte remis mot Jon Oddvar Rambjør i siste runde på onsdag. Det gjenstår et parti mellom Iver og Emil André men utfallet av det endrer ikke på rekkefølga som er: 1. Magnus 2. Iver 3. Jon Oddvar og 4. Emil André

Magnus og Tore vant - nytt parti direkte i kveld

(Tore, 24. mai 2012)I går kveld så det ut til at Magnus kom til å gå på et tap i C-klassen, da han sto tapte tre bønder i en kombinasjon mot Emil André i går. To av bøndene var også fribønder i a- og b-linja. Men Magnus fikk tilbake bøndene og da Emil Andreé bukket et tårn var partiet over etter få trekk. Emil André skulle nok roet spillet litt etter at han kom så godt ut av åpninga. I stedet forsøkte han å få enda flere offiserer, noe som gjorde at Magnus vant flere tempi, og fikk først tilbake bøndene og deretter et tårn.

I partiet mellom Audun Hoem og Tore Kristiansen ble det etter trekkomkastninger spilt katalansk, og Tore hadde valgt en dårlig variant som Audun ikke utnyttet. Tore med svart sto ørlite grann bedre gjennom hele partiet, men det var ikke noen vinnende fordel selv om Audun hadde en hengende bonde. Men Audun fikk litt tidsnød og fordelen til Tore økte og Audun gikk til slutt matt.

Audun spiller et nytt parti i kveld. Denne gangen er det mot Øyvind G. Mikalsen. Partiet sendes i kveld direkte her...

To partier i klubben onsdag kveld - et parti direkte klokka 17

(Tore, 23. mai 2012)Onsdag kveld blir det to partiet i klubbmesterskapet. I C-klassen spilles det andre partiet i femte runde mellom Emil Andre Olsen og Magnus Dahl Jenssen. Partet starter klokka 17 og det sendes direkte...

I A-klassen onsdag kveld spilles et utsatt parti mellom Audun Hoem-Tore Kristiansen. Det starter først i 19-tida, men det sendes ikke.

Vegard slo Vegard i går kveld

(Tore, 23. mai 2012) I Sjakklubben tirsdag kveld ble det første partiet i niende runde i A-klassen spilt i går. De to andre partiene spilles torsdag kveld. Vegard Simensen hadde hvit mot Vegard Viken Kallset. Vegard VK spilte unøyaktig i åpninga i semi-slavisk og bukket bonde. Men til gjengjeld for bonden fikk han litt spill og fikk også løperparet. Vegard VK fikk nok ikke full kompensasjon for bonden med sine aktive offiserer, men det var kanskje nære på siden Vegard S spilte litt passivt etter at han fikk bonden. Vegard VK fikk kontroll over c-linja, men valgte å bytte av tårnene og også dronninga, og da kom de til et sluttspill der Vegard S hadde fordelen med sin ekstra bonde og han hadde også bedre offiserer. Vegard Simensen fikk inn en bonde slik at han fikk ny dronning og vant partiet.

Ellinor vant eliteklassen

(Tore, 23. mai 2012) Søndag 13. mai spilte Anders Olsen og WFM Ellinor Frisk et parti i eliteklassen. Anders bukket i midtspillet, og ga opp. Ellinor har da 4½ poeng av 5 mulige, og har bare avgitt en remis mot Henrik. Ellinor har fremdeles et parti igjen, og det er med hvit mot Anders Olsen. Andreplassen er det fremdeles uavklart om, siden Anders kan sikre seg andreplassen hvis han vinner de tre siste partiene.

Nesten for Vegard mot Vegard på lørdag

(Tore, 14. mai 2012) Lørdag 12. mai, samtidig med VM-matchens andre runde i Moskva, spilte Vegard Viken Kallset mot Vegard Simensen sitt utsatte parti i A-klassen i Sjakklubben. Vegard Simensen valgte med svart å spille Tarraschforsvaret, og det ble et interessant parti. Axel har kommentert ei stilling fra partiet deres på bloggen sin... Partiet endte med tap for Vegard Viken Kallset da han bukket springer i sluttspillet.

Spennende parti i går kveld i A-klassen

(Tore, 11. mai 2012) Det ble spilt bare et parti i går i A-klassen mellom Øyvind og Øyvind. Partiet ble også sendt direkte. Øyvind G. Mikalsen åpner nok litt passivt, og Øyvind Hoem Vaseng utfordrer ham tidlig på det og får utligning. Men så bytter de av offiserene etter hvert og det ebber ut i ei remisstilling som ingen av dem hadde problemer med å holde.
Øyvind Hoem Vaseng har nå 4½ poeng og leder A-klassen sammen med Vegard Simensen. Øyvind G. Mikalsen er den laveste ratede i klassen men har allerede fått 2½ poeng, og det er bra.

Iver vant i går

(Tore, 10. mai 2012) Det er noe rart med partiene mellom Jon Oddvar og Iver. Det blir ville partier, og kvaliteten på dem er ikke alt for høy. Det ender også med at Iver vinner partiet. I går kveld var det full katastrofe for Jon Oddvar som kom godt ut og fikk kontroll over sentrum, men så gikk det fullstendig over styr og han ga opp etter 11 trekk. Det var litt bråk i lokalet da de spilte, så de burde vel ha startet litt seinere. Iver har 3 poeng og har tatt igjen Magnus i C-klassen.

Partiet i kveld mellom Vegard og Tore er utsatt da Vegard holder på med tentamener. Kanskje Vegard og Vegard får spilt sitt utsatte parti i løpet av fredag eller lørdag.

Flere partier i klubbmesterskapet onsdag 9. og torsdag 10. mai

(Tore, 9. mai 2012) Onsdag 9. mai fra litt over klokka 18 spilles femte runde i C-klassen. Det blir partiene Emil Andre Olsen - Magnus Dahl Jenssen og Jon Oddvar Rambjør - Iver Halse. Et av partiene blir sendt direkte

Torsdag i klubben blir det to partier i A-klassens åttende runde. Vegard Simensen har allerede meldt forfall til partiet mot Audun Hoem, men de to andre partiene blir Øyvind G. Mikalsen-Øyvind Hoem Vaseng og Vegard Viken Kallset-Tore Kristiansen.
Kanskje det også spilles et parti i eliteklassen? Der er det bare partiene til Anders Olsen som er igjen. Resten av spillerne har gjort opp seg i mellom.

Øyvind og Vegard vant i går kveld

(Tore, 4. mai 2012) Tidligere i uka spilte Vegard Viken Kallset og Audun Hoem remis i deres parti fra den sjuende runden som de andre spilte i forrige uke. I går kveld ble det spilt to partier i klubben, og det ble revansje i det ene partiet. Øyvind G. Mikalsen kom godt ut mot Vegard Viken Kallset som mistet bonde. I midtspillet ble sto Øyvind godt med bonde over, men han ble for sjølsikker og bukket offiser for en bonde. Da avviklet Vegard alle offiserene som var igjen og vant sluttspillet. Øyvind Hoem Vaseng vant et spennende parti mot Audun Hoem.

Oppdatering. Øyvind og Øyvind spilte det utsatte partiet mellom dem denne uka, og Øyvind Hoem Vaseng vant partiet.

To partier i A-klassen torsdag kveld i klubben

(Tore, 3. mai 2012) I kveld spilles runde 6 i A-klassen i klubbmesterskapet. Partiet Vegard Simensen-Tore Kristiansen er utsatt da begge to er på Fagernes på Norsk Sjakkfestival, men de to andre partiene blir spilt. A-klassen spiller dobbel runde som de fleste klassene i årets klubbmesterskap, og dette er samme oppsettet som i den første runden bare med motsatte farger. Partiene i kveld blir: Audun Hoem - Øyvind Hoem Vaseng og Vegard Viken Kallset - Øyvind G. Mikalsen
I første runde var det Øyvind 'ene som vant sine partier. Øyvind HV slo da for første gang sin eldre bror, og kan han gjenta bedriften i kveld? Øyvind GM har spilt bedre og bedre siden i fjor høst, og på forhånd fryktet vi at han kunne bli klassens prügelknabe, men Øyvind har overbevist og spilte seg jo til remis mot selve Vegard Simensen. Vegard VK har vist god framgang også det siste halvåret, og holder på å ta igjen sine jevnaldrende igjen. Vegard trener mye sjakk, og vi har sett at det hjelper. Det blir to interessante partier i kveld som starter rett etter kl. 1800.

Robin tar innpå ledelsen i eliteklassen

(Tore, 3. mai 2012, oppdatert kl. 1440) I fraværet til Ellinor og Henrik har Robin Hoem og Anders Olsen spilt et parti i eliteklassen i klubben onsdag kveld. Robin hadde hvit og slo Anders i går kveld. Robin har da 3 poeng i eliteklassen, mens Ellinor har 3½, siden Ellinor slo Robin rett før avreise til Fagernes, leder hun fortsatt eliteklassen.

Ellinor leder klart i eliteklassen - Vegard i A-klassen

(Tore, 27. april 2012) I eliteklassen i går kveld ble det et intensivt parti mellom Robin og Ellinor. I midtspillet ble det en rekke avbytter, og Robin fortalte etterpå at han hadde regnet ut at han kom ut bonde under, og med ulikefargede løpere kunne det sluttspillet holdes. Men da han telte opp etter alle avbyttene hadde han bare fire bønder mens Ellinor hadde seks. Ellinor spilte sterkt etter avbyttene og gjorde ikke noe fancy for å få til en raskere avslutning, men spilte solide trekk slik at stillinga til Robin ble dårligere og dårligere og til slutt ga han opp.

I A-klassen var det to partier i går kveld. Tore vant greit over Øyvind G. Mikalsen. Det andre partiet mellom Øyvind Hoem Vaseng og Vegard Simensen varte lengre. Øyvind hadde valgt en fin strategi i møtet med Vegard, og lot ikke Vegard få slippe til med taktiske kombinasjoner i midtspillet. Det så ut til at det kunne gå til remis, men Øyvind spilte kun et uforsiktig trekk i sluttspilet, men det var nok for Vegard som da kunne slippe løs sine taktiske ferdigheter og noen trekk etter var partiet over og Vegard kunne bokføre nok en seier.

Uavklart i eliteklassen

(Tore, 26. april 2012) I går kveld ble det spilt et svært interessant parti i eliteklassen mellom Henrik og Ellinor. Det ble katalansk, men Henrik valgte ikke å gå inn i varianten der han får kvalitet. Henrik kom godt ut av åpninga, og Ellinor måtte finne et motangrep som endte med at hun fikk til evig sjakk. Ellinor leder klassen med 2½ poeng med Robin på 2 poeng.
I kveld blir det et nytt parti i eliteklassen, og det blir Robin Hoem-WFM Ellinor Frisk. Partiet blir sendt direkte fra i kveld litt etter kl. 1830.

Fullt trøkk i D-klassen

(Tore, 26. april 2012) De aller yngste i klubben spiller i D-klassen. 20 spillere i alderen 8-14 år spiller enkel runde mot hverandre. De har 25 minutter hver på partiet, men de fleste spiller atskillig raskere enn det. Mads leder klassen, men det er flere bak som følger hakk i hæl på Mads. Flere av spillerne har også spilt få partier, så det er helt åpent i D-klassen ennå.

Vegard leder A-klassen

(Tore, 26. april 2012) Vegard Simensen leder A-klassen når klassen har spilt 4 av 10 runder. I kveld spilles 7. runde, mens 6. runde spilles først neste uke.

Magnus leder C-klassen

(Tore, 26. april 2012) Magnus leder C-klassen etter 4 runder med 3 poeng. Jon Oddvar og Iver følger like bak med to poeng og Emil har ett poeng. Magnus virker suveren, men måtte gi tapt for Jon Oddvar, og det er en mulighet for at de andre kan ta ham igjen på de to gjenstående rundene. I går kveld ble partiet mellom Emil og Jon Oddvar som ble utsatt i forrige uke, tatt opp og fortsatte. Det kalles hengeparti når et parti blir avbrudt for å fortsette igjen seinere. Jon Oddvar som var i trekket ved avbrytelsen, gjorde et hemmelig trekk som han skrev ned (han gjorde ikke trekket på brettet) og noterte det på noteringsarket som ble lagt i en forseglet konvolutt og oppbevart i sjakklubben. Da partiet startet i går, åpnet turneringslederen konvolutten i påsyn av begge spillerne, fant fram det hemmelige trekket som Jon Oddvar hadde skrevet, og utførte trekket på brettet. Da startet partiet på nytt. Jon Oddvar hadde fordel i sluttspillet og vant partiet.

Eli Marit vant B-gruppa

(Tore, 26. april 2012) Eli Marit har vunnet B-klassen i årets klubbmesterskap. Eli Marit begynte med tap og remis, men avsluttet sterkt med to seire. Stig Rune som åpnet med to seire, avsluttet med to tap og endte på andreplass, og Sverre fikk tredjeplassen. Eli Marit begynte sin seiersrekke da hun slo Stig i et spennende parti for to uker siden. Det var et langspilt parti, og siden det var det eneste partiet i klubben denne torsdagskvelden var det mange som fulgte med på det. Det var kanskje litt uvant for de to spillerne at 10 mer erfarne sjakkspillere sto rundt og fulgte med på hvert trekk. Stig gjorde et galt valg i midtspillet og åpnet ei tårnlinje som Eli Marit fikk kontroll over. I sluttspillet hadde de begge tårn og løper hver, men Eli Marits løper hadde fritt spillerom, var Stigs løper innesperret bak sine egne bønder, og gjorde ingen nytte. Eli Marit vant fortjent partiet.
I forrige uke vant Eli Marit over Sverre i et parti preget av tre offisersbukker, og det var Eli Marit som til slutt kom ut på plussida. I går kveld ble det siste partiet spilt mellom Stig og Sverre. Stig fikk inn sin forberedte åpning, hovedvarianten i prøyssisk. Da Stig kunne fått kraftig fordel, bukket han en offiser, og en ny offiser noen trekk etterpå og da ga han opp og Sverre vant partiet.

Kjempefin matt av Vegard

(Tore, 6. april 2012) I påskeuka har det blitt spilt to partier i A-klassens tredje runde. Audun Hoem spilte Grobs åpning (1.g4) mot Vegard Simensen, men Audun hadde ikke preppet hvis Vegard ikke slo g-bonden. Vegard bygde heller opp et solid sentrum, og da spilte Audun videre på helt feil plan. Audun gikk matt i få trekk. Det var ei kjempefin mattstilling.
Tirsdag på dagtid spilte Tore Kristiansen-Vegard Viken Kallset sitt parti. Det ble dronninggambit, og da Tore spilte feil fikk Vegard fordel og etter hvert klart vinnende fordel. Men med tårn og to lette offiserer under ranet Tore det ene halvpoenget da han fikk til en evig sjakk.

Robin og Magnus vant

(Tore, 30. mars 2012) Det ble to partier allikevel i klubben torsdag kveld. Det ble spilt et parti i eliteklassen og et parti i C-klassen. Nå er også D-klassen kommet i gang, mer om den seinere i påska, og totalt er det nå med 37 spillere i klubbmesterskapet fordelt på fem klasser. Vi må tilbake til begynnelsen av 1980-tallet for finne lignende tall i Kristiansund Sjakklubb.

I eliteklassen spilte Henrik og Robin et direktesendt parti. Robin spilte hollandsk og lot være å fianchettere løperen. Henrik spilte et uvanlig femtetrekk, 5.Sc3 og fulgte opp med 6.e4 og tillot Robin å få et press nedover f-linja, og dett var dett.

I C-klassen spilte Magnus og Emil det andre partiet i runde 2. Magnus med hvit spilte skotsk, siden Emil tillot det. Emil kom litt bakpå da han byttet av springeren på d4, og Magnus fikk press nedover d-linja. Et press som førte til at Magnus fikk bonde og kvalitet, og Emil ga opp da Magnus greide å bytte av alle offiserene og kom ut i et tapt sluttspill med tårn mot løper. Det skjedde noe annet i dette partiet også, og det var at begge spillerne brukte mye tid og tenkte seg godt om før hvert trekk. Foreldre satt og ventet i timesvis på at de skulle bli ferdige med partiet sitt. Det var kjempebra av begge to!
Noen bilder fra denne klubbkvelden

Kun et parti torsdag kveld

(Tore, 29. mars 2012) Da har både Audun og Øyvind meldt avbud til kveldens kamper, og det blir da bare partiet i eliteklassen mellom Henrik og Robin som blir spilt i kveld. Det sendes fra litt over kl. 1800 direkte her...

Audun og Iver vant onsdag kveld

(Tore, 29. mars 2012) Iver vant partiet mot Jon Oddvar i C-klassen onsdag kveld. Jeg har ikke sett partiet, men de var ferdig før kl. 21, og det betyr at de nok har spilt litt for fort.
I A-klassen ble det spilt benoni i partiet mellom vegard og Audun. Det er for tida Auduns favorittåpning, og han trivdes nok bedre med stillinga som oppsto enn Vegard. Vegard gjorde et par strategiske feilvalg, som førte til at Audun med svart fikk utligning, og fikk de svakhetene i hvits stilling han kunne spille på. I midtspillet fikk Audun en bonde, og det førte til at Vegard kom ut i tårnsluttspillet med bonde under. Men med bare tårn og løper for Vegard mot tårn og springer for Audun var det ikke enkelt for Audun å vinne partiet, selv om det ved riktig spill nok var vinst for svart. Men Vegard gjorde det enkelt for Audun da han gikk på en springergaffel med konge og tårn.

Flere partier onsdag og torsdag

(Tore, 28. mars 2012) Det blir spilt flere partier i klubbmesterskapet onsdag og torsdag kveld i klubben.
Onsdag kveld spilles:
Klasse C : Iver Halse -Jon Oddvar Rambjør
Klasse A: Vegard Viken Kallset - Audun Hoem

Torsdag kveld spilles  
Eliteklassen: Henrik Øie Løbersli - Robin Hoem
A-klassen: Øyvind Hoem Vaseng - Øyvind G Mikalsen og Audun Hoem - Vegard Simensen

Klasse D startet i går

(Tore, 28. mars 2012) Klasse D startet i klubbmesterskapet i går kveld. De har bare 25 minutter på trekkene, og det er fremdeles mulig å melde seg på. Foreløpig er de 14 spillere, men det blir nok 17-18 spillere i klassen. Vi legger ut tabellen når alle er påmeldt.

Magnus vant i C-klassen

(Tore, 28. mars 2012) I et velspilt parti i C-klassen i går kveld vant Magnus Dahl Jenssen partiet sitt mot Iver Halse. Da er første runde ferdig, og det er fem runder igjen. I C-klassen i kveld håper vi at vi også får spilt et parti i andre runde mellom Iver Halse-Jon Oddvar Rambjør.

Ellinor og Vegard vant i kveld

(Tore, 22. mars 2012) I de to partiene som ble spilt i klubben torsdag kveld, begge ble også sendt direkte, ble det favorittseire i begge partiene. WFM Ellinor Frisk slo Henrik Øie Løbersli i tredje runde i eliteklassen, mens Vegard Simensen fikk åpnet kongestillinga til Øyvind Hoem Vaseng i A-klassen og vant på det.

Flere partier torsdag kveld

(Tore, 22. mars 2012) Torsdag 22. mars spilles det noen få partier i klubben. Det blir et parti fra tredje runde i eliteklassen mellom WFM Ellinor Frisk-Henrik Øie Løbersli. Begge vant sitt første parti, og det blir interessant å følge med på om Henrik også kan yte motstand mot Ellinor. De har bare møttes en gang tidligere i et langsjakkparti, og det var i KM for lag i Ålesund i februar. Det partiet vant Ellinor ganske greit. Fra litt over kl. 1800 sender vi partiet direkte...
I A-klassen blir det et parti fra runde to mellom Vegard Simensen-Øyvind Hoem Vaseng som blir spilt i kveld. De starter også litt over kl. 1800 og sendes også direkte.
Kanskje det også blir et parti i C-klassen i kveld mellom Iver Halse-Magnus Dahl Jenssen, men det er foreløpig ikke avklart.

Remis i B-klassen onsdag kveld

(Tore, 21. mars 2012) I B-klassens tredje runde ble det remis mellom Eli Marit og Sverre. Partiet ble spilt i klubben onsdag kveld. Det ble remis ved trekkgjentakelse. Stig Rune leder med 2 poeng, mens Sverre og Eli Marit har ½ poeng hver.

Stig og Tore vant i kveld

(Tore, 15. mars 2012) I runde 2 i B-klassen vant Stig Rune Jenssen et solid parti mot Sverre Hoem. Stig fikk en bonde i midtspillet og hang på den til sluttspillet. Bonden ble avgjørende, og da Sverre byttet av til rent bondesluttspill var det grei skuring for Stig. Det var et interessant parti og nok et parti som begge kan lære av. Partiet ble sendt direkte, men det oppsto litt problemer da kongen veltet i trekk 31, og sendinga stoppet opp. Det tok en time før vi fikk lagt inn resten av trekkene. Da har Stig vunnet begge sine første partier og ligger godt an i klassen.

I A-klaasen ble det bare spilt et parti, og Øyvind G. Mikalsen tapte mot Tore Kristiansen. Også i dette partiet vant svart en bonde tidlig i midtspillet, og da var det bare å bytte av resten av offiserene og vinne sluttspillet. Springersluttspillet var ikke like klart vunnet for svart, men Øyvind ga bort en bonde til, og Tore vant partiet.

To partier i klubben torsdag kveld

(Tore, 15. mars 2012) I kveld spilles kun to partier i klubbmesterskapet. I A-klassen spilles kun partiet Øyvind G. Mikalsen-Tore Kristiansen i kveld. Til de to andre partiene har Vegard Simensen og Audun Hoem meldt forfall.
I B-klassen spilles partiet i kveld mellom Sverre Hoem-Stig Jenssen, og vi vil sende partiet direkte. De begynner å spille cirka kl. 1900.
Det blir ingen partier i eliteklassen i kveld, siden Ellinor har meldt forfall til det ene partiet, og da benytter vi sjansen til å få spilt det aller siste partiet i Møre og Romsdals eliteklasse mellom Anders og Robin.

Ellinor, Emil og Øyvind vant i kveld

(Tore, 14. mars 2012) Det ble spilt tre partier i klubben i kveld. To av dem ble sendt direkte, og partiet mellom Jon Oddvar og Emil gikk svært greit. De byttet av lette offiserer og det så ut til at det kunne gå mot remis, men nesten ut av intet greide Emil å få til en ubalanse i stillinga. Jon Oddvar passet ikke nok på bøndene foran kongen, og da Emil fikk to bønder ga Jon Oddvar opp. Det var et interessant parti.
Ellinor og Robin spilte dronninggambit. Robin fikk problemer med hvitfeltløperen sin, og at den ikke kom ut, ble avgjørende. Ellinor vant partiet.
Øyvind og Audun spilte siciliansk men Øyvind gikk tidlig ut av de kjente hovedvariantene. Øyvind sto litt bedre i midtspillet, og fikk en bonde, men Audun tok den tilbake etter noen trekk. Audun hadde nok fått jevnet ut litt av stillinga, da han bukket tårn. Og ga selvsagt opp.

Ny runde i klubbmesterskapet på torsdag

(Tore, 14. mars 2012) Torsdag kveld blir det ny runde i A-klassen.
I B-klassen spilles også andre runde: Sverre Hoem-Stig Rune Jenssen.
C-klassen spiller på onsdagskveldene, så de spiller ikke, men vi får kanskje et parti fra eliteklassens andre runde. Ellinor har meldt avbud til partiet mot Anders, men kanskje Henrik Øie Løbersli-Robin Hoem blir spilt. Alternativt spilles det siste partiet i Møre og Romsdals eliteklasse mellom Anders Olsen-Robin Hoem.

Onsdag spiller C-klassen og et parti fra eliteklassen

(Tore, 12. mars 2012) Onsdag kveld starter C-klassen opp med sin første runde etter at treninga de har med Henrik er over. Det blir nok først rundt kl. 1830. Et av partiene blir sendt direkte.
Iver Halse (888) - Magnus Dahl Jensen (974) (utsatt da Magnus har blitt sjuk)
Jon Oddvar Rambjør (877) - Emil Andre Olsen (876)

Onsdag kveld spilles også det utsatte partiet fra eliteklassens første runde, og det kommer vi også til å sende direkte:
WFM Ellinor Frisk (2157 (norsk) 2181 (FIDE)) - Robin Hoem (1560 (norsk) 2116 (FIDE))
I kveld spilles også det siste partiet i første runde i A-klassen mellom Øyvind Hoem Vaseng-Audun Hoem. Øyvind vant for første gang over Audun i KM for lag i Ålesund for fire uker siden. Vil Audun ta revansje i kveld, eller vil Øyvind befeste sitt hegemoni?

Henrik slo Anders!

(Tore, 9. mars 2012) Klubbmesterskapet startet torsdag kveld i Sjakklubben. Det ble spilt fire partier i tre av klassene. C-klassen starter ikke før neste onsdag, men i eliteklassen ble det spilt et parti. Anders Olsen (1987) hadde hvit mot Henrik Øie Løbersli (1536) i en klasse der Henrik hadde fått et wild card. Anders kom rett fra jobb mens Henrik kom rett fra trening med Axel, og det jevnet kanskje ut litt av spillestyrken? Anders fikk åpnet kongestillinga til Henrik, men Henrik hadde full kontroll på de feltene der Anders' angrepsbrikker skulle stå, og det ble ikke noe angrep. Derimot fikk Henrik til motspill i sentrum, og da Anders gikk på en avdekker der Henrik vant kvalitet og bonde, ga Anders opp. Anders er den sterkeste spilleren Henrik har slått hittil i sjakarrieren, men det stopper vel ikke her?

I A-klassen vant favoritten Vegard Simensen (1642) med svart over Tore Kristiansen (1564). De spilte dronninggambit slik de hadde trent på forrige helg, men Vegard blandet litt varianter slik at Tore kom forholdsvis greit ut. Men da Tore ikke greide å finne en aktiv fortsettelse, fikk Vegard utligning og vant partiet da Tore spilte feil i løpersluttspillet.
De to lavest rangerte spillerne i klassen møttes også i går kveld. Øyvind G. Mikalsen (1146) hadde hvit mot Vegard Viken Kallset (1285). Øyvind hadde en liten fordel gjennom hele partiet. De kom ut med to tårn og seks bønder hver, og det så ut til at Øyvind kunne få en bonde, men Vegard avverget det. Men da de byttet av et tårn, plasserte Vegard tårnet han hadde igjen svært aktivt i sentrum. Plasseringa av Vegards tårn utnyttet Øyvind og fikk to mot en bonde på både dronningfløya og kongefløya. Da Vegard ikke kunne unngå å bytte av tårnet, ble det seier for Øyvind.

I B-klassen møttes Stig Rune Jenssen (846) og Eli Marit Ødegaard (760) hverandre. Men Stig fikk tidlig fordel da Eli Marit valgte å forsvare e5-bonden med 3...f6 og tapte i realiteten partiet sitt allerede da.

Mange klasser i klubbmesterskapet i år

(Tore, 9. mars 2012) Klubbmesterskapet i år blir som tidligere år at vi deler inn i grupper. Denne gangen spiller alle grupper etter bergermetoden og alle møter alle to ganger hver. Da får alle svart og hvit mot alle deltakerne i samme gruppe.
I år har vi splitta opp A-klassen i en egen eliteklasse med WFM Ellinor Frisk, Anders Olsen og Robin Hoem. Flere spillere ble også forespurt men hadde ikke anledning til å delta i vår. Siden de bare ble tre spillere har Henrik Øie Løbersli fått et wild card til denne gruppa. Ellinor er favoritt i denne klassen. Betenkningstida i denne klassen er den samme som FIDEs offisielle og den samme som blir i NM i sommer; 90 minutter på 40 trekk, deretter 30 minutter på resten av partiet. Fra første trekk får spillerne 30 sekunder hver for hvert trekk.

A-klassen med Vegard Simensen, Tore Kristiansen, Audun Hoem, Øyvind Hoem Vaseng, Vegard Viken Kallset og Øyvind G. Mikalsen spiller også dobbel berger. Det blir 10 runder og må være ferdig i løpet av mai. Vegard er favoritt. Betenkningstida er 90 minutter og 30 sekunder tillegg per trekk på hele partiet.

B-klassen er den siste klassen med voksne spillere, og her spiller Stig Rune Jenssen, Eli Marit Ødegaard og Sverre Hoem. De spiller også dobbel berger. Alle tre deltok i klasse 5 i NM i fjor sommer. Sverre og Eli Marit tok der 4½ mens Stig kapret 3½ poeng, så dette kan bli jevnt. Betenkningstida de har er 90 minutter og 30 sekunder per trekk på hele partiet.

C-klassen spilles også med dobbel berger og spillerne er Magnus Dahl Jenssen, Iver Halse, Jon Oddvar Rambjør og Emil Andre Olsen. De vil spille onsdag kveld etter at treninga de har med Henrik er ferdig. Betenkningstida de har er 90 minutter og 30 sekunder per trekk på hele partiet.

Flere barne- og ungdomsklasser vil vi starte seinere.

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig