Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Formannen har ordet

Kjempestor aktivitet blant barna!

Av Aage Georg Sivertsen
(15. mars 2010)

 

Klubben er åpen for sjakkspillere i alle aldre. Møt opp - vi har en felles oppgave og vi må løse den i felleskap.
Foto: Rune Edøy

Det er det vi må kalle ekstrem aktivitet blant barnesjakk for tiden. Ingen ting gleder meg og styret i klubben mer. Skulle dette vedvare 3-4 år til så vil vi ha mange solide spillere. Tre kvelder i uka er det spilling og undervisning, hvilket er kjempemorsomt for oss i styret. Synd er det at ikke flere voksne spillere kan være med å bidra til at barna blir enda bedre, men Per Erik, Tor Wetle, Roger og jeg ser ut til å holde bra trykk.

Derfor er ikke jeg bekymret for at det ikke er særlig flere voksne i klubben nå enn det var i årene før jeg overtok som formann. En gang i tiden var det klubbmesterskap med brukbart nivå i denne klubben. Målet må være å bygge opp yngre spillere slik at det blir enda bedre nivå. Skulle vi greie å ta vare på de yngste som er i klubben nå, så vil det være fantastisk.

Fra første dag som formann har mitt fokus vært på barna. Det er svært krevende å holde koken med skolesjakkturneringer, undervisninger på skolene og noen dagers undervisning i klubben. Derfor er det mulig dette fører til at de voksne spillerne i klubben får litt lite oppmerksomhet. Det var flere voksne medlemmer som ikke var så begeistret for at jeg skulle bli formann. Kanskje man ante at alle mine krefter ville gå til barna?

Karl etterlyste flere deltakere på årsmøtet. Det gjorde sannelig også jeg. Hvorfor flere voksne har tatt time-out både til årsmøte og noen spillekvelder vet jeg ikke. Bekymringsfullt synes ikke jeg dette er så lenge vi bruker 90 % av vårt arbeid på så mange unger. Det er på det rene at vi ikke bare har unge spillere; de er også talentfulle. Jeg kan ikke se at det er noenting i veien for at alle disse ungene kan bli blant Norges beste sjakkspillere. Jeg gløder med ungene og håper vi kan beholde dem lengst mulig. Virkeligheten tilsier sannsynligvis at kun 10-20 % av dem vil bli skikkelig gode. Dog er det vi i styret som kan påvirke at så mange som mulig får sjakkbasillen over seg. I dag er det 3-4 barn som spiller hver dag. 6-7 spillere holder på annen hver dag, mens vi har 10-15 nybegynnere. Målet må være å få en gruppe på rundt 20 spillere som blir sjakkfrelst. Realistisk? Vent å se.

Hvis det er noen av de voksne i klubben som ikke er til stede, som synes vi gjør for lite for at de skal komme, så vil vi i styret gjerne høre det! Så hvis Anders, Robin, Åge, Tore Kristiansen eller Tore Kallset ikke er fornøyd med tilbudet vi gir, så ber vi dere si fra. Det betyr at vi ønsker forslag til hva som skal gjøres bedre også for voksne. Det er ikke slik at vi satser bare på ungene i klubben, men så lenge ikke de voksne viser større interesse, så kan vi nesten ikke dra dere ut av godstolen. Vi har tilbud om klubbmesterskap, hurtigsjakk, gir undervisning via Axel, har tilgjengelige lokaler som kan brukes daglig, har investert i masse nytt sjakkutstyr osv. Styret føler ikke vi kan gjøre så mye mer for dere, men hvis dere har noe på hjertet, så må dere si fra. Det er ikke nok å riste oppgitt på hodet og klage. Her må det tenkes positivt. Vi har en felles oppgave og vi må løse den i felleskap.

Siste runde i eliteserien nærmer seg. Jeg anser muligheten for å holde seg rundt 50 %. Kanskje litt mindre. Et godt elitelag er viktig, men skulle vi rykke ned, så må vi bare mobilisere en gang til. Skulle vi holde plassen, så vil det være en opptur. Uansett tror jeg dette året blir en opptur for Kristiansund Sjakklubb. Bare det at Anand/Carlsen stikker en tur innom Byen ved Storhavet, vil bli et minne for evigheten. Den som ikke har meldt seg på GP turneringen, som går samtidig med at verdensmestrene er på besøk, bør gjøre det ganske raskt. Ingen sjakkspillere med respekt for seg selv kan vel la være å ta en tur innom den gode gamle klippfiskbyen i slutten av august?

Nå har vi også fått to talentfulle jenter også i klubben. Camilla (9) presterte å slå et par gutter i a-gruppa i forrige uke, så det så! Jeg må også legge til at de fleste av disse barna er så fantastiske mennesker at det er en fryd å ha i hus. Så veloppdragne og lydhøre. Det er nesten ikke til å tro. Dette går veien gutter! Og jenter!

Velkommen til alle, enten du er 7 eller 70.

Arkiv
(nyere)
2010.08.06
2010.05.20
2010.03.17
2010.01.01
2009.10.18
2009.09.09
2009.08.02
2009.06.27
2009.04.26
2009.03.15
2009.03.05
2008.11.27
2008.10.19
2008.09.01
2008.06.18
2008.05.15
2008.04.11
2008.03.06

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig