Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Formannen har ordet

Høst med muligheter!

Av Aage Georg Sivertsen
(1. september 2008)

 

Audun Hoem har hatt stor fremgang de siste ukene og vi håper høsten gjør ham enda bedre!
Foto: Roger Hojem

Sommeren er endelig over.
Noen av våre spillere har hatt en fin fremgang i sommer. Robin Hoem stod for den største overraskelsen da han vant Fylkesmesterskapet i hurtigsjakk foran Eilif Odde. Dette gir Robin enda mer energi og vi venter bare på at han skal begynne å konkurrere. Særlig har han blitt dyktig i sluttspill, noe Karl W. Strand må få noe av æren for. Strand har spilt noen tusen lynparti siste året med Robin. Jeg tror Robin og vi andre skal lete lenge etter en bedre sluttspillpedagog enn Karl. Sistnevnte imponerte også i FM i lynsjakk og knep seieren foran Tor Wetle Hoem og Robin. Vi vet at Karl vil fortsette å gjøre noen yngre spillere i klubben gode, hvilket vi setter umåtelig pris på! Vi håper også at vår 50 års-jubilant Eilif Odde, som vi feiret med kake, brus og litt til, sist tirsdag, blir mer tilstede på tirsdagene fremover.

Unggutten Audun Hoem har kanskje overasket mest av alle. Vi har ventet på at han skal slå til og nå ser det ut til å ha løsnet litt for ham. Det ble ikke så mange poeng i Fylkesmesterskapet, men spillemessig så har han forbedret seg betraktelig. Dette gir Audun inspirasjon og vi gleder oss på Auduns vegne.

Vegard vant sin klasse i NM suverent, ble tatt ut på landslagssamling i kadettklassen og kom på tredjeplass i Fylkesmesterskapet i hurtigsjakk. Vegard spiller nå nesten jevnt med de beste i klubben i lynsjakk og vi håper han fortsetter fremgangen. Det er fortsatt et stykke opp, men skrur vi tiden et halvår tilbake, så er det nok Vegard som har hatt størst fremgang. Det er dog en lang vei å gå for å bli virkelig god, men vi registrerer at Vegard er på vei. Veldig positivt er det også at noen av foreldrene følger ungguttene sine såpass tett. Vi vet at det betyr mye for unge spillere og vi i klubben setter også stor pris på det.

Ellers ser det ut til at vi får et par nye medlemmer om ikke alt for lenge. Dette er Tor Wetle Hoem fra Molde og tidligere medlem Edwin David. Tor Wetle har vært innom alle tirsdagene de siste par månedene og vi synes han er en flott fyr med masse godt humør og positiv innstilling. Dessuten tror vi han kan bli en veldig god sjakkspiller. Det samme gjelder for vårt tidligere medlem, nemlig Edwin Fernando David. En fin type som vi absolutt skulle ønske var en del av vår klubb igjen. Vi forstår at Edwin vil spille i eliteklassen neste sesong, men kanskje kan også vår klubb bli en det av det gode selskap en dag?! Edwin har et stort potensiale som sjakkspiller og ingenting hadde vært bedre om vi kunne lagt forholdene til rett for at han kunne utvikle seg. I siste internasjonale turnering som han var med, så spilte han utrolig god sjakk mot både en GM og flere IM-er. Edwin har vært på besøk og kommer tilbake når Axel Smith har sin undervisning i høst. Vi gleder oss til nytt besøk Edwin!

Anders Olsen gjorde en meget sterk innsats i lynsjakk klasse 1 i NM i sommer. Anders vinner mot GM-er rett som det er på ICC og vi tror at Anders kan bli blant landets beste spillere uansett betenkningstid. Tore Kalset gjorde som vanlig en solid figur i klasse 2 og med litt bedre gli så kunne han vunnet klassen.

Klubben har flere spillere som dessverre ikke er så mye tilstede på klubbkveldene. Noen bor ikke i byen og kan selvsagt ikke være tilstede. Men vi oppfordrer alle som bor i byen til å prioritere klubbkveldene. Det er dette som holder liv i klubben og som skaper et godt miljø.
Når det skal velges ut spillere til 2. og evt. 3 lag i midtnorsk serie, så vil det bli lagt på hvem som er tilstede i klubben og som gjerne er med på å gjøre en innsats for at det skal være så hyggelig som mulig. Hvis man bare stikker hodet innom 3-4 ganger i året, så kan man heller ikke regne med å bli prioritert.

Selv fikk jeg lekt meg med litt sjakk i Parc de Luxenbourgh, litt kaffesjakk i Bergen og litt lynsjakk i Stjernen i Oslo i sommer. For alle som har sjansen til å besøke Paris så anbefaler jeg å besøke ovennevnte park. Her er det for alle nivå – og atmosfæren er fantastisk. Frankofil som jeg er, så er dette midt i blinken for undertegnede. Ellers så var også NM i kaffesjakk en morsom begivenhet. Anbefales for alle som ikke tar sjakk på alvor, eller som ønsker et avbrekk fra alvoret.

Vi går en spennende høst i møte med skolesjakk, samt undervisning med IM Axel Smith fra Sverige. Men vår største ressurs er nok at de gode spillerne i klubben lærer opp de som er ikke er så gode! Om 14 dager vil Roger starte opp et nytt kurs for de aller yngste. Undertegnede vil fortsette sine kurs med de nest yngste. Straks blir det tatt en avgjørelse på hvor mange som ønsker å spille langsjakk, eller om det blir en ny runde med hurtigsjakk. Vi ønsker selvsagt å arrangere en høstturnering med lang betenkningstid, men vi er avhengig av deltagere…

Vi ønsker nye og gamle medlemmer velkommen hver tirsdag klokka 19.30 til en spennende høst!

Arkiv
(nyere)
2010.08.06
2010.05.20
2010.03.17
2010.01.01
2009.10.18
2009.09.09
2009.08.02
2009.06.27
2009.04.26
2009.03.15
2009.03.05
2008.11.27
2008.10.19
2008.09.01
2008.06.18
2008.05.15
2008.04.11
2008.03.06

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig