Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Formannen har ordet

NM med 20 spillere!

Av Aage Georg Sivertsen
(8. desember 2010)

 

Vi ønsker at så mange som mulig fra vår klubb blir med til Oslo neste år og deltar i NM. Hvis vi får med ca 20 spillere og nesten like mange foreldre/ledere, så blir vi en flott gjeng. Har du lyst å bli god i sjakk, sett av 2.-10. juli neste år. Vi tror dette kan bli en helt utrolig positiv opplevelse fordi vi også har flere sterke spillere som kan ta medalje. Det er viktig at foreldrene setter av datoen for neste år. Vi vil komme tilbake med informasjon om priser og overnatting.

Høsten er forbi og vi begynner å tenke 2011. Det kryr av yngre, gode sjakkspillere i klubben for tiden. Spesielt morsomt var det at Vegard Simensen nok en gang gjorde en god turnering under ungdoms-NM. Fortsetter Vegard fremgangen, så vil det neppe være noen her i byen som vil matche ham. Veien dit er ikke så lang, men veien videre er et stykke…

Henrik, Øyvind, Audun og noen til fikk føle at nivået i NM er brutalt. Slik er det etter hvert som man blir eldre. I de aller yngste klassene kan man vinne ved å ha litt flaks, men når man nærmer seg 14-15-årsalderen – da skal du være en meget dyktig sjakkspiller for å komme blant de ti beste i landet. Samtidig er det ingen tvil om at alle de nevnte - og absolutt alle, av de yngste kan bli meget gode sjakkspillere. Det som er sikkert, er at det bør spilles sjakk daglig og klubben bør sørge for at spillerne kommer til turneringer.

Undertegnede har hatt fokus på en syk mor det siste halve året, men nå ser hun ut til å være i god form og jeg håper jeg kan bidra meget for at sjakk-klubben for et godt år også i 2011. For det har vi virkelig hatt i år. Det har vært stor aktivitet og greier vi å holde trykket 3-5 år til, så har vi sikret en ny generasjon sjakkspillere, hvilket er målsettingen.

Om noen dager reiser jeg utenlands og lærer meg spansk. Det er på tide. Jeg vil derimot komme tilbake og være mye til stede i perioder også neste år. Mens jeg har vært borte ser jeg at både Roger og Tore legger sjelen sin arbeidet med ungdommene, hvilket er fantastisk. Hvis vi i tilegg greier å engasjere foreldrene enda mer, og det gjør vi, så ser det lyst ut for Kristiansund Sjakk-klubb.

Det kan se ut som vi har mistet Aleksey for en stund, da han har flyttet til Kypros. Vi ønsker deg lykke til videre Aleksey. Du er en superflott gutt og en meget talentfull sjakkspiller. Måtte du komme tilbake til oss en dag. Du kan få bo til meg om du bare vil komme på besøk!

Vi har ambisjoner om å rykke opp i eliteserien i 2011. Nivået er høyt, men vi prøver å legge forholdene til rette for at både de beste og de yngste kan få utfolde seg. Det er blandingen av topp og bredde som gir mening. Målet må være å få frem en eller to ungdommer, som en dag kan spille på elitelaget. Vegard Simensen er slett ikke langt unna. Skulle Øyvind, Henrik, Audun – eller noen ta et nytt stort sjakksteg, ja, da kan også de melde seg på førstelaget. Ting tar tid, men du verden så morsomt vi har det underveis. Bare spør de som var med i ungdoms-NM på Fagernes!

Jeg er tidlig ute med en julehilsen: Stå på alle sammen. Vi sees om noen uker!!
 


Uvirkelig

Av Aage Georg Sivertsen
(5. september 2010)

 

Vi puster ut, i alle fall Per Erik og jeg. Det var en utrolig uke. Det pussige var at alt gikk så bra. Et par uker før det hele startet fikk jeg den gode følelsen og når Roger Hojem hadde fått med rundt 8-10 foreldre, så hadde jeg inntrykk av at dette ville gå veien.

Jon Ludvig, som imponerte mest av stjernespillerne, skryter hemningsløst av arrangementet på sin hjemmeside. Men det er det også mange andre som gjør. Vi tar imot all skryt med stor glede! Det hadde vært veldig trist å ha jobbet dugnad på månedsvis og så bare fått kjeft tilslutt. Denne gangen ser det ut til at selv den gjengse Kristiansunder fryder seg. Det er uvirkelig. Min erfaring er at suksess ikke tåles blant folk flest, men denne gangen virker det som om alle gleder seg over sjakk-klubben. Både her i byen og i resten av sjakkverdenen.

Vishy Anand stortrivdes i Kristiansund. Vi fikk en fin kjemi med verdensmesteren og han ønsket å komme tilbake. Siden han bor deler av året i Spania, spiser han ofte Bacalao. Sjøstjernas Bacalao var likevel den beste han hadde smakt. Sånn liker vi å høre. Siste kvelden hjemme hos undertegnede var alle stjernene på plass. Utpå natten ble det også en 500 meter på skøyter hvor Johs Kjeken hadde første indre mot Henrik Carlsen. Med undertegnede som kommentator, så var det den utmerkede arbiter Kjeken som så vidt vant, med en skøytespiss. En vittig kommentar kom fra den ferske olympiske mester: Både vi løpere og Aage kan være glade for at vi ikke gikk en titusenmeter…

Når det hele var over dro jeg tirsdags morgen klokka 06.30 sammen med Vishy Anand i retning Svalbard. De siste gjestene gikk ca. klokka 02.00, så det var ingen grunn til å sove noe særlig – heller ikke den natten. Jeg lurte litt på hvorfor Anand ville ha meg med på Svalbard, men det avslørte han på en tidlig frokost på Gardemoen. Vi satt sammen med Judit Polgar og ektemannen da Anand fortalte: ”Skulle vi treffe en isbjørn, så er det ikke så farlig å være to stykker. Det er bare farlig for den som løper saktest.” Vi fikk et veldig bra opphold med ekskursjon til en isbre, besøkte en nedlagt gruve, gjorde visitt hos en trivelig sjakk-klubb og spiste masse god mat. For de som har inntrykk av at Anand er en trivelig fyr, vil jeg legge til: Alt det positive dere har hørt om denne mannen er sannsynligvis sant. Han er sympatisk, rolig og har et særdeles behagelig vesen. Det er nesten for godt til å være sant at en så trivelig fyr skal være verdensmester i sjakk. Dessuten har han ekstrem bra humor. At han senket meg i noen lynpartier, er til å leve med.

Selvsagt takker jeg Sjakkhuset og Johs.Kjeken for utmerket arbeid. Likeså Axel Smith og Tore Kristiansen, som hadde stålkontroll på turneringsservice og bulletin. Magnus skrøt av Axels Smiths bulletin – det får du ta imot med åpne armer Axel! Jeg skryter også av Tiger og Tigerskolen som pågikk i dagene før turneringsstart. Dessuten var det en drøss med frivillige som deltok. Ikke minst hadde Roger Hojem, sammen med foreldrene, en kiosk i ypperste klasse med særdeles gavmilde priser. Så takker jeg Operaen i byen for å ha stilt med sine to beste solister til en formidabel opplevelse i Tønders erværdige skøyte. Takk til Sunndalen og familietrioen Øiestad for super parodiering med sang. Rune Edøy i Tidens Krav fortjener også en klapp på skuldra. Han forstod hva dette dreide som allerede for ett år siden.

Så håper jeg at denne langhelgen inspirerte både barn og unge fra vår by og resten av landet til å satse knallhardt på sjakk. Det er viktig at vår klubb er en inspirasjon for yngre spillere –ikke bare her i byen, men i hele Norge. Tilslutt en takk til hovedsponsor Hilde von Krogh i Arctic Securities og sponsor Jøran Jansson i Tromsø OL. Dessuten en takk til 64 små sponsorer, der vårt styremedlem Geir Ove Olsen bidro til at vi fikk en sjakkavis som klubben kan være stolte av.

Jeg kan ikke gjøre som lederne for toppidrettsuka; takke Kristiansund kommune for penger og engasjement. Men jeg takker folkene i Caroline for førsteklasses service. Denne gangen verken tapte vi eller tjente vi penger, eller kanskje tapte vi litt, dog etter en formidabel innsats av en gjeng positive mennesker - og særlig av styremedlem Per Erik Hoem. Vi kan love Kristiansunderne og resten av sjakknorge nye arrangement. Neste år vil vi sette et tak på antall deltakere. Vi har allerede én som har meldt seg på; Kjetil Stokke fra Bergen. Velkommen skal du være Kjetil. Blant god bacalao, sjakkstjerner og hyggelige Kristiansundere!


3 uker til ANAND/CARLSEN!

Av Aage Georg Sivertsen
(2. august 2010)

 

Vi ser frem til en hyggelig sjakkhelg i slutten av måneden. Fra venstre: Brede Kvisvik, Axel Smith, Kjell T. Sandum, Anders Olsen, Aage Sivertsen, Roger Hojem og Robin Hoem.
Foto: Servitør på Peppes

Det er tre uker og noen dager til verdensmester Vishy Anand og Magnus Carlsen skal spille i Kristiansund. Kjapt regnet så kommer det minst 5 spillere som har verdensmestertittel til vår lille by. Det er Anand, Carlsen, Polgar, Kosteniuk og russeren Evgeny Romanov. Sistnevnte vant VM for ungdom for 14- og 16-åringer. Det kan gå 100 år til neste gang vi får slikt besøk.

Vi har ca 70 påmeldte til Grand Prix turneringen som går parallelt, men her trenger vi flere. Selvsagt er turneringen i Tromsø tidenes turnering på norsk jord. Vi har ikke fått flere hundre tusener i støtte, slik som Tromsø Sjakklubb har fått. Derfor kan vi ikke konkurrere med dem. Men vi har tross alt maktet å få de to beste spillerne i verden til å spille sammen. Vi mener derfor dette er en unik mulighet for alle spillere i Norge til å få en sjakkopplevelse utenom det vanlige. Vi ber derfor alle som vurderer å melde seg på, om å si fra så tidlig som mulig. Det er fortsatt mulig å overnatte svært billig både på Atlanten Camping og på Astoria hotell. Begge steder med god standard.

Norgesmesterskapet ble en opptur for de få som stilte til start fra vår klubb. Den største oppturen var det Edwin David som stod for. Både Edwin og Brede Kvisvik var i tetgruppen hele veien og det var små marginer. Vi gleder oss stort over at Edwin skal spille i eliteklassen neste år. Det vil ikke forundre meg meget om han vil gjøre det skarpt. Det vil heller ikke forundre meg om Brede kan finne på å gjøre det samme. Brede har elitenivået inne. Det har han vist gjennom sitt spill i eliteserien i år, og vi håper han spiller noen turneringer fremover, slik at han blir kvalifisert. Neste år bør vi stille med 20 mann. 10 unggutter og 10 voksne. Vi bør hevde oss i alle klasser!

Øyvind Hoem Vaseng satt på førstebord i kadett B i alle rundene, men måtte se seg slått på målstreken. Det var likevel en sterk prestasjon av Øyvind og når vi vet at vi har andre yngre spillere som er på høyde med Øyvind, så er vi optimistiske. Øyvind er oppslukt av sjakk og vi skal legge forholdene til rette for deg Øyvind! Vegard Simensen stilte i en knallsterk juniorklasse. Vegard gjorde som vi forventet og spilte innimellom jevnt med noen svært gode spillere. Jo da Vegard, du blir bedre og bedre. Undervisning for a-gruppa starter ganske snart og vår klubb skal inspirere deg til å bli veldig god. Du vant også klasse 3 i lynsjakk og viser at du har et vinnerinstinkt. Det liker vi!

Kjære klubbspiller; det er 3 uker til kanskje århundrets sjakkopplevelse i Kristiansund. Vi begynner å forberede oss for alvor nå. Roger Hojem er tilbake fra sin tradisjonelle sydentur og resten av styret er på hugget. Er du? Skal du være med å spille, så trenger vi ikke så mye hjelp fra deg, men alle medlemmer og foreldre bør gi litt av sin fritid til dette arrangementet. Ta kontakt med undertegnede eller Per Erik Hoem. Våre mailadresser er: aag-siv@online.no / peeho@online.no.

Arkiv
(nyere)
2010.08.06
2010.05.20
2010.03.17
2010.01.01
2009.10.18
2009.09.09
2009.08.02
2009.06.27
2009.04.26
2009.03.15
2009.03.05
2008.11.27
2008.10.19
2008.09.01
2008.06.18
2008.05.15
2008.04.11
2008.03.06

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig