Kristiansund Sjakklubb

ksk - stiftet 1917 

Gamle nyheter fra 29. november 2008 - 15. juni 2009

 

Banksjef Odd Aakvik serverte sjakkelevene pizza og brus.
Foto: Roger Hojem

Flott sommeravslutning for de yngste  (Roger, 15. juni 2009)

Det ble en flott avslutning for de yngste tirsdag. Sjakklubben spanderte brus og pizza på de unge sjakktalentene. Odd Åkvik banksjef i DNB Kristiansund serverte brus og pizza til de 23 elevene som møtte opp på sommeravslutningen. Klubbens leder Aage Sivertsen orienterte om planene for høsten og takket elevene for en flott innsats i første halvår 2009. Sivertsen orienterte om hva som skal til for å bli en enda bedre sjakkspiller og oppfordret de til å spille mye sjakk i sommer. Kristiansund Sjakklubb har ca 30 aktive unge sjakkspillere, mens flere hundre barn og unge spiller sjakk rundt om på skolene i Kristiansund. Et av de viktigste satsingsområdene til Kristiansund Sjakklubb er å bygge opp en aktiv junioravdeling.

 

 

Robin Hoem vant hurtigsjakken  (Roger, 13. juni 2009)

Robin Hoem tok en klar seier i niende og siste turnering i hurtigsjakkserien tirsdag. Hoem ledet med et helt poeng foran siste runde og kunne sikre seieren med en stormesterremis mot Karl W Strand i siste runde. Hoem fikk 4 poeng og var et halvt poeng foran Roger Hojem som tok andreplassen. Vegard Simensen var den andre som klarte å ta et halvpoeng fra mesteren. Simensen stod til tap mot Hoem, men fikk til et meget flott offer, som skapte litt problemer for Robin. Begge spillerne brukte opp sin tiltenkte tid og kom i tidsnød. Les mer...

 

 

Per Erik Hoem. Foto Roger Hojem.

Per Erik Hoem vet hvor brikkene skal stå.
Foto: Roger Hojem.

Nye brett og brikker  (Roger, 12. juni 2009)

Kristiansund Sjakklubb har fått 10 sett nye moderne brett og brikker i gave fra Aage Dall Engros AS, som er en av klubbens sponsorer. Dette er stilfulle trebrett (Staunton 5) med tilhørende brikker. Gode polskproduserte turneringsbrikker i lønn med en kongehøyde på 93 mm og grønn filt under brikkene. Dette er samme type sett som blir brukt i de største turneringene i Europa, og som Torstein Bae hos Sjakkhuset anbefalte.

Per Erik Hoem er en av eierne i Aage Dall Engros AS, som har vært en av de viktigste støttespillerne for Kristiansund Sjakklubb de siste årene. Fredag ble de gamle settene erstattet med de nye eksklusive settene

- Det er jo mer stil å ha 10 stk eksklusive sett framstilt, enn de gamle settene. Nå kan vi pakke bort de gamle settene og kun bruke de nye settene, sier Hoem

- Det skal være stilfullt å komme inn i sjakklokalet og spille sjakk og da nytter det ikke med plastbrikker.

- Det er bra at det er tynt lag med filt under brikkene, slik at de står stødig. Det er ingen problem med å spille lynsjakk på de nye settene, avslutter Hoem

Kristiansund Sjakklubb takker Aage Dall Engros AS for at de sponset nye brett og brikker på sjakklubben. De nye brettene vil selvsagt bli brukt på de øverste bordene i Kristiansund Grand Prix senere i høst.

 

 

Sjakklokalet åpent fra klokken 17 torsdag  (Roger, 11. juni 2009)

Torsdag skal noen av klubbens medlemmer møtes i sjakklokalet klokken 17 for å spille lynsjakk. Aage Sivertsen holder sluttspillkurs.

 

 

Avslutning for de yngste og siste runde i hurtigsjakkserien  (Roger, 8. juni 2009)

Tirsdag 9. juni kl 18 er det siste spillekveld og sommeravslutning for de yngste. Sjakklubben spanderer pizza på de yngste. Sjakkskolen har vært en stor suksess med rundt 20 elever pr. spillekveld. Vi vil fortsette med sjakkskolen til høsten, hvor vi vil dele inn elevene i grupper etter ferdigheter. Det vil også bli lagt opp til en ekstra treningsøkt i uken for de ivrigste, samt at vi vil holde trykket opp rundt om på skolene. Vi kommer også til å sende elevene rundt om på diverse turneringer, samt at vi skal arrangere en egen BGP turnering i Kristiansund i september, og flere interne turneringer. Hovedmålet er NM for Ungdom i Trondheim i november. Skal elevene ta et steg videre, så må de ut å konkurrere. Sjakkskolen starter opp igjen når skolene starter i midten av august.

Niende og siste turnering i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 9. juni med start klokken 20. Vi minner igjen om at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

Årets klubbmesterskap i lynsjakk vil bli arrangert i klubblokalet tirsdag 16. juni klokken 20. Tirsdag 30. juni er siste spillekveld før sommeren. Er det noen som har lyst til og møtes i klubblokalet for å spille sjakk eller følge med hvordan det går i Pula Open eller NM, så er det bare å ta kontakt. Første offisielle spillekveld etter ferien er tirsdag 11. august.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 7. juni 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Øyvind Hoem Vaseng ble årets skolemester.
Foto: Roger Hojem

Flott 17. mai-helg  (Roger, 6. juni 2009)

I forbindelse med nasjonaldagen holdt sjakklubben åpent hus. Klubbens leder Aage Sivertsen og ordfører Per Kristian Øyen overleverte premiene til de som hadde gjort det best i skolemesterskapet for barneskoler. Dette ble en meget flott seremoni. Ordfører Per Kristian Øyen brukte anledningen til å rose Kristiansund Sjakklubb for det arbeidet de gjør for barn og unge i Kristiansund. Øyen sparte ikke på superlativene for det arbeidet Sjakklubben gjør for byen og rundt om på skolene. Les mer...

 

 

Karl W Strand vant 8. turnering  (Roger, 3. juni 2009)

Det var bare seks stykker som var med på åttende turnering i hurtigsjakkserien. Med fem runder ble det dermed slik at alle møtte alle. Det ble en svært spennende runde i hurtigsjakkserien tirsdag. Tre spillere kjempet om seieren før siste runde. Karl W ledet med 3 poeng, foran Robin Hoem og Trond Harald Saltnes, begge 2.5 poeng. Siden det var usikkert på om Karl W Strand kom til å vinne turneringen ved remis i siste runde spilte han på gevinst mot Roger Hojem. Les mer...

 

 

Hurtigsjakk tirsdag 2. juni  (Roger, 31. mai 2009)

Tirsdag 2. juni avvikles åttende turnering i hurtigsjakkserien med start klokken 20. Robin Hoem er suveren vinner, men det er fortsatt uklart hvem som tar de neste plassene. Niende og siste runde i hurtigsjakkserien spilles tirsdag 9. juni. Husk at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

Sjakkskolen
Sjakkskolen for de yngste går som vanlig og dørene åpnes kl 18.00. Tirsdag 9. juni er det siste spillekveld og sommeravslutning for de yngste. Sjakkskolen starter opp igjen når skolene starter i midten av august. (Tabell for Skolemesterskapet 2009.)

Klubbmesterskapet i lynsjakk
Årets klubbmesterskap i lynsjakk vil bli arrangert i klubblokalet tirsdag 16. juni klokken 20.

 

 

Rune Edøy spilte et spennende parti mot Tor Wetle Hoem i siste runde.
Foto: Roger Hojem

Edøy hadde klubbmesteren i kne  (Roger, 28. mai 2009)

Rune Edøy og årets suverene klubbmester Tor Wetle Hoem spilte et meget spennende og vekslende parti i siste runde av klubbmesterskapet. Tor Wetle ga dronningen og bonde for to tårn og satset på angrep, og fikk opp en fordelaktig stilling. Tor Wetle overså en grei gevinst i midtspillet. Ifølge Trond Harald Saltnes, så hadde moldenseren matt i tre. Les mer...

Utsatte partier
Alle partier skal være ferdig innen tirsdag 2. juni, hvis ikke så vil turneringskomiteen bestemme utfallet av partiene. Turneringen vil bli sendt inn til Elo-beregning onsdag 3. juni.

 

 

Resultater fra 7. runde  (KT, 27. mai 2009)

Resultater fra 7. runde i klubbmesterskapet.
Tabell.

 

 

Tore Kallset fyller 50 år mandag 25. mai.
Foto: Roger Hojem

Tore Kallset fyller 50 år mandag 25. mai  (Roger, 24. mai 2009)

Kristiansund Sjakklubb gratulerer Tore med dagen, og vi håper at du får en flott dag. Tore har vært en trofast klubbspiller i Kristiansund Sjakklubb. Han har ved flere anledninger kjempet helt i toppen i klasse 2 under landsturneringene. Tore har en gang blitt klubbmester i Kristiansund Sjakklubb (2006).

 

 

Sluttspillkurs med Aage  (Aage, 24. mai 2009)

Fra og med søndag 24. mai - til og med førstkommende fredag, så vil Aage ha sluttspillkurs til alle som ønsker det. Hver kveld klokka 20.00 unntatt tirsdag da det er vanlig runde i klubbmesterskapet. Du bør sende en tekstmelding eller mail til Aage slik at han vet hvor mange som stiller. Man kan delta en, to eller alle fem kveldene.

PS: Vår Grasrotkampanje fortsetter. Det er foreløpig 9 nye medlemmer siden sist. Det er Anders Olsen, Per Erik Hoem og Aage Sivertsen som har vervet 3 personer hver. Vi mangler 21 nye medlemmer før vi legger ballen litt i ro, men slett ikke død. Vi vet at det er flere, blant andre Mads som har vervet noen, men som ikke er registrert: Vår erfaring er at de ikke blir registrert om man ikke følger dem opp.

 

 

Siste runde i Klubbmesterskapet tirsdag 26. mai  (Roger, 22. mai 2009)

Sjakkskolen for de yngste går som vanlig og dørene åpnes kl 18.00. Siste runde i klubbmesterskapet spilles tirsdag. De som ikke kan møte må huske å melde forfall og gi beskjed til motstanderen. Klokkene settes i gang kl 19.30 hvis ikke noe annet er avtalt. De som ikke kan spille tirsdag må gi beskjed, og må spille partiet innen en uke. Alle partiene skal være avviklet innen 2. juni.

 

 

Pula Open

Pula Open og NM – Pengepremier!  (Aage, 18. mai 2009)

Det ble besluttet i styremøte 11. mai at alle voksne som deltar i NM eller Pula Open, vil få en økonomisk støtte. Denne støtten er prestasjonsavhengig. Det betyr at det gis 350 kroner for hvert poeng som oppnås, samt 100 kroner for hver remis. Med litt matematisk hjelp, så skulle f.eks 6 seire og en remis gi 2200,- i gevinst. Juniorer vil få halvparten av de oppgitte beløp, mens barn får dekket startkontingenten.

Så langt så er følgende spillere meldt på til Pula Open: Trond Harald, Axel, Øyvind, Tor Wetle og Aage.

Følgende er påmeldt til NM: Anders, Karl, Audun, Lars, Bjørn Erik.

Så har vi Edwin, som enten deltar i NM eller Pula Open. Samt at noen spillere ennå ikke har bestemt seg.

De som skal være med utenom dem som er nevnt ovenfor, bes ta kontakt med undertegnede, på e-post eller tlf 92621644.

 

 

Pallen: Vegard Kallset (fra venstre), Øyvind Hoem Vaseng og Anja Gresset spilte skolesjakk.
Foto: Roger Hojem

Skoleelever gikk matt  (Rune Edøy, Tidens Krav, 15. mai 2009)

36 elever var med på skolesjakkturnering i Kristiansund. Seks barneskoler var med på arrangementet på Caroline onsdag kveld. Øyvind Hoem Vaseng fra Dalabrekka imponerte med fem strake seiere. Vegard Kallset fra Goma ble toer. Anja Gresset fra Innlandet tok tredjeplassen.

– Ekstra gledelig var det at så mange jenter var med, sier sjakkleder Aage Georg Sivertsen, som sammen med Roger Hojem og Per Erik Hoem trakk i trådene under arrangementet. Les mer...

 

 

Operasjon Grasrot!  (Aage, 15. mai 2009)

Vi besluttet ved siste klubbkveld å satse litt ekstra på grasrot i kommende uke. Fra i dag av og til og med neste helg, så er målet å få inn minst 30 nye grasrotmedlemmer. Vi fordeler da oppgavene slik at Roger, Per Erik, Anders, Trond Harald, Geir Ove, Tor Wetle, Mads, Rune og Aage skal verve 4 nye medlemmer. De som ikke er nevnt her ønsker vi skal greie å verve minst ett – helst to medlemmer! En overkommelig oppgave for alle sammen. Det er selvsagt ingenting i veien for at alle verver så mange som overhodet mulig, men nå har vi satt opp noen mål og det vil rett og slett være fantastisk for økonomien om vi greier dette. Dessuten skulle det fantastiske være svært så enkelt å gjennomføre.

Jeg ber om at alle som verver sier fra til undertegnede om at oppdraget er utført. Måte på kontroll og pushing, men hva gjør man ikke for å ha penger til å drive dugnadsarbeide…

Siste nytt er at Anders Olsen allerede har vervet to medlemmer. Det skulle bety at vi er oppe i 91 medlemmer. Her mangler det kun 28 til for at vår målsetting skal oppnås.

Stå på til alle sammen – også til foreldrene av alle barna som ikke er nevnt, men som vi vet er en stor ressurs!

 

 

Fra fjorårets 17. mai-feiring, hvor Malvin Rolland m.fl. spilte sjakk i gågata.
Foto: Roger Hojem

17. mai – Hipp – hipp hurraaaaa!  (Aage, 14. mai 2009)

17. mai har Roger Hojem ordnet 5 kaker fra foreldrene, Per Erik Hoem har kjøpt inn brus, pølser og litt til. Vi har åpen kafé hvor man kan spise, drikke eller spille sjakk. Vi ber om at så mange som mulig kommer innom sjakklubben denne dagen. Per Erik og undertegnede vil være der fra klokka 10.00, men vi håper flere voksne medlemmer dukker opp slik at vi kan få litt avløsning. Dessuten er det en slags lille julaften 15. mai med Baccalao og tilhørende lynsjakkturnering; oppmøte klokka 20.00. Velkommen!

 

 

Øyvind til topps!  (Aage, 14. mai 2009)

Øyvind Hoem Vaseng gikk til topps i finalerunden i Kristiansundsmesterskapet for barneskoler. Etter veldig godt oppmøte, med både foreldre og barn, skulle det bli særdeles spennende på de øverste bordene. Særlig imponerende var det at flere jenter, som ikke har vært innom sjakklubben, hang med i toppen.

Vi lover bilder og reportasje med det aller første.

 

 

Byråkratiet lenge leve!  (Aage, 14. mai 2009)

Nettsiden har vært nede en ukes tid og jeg kan love dere at kommunismens tid ikke er forbi. Etter gjentatte mailer, telefonsamtaler osv så fikk vi sendt den riktige underskriften og den riktige bekreftelsen som skulle til for at vi kunne ha hjemmesiden oppe.

Men nå tenker vi fremover og fortsetter det gode arbeid!

 

 

Kun tre påmeldte til runde 7  (Tore, 4. mai 2009)

I morgen kveld, tirsdag 5. mai kl. 2000, spilles sjuende runde i hurtigsjakkserien. Det er online påmelding, men foreløpig, 4. mai kl. 1230, er det kun tre påmeldte.
Du kan selv melde deg på her, og du sparer turneringslederen for litt arbeide. Gi beskjed til turneringslederen hvis du kommer litt seint, men vil allikevel være med. Men sørg for å melde deg på turneringa. Denne kvelden er det Roger Hojem som er ansvarlig turneringsleder, da Tore Kristiansen er bortreist denne uka.

 

 

Kafesjakk på lørdag og sjakktrening med Roman 1. mai  (Tore, 30. april 2009)

Det blir som vanlig åpen sjakkafé på lørdag fra kl. 1200-1500.

I morgen, fredag 1. mai, holder vi også åpent. I hvert fall i tida mellom 1. mai-arrangementene. Hvis noen som vil være i lokalet mens jeg går i tog, er det fritt fram for det. I morgen vil vi lære litt om sluttspillteknikk av Kasparovs lærer; Roman Dzindzichashvili. Konge og bondesluttspill, samt tårn og bondesluttspill. Vi setter da på dvd'en Roman's Lab: Mastering Chess Series. Volume 8: Comprehensive Chess Endings.

 

 

Påmeldinga til runde 7 i hurtigsjakkserien er åpen  (Tore, 29. april 2009)

Neste tirsdag spilles sjuende runde i hurtigsjakkserien. Påmeldinga er nå åpen og du kan melde deg på sjøl via internett. Runden begynner kl. 2000 og blir ferdig ca. kl. 2230. Les mer her...

 

 

GM Mihai Suba. Foto: Per Erik Hoem

GM Mihai Suba.
Foto: Per Erik Hoem.

Suba leder i Benidorm  (Tore, 29. april 2009)

GM Mihai Suba, seniorverdensmester og førstebordspiller på Kristiansunds eliteserielag, ligger på førsteplass etter fem runder med 4.5 poeng i Benidorm Open.

Også Norges største kvinnelige sjakktalent, Katrine Tjølsen fra Bergen, er med i Benidorm Open, og hun har 3.5 poeng. Hennes trener, FM Kjetil Stokke, også fra Bergen, har tre poeng.

Sjette runde vises direkte her fra kl. 1630 i dag onsdag. GM Suba har hvit mot GM Zuñiga Julio E. Granda, 2610, fra Peru.

 

 

Tor Wetle Hoem ble klubbmester 2009

Tor Wetle Hoem ble klubbmester 2009
Foto: Roger Hojem

Tor Wetle har vunnet klubbmesterskapet  (Tore, 29. april 2009)

Tor Wetle Hoem har vunnet klubbmesterskapet 2009 selv om en runde gjenstår. Ingen andre kan ta ham igjen, siden han vant to partier i går kveld. Tor Wetle har vunnet seks av seks partier og kan gjerne gå gjennom turneringa uten å avgi poeng. Det blir i så fall en stor prestasjon. Selv om Tor Wetle var den store forhåndsfavoritten og var favoritt i hvert enkelt parti, er det ikke like enkelt i praksis å vinne alle partier mot alle motstanderne. Tor Wetle har stor rutine og masse kamperfaring. Han er den av spillerne i klubben som spiller flest partier og deltar regelmessig på turneringer. En verdig vinner av klubbmesterskapet 2009! Les mer her...

 

 

Fornøyde deltakere fra Kristiansund på Hell BGP

Våre deltakere med Edwin David.
Foto: Roger Hojem

Kjempetur til Hell i helga  (Tore, 28. april 2009)

Turen til Hell Barnas Grand Pix lørdag og søndag ble en stor suksess og noe som vi må gjenta. Det ble Pirbadet på lørdag og pizza i Stjørdal og overnatting på hotell, før turneringa begynte på søndag. Den var godt ledet av arrangjørklubbens Torbjørn Dahl. Dette var første gangen at våre yngste spillere fikk spille mot andre utenfor Kristiansund, og det greide de med glans. Alle ble flere erfaringer rikere. Les mer om turen her...

 

 

Runde 6 i dag  (Tore, 28. april 2009)

I dag spilles runde 6 i klubbmesterskapet. Det blir 5 spennende og interessante oppgjør. Les mer...

For rekruttene kl. 1800 blir det litt fra Hell Barnas Grand Prix i helga. Vi begynner også deres klubbmesterskap i dag. Der skal alle spille mot alle, og det blir betenkningstid på 25 minutter pr. spiller pr. parti.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 26. april 2009)

Det er et halvt år til seriestart og vi har lagt planer for de fleste spillerne. Vi går for medalje og tar konsekvensene av en slik målsetting; nemlig hardt arbeid, stor aktivitet og vi ønsker å opprettholde et godt miljø. Tross varmere vær og lysere tider så ruller sjakksnøballen nesten arrogant videre. Den vokser seg større og jeg må si; vi har noe på gang! Les mer...

 

 

Fotogalleri fra turen til Hell  (Tore, 25. april 2009)

Oppdatering av hva som skjer på turen til Hell står på denne sida. Nå har vi også lagt ut noen bilder, men det kommer atskillig flere. Fotogalleriet finner du her.

 

 

Iver Halse og Iver Hoem skal være med.
Foto: Tore Kristiansen

Tur til Hell og Barnas Grand Prix på søndag  (Tore, 24. april 2009)

I helga skal vi på tur til Stjørdal og delta i Hell Barnas Grand Prix på søndag. I stedet for å dra grytidlig søndags morgen, drar vi heller på lørdag og stikker en tur innom Pirbadet i Trondheim på veien til Stjørdal. Vi kommer til å legge ut bilder og resultater underveis i løpet av helga. Les mer...

 

 

Medlemmenes e-postadresser og telefonnummer  (KT, 23. april 2009)

De som jobber daglig med administrasjon i klubben har fremmet ønske om at medlemmenes e-postadresser og telefonnummer skal være lett tilgjengelig på hjemmesiden.

Dette er selvsagt frivillig, men dersom du godtar at din e-postadresse og ditt telefonnummer er synlig på klubbens e-post-/telefonliste, så er det veldig fint om du kan legge inn opplysningene i skjemaet.

 

 

Hoem Robin Hoem er en av dem som er aktuelle for elitelaget. Tross liten rating kan han ha mulighet ved å delta i flere turneringer.
Foto: Torger Strand

Kriterier for eliteserielaget  (Aage, 22. april 2009)

For å stå best rustet til spill i eliteserien til høsten har styret satt opp noen kriterier for de spillerne som har ambisjoner om å være med. Alle spillere som mener de ønsker å kjempe om en plass på elitelaget bør melde fra til formannen eller til vår lagkaptein direkte, slik at vi vet hvilke spillere som er aktuelle. Vi kan dermed være med på å legge opp et treningsprogram frem mot seriestart. Det skal velges ut 20 spillere som kan være aktuelle. Siden flere av våre nyinnmeldte spillere ikke bor i nærområdet, er det viktig å fortelle hvilke muligheter som er til stede for å delta på førstelaget. Les mer...

 

 

Formiddagsåpent torsdag og fredag  (Tore, 22. april 2009)

Torsdag 23. april og fredag 24. april blir det åpent i Sjakklubben kl. 1100-1430. Du kan ta med deg formiddagsmaten din og spise den i Sjakklubben! Vi har kaffe/te og vann. Begge dagene blir det også vist litt fra sjakk-dvd'er. Torsdag viser vi et intervju med Garri Kasparov kl. 1200. Fredag blir det vafler kl. 1330. Kom innom for litt sjakkspilling eller bare litt sjakkprat.

 

 

Robin og Trond Wetle vant  (Tore, 22. april 2009)

Robin Hoem vant sjette runde i hurtigsjakkserien i går kveld. Nå leder han med 16 poeng og kan ha skaffet seg en ledelse de andre ikke kan ta igjen. Det gledelige i går var at det endelig lyktes for Vegard Simensen for han fikk en flott tredjeplass.

I et utsatt parti i klubbmesterskapet i går kveld, var det et oppgjør mellom søskenbarnene Hoem, og der Tor Wetle vant. Man kan vel si at Per Erik bukket bort partiet i et eneste trekk. Tor Wetle leder nå klubbmesterskapet klart. Sjette runde spilles neste tirsdag og oppsettet finner du her.

 

 

Lotteriet i full gang  (Tore, 18. april 2009)

Sjakklubben har et lotteri denne våren som vi håper at så mange som mulig kjøper lodd i. Det er fine premier og hvert lodd koster kun kr 5,-.

All honnør til Vegard Kallset som var førstemann til å selge ut loddboka si!
Les mer om lotteriet her...

 

 

Trond Harald leder i klubbmesterskapet  (Tore, 15. april 2009)

Trond Harald Saltnes vant toppoppgjøret i klubbmesterskapet i går kveld og leder nå med 4 poeng. Det gjenstår flere partier i runde 5 og det er ikke sikkert at han beholder ledelsen etter at runden er ferdigspilt. Les mer om klubbmesterskapet...

 

 

Trening i bruk av klokker og 5. runde i klubbmesterskapet  (Tore, 14. april 2009)

I kveld blir det trening i bruk av klokker i Sjakkskolen. 15 minutter pr. spiller pr. parti. Vi rekker i hvert fall to partier på hver. Årsaken til denne treninga er at neste helg, lørdag 25. og søndag 26. april, skal vi være med på Hell BGP 2009 i Stjørdal. Arrangør er Hell sjakklubb. Vi drar oppover på lørdag for å være godt forberedt til turneringa, samt noen timer i Pirbadet på lørdag. Mer informasjon om turen kommer i kveld.

5. runde i klubbmesterskapet spilles i kveld. Det er kommet avbud fra Roy og Per Erik, men tre av partiene blir spilt. Audun Hoem-Ole Henrik Dahlen, Vegard Simensen-Trond Harald Saltnes og Tore Kristiansen-Pat Schanzenbecher. Les mer om klubbmesterskapet...

 

 

Axel på delt førsteplass  (Tore, 14. april 2009)

Vår sjakktrener, IM Axel Smith, spilte, og vant, i påsketurneringa i Norrköping. Les mer her...

 

 

Bacalao

Bacalao og sjakk  (Rune Edøy, 13. april 2009)

Fredag 15. mai samles vi i lokalet til bacalao og sjakk. Vi går til bords klokka 19.00 og spiser oss gode og mette med egnet drikke. Etterpå lar vi brikkene sveve ut i de små nattetimer...

Påmelding til Tore slik at vi vet hvor mye bacalao vi skal kjøpe inn. Det koster 100 kroner per person å spise. Dette er en happening du ikke bør gå glipp av!

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 10. april 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Runde 5 i klubbmesterskapet  (Tore, 7. april 2009)

5. runde i klubbmesterskapet er satt opp. I følge terminlista skal kampene spilles tirsdag 14. april, men mange har meldt avbud allerede pga. en fotballkamp som spilles samtidig. Les mer her...

 

 

Feiring av opprykket til Eliteserien på tirsdag  (Tore, 6. april 2009)

Klubben har åpent tirsdag 7. april fra kl. 1800. Det blir feiring av opprykket til Eliteserien med noe som også henspeiler på påska. Det blir eggedosis til alle sammen.
Kl. 2000 starter et kåseri om kvalifiseringskampen mot Tromsø. Turen til Oslo, oppholdet der og forhold rundt matchen og etter matchen. Alle skal få vite hva som skjedde! Det blir ikke mye analyser av partiene fra matchen, for det kommer seinere på denne sida. Vi kommer til å vise og forklare bilder fra turen og matchen. Du kan også lese bloggen vi hadde fra matchen. Det blir også flere anekdoter og fortellinger.

 

 

Pula Open

Stor delegasjon til Pula Open  (Tore, 6. april 2009)

Kristiansund Sjakklubb skal delta med en stor delegasjon i Pula Open i Kroatia 27. juni til 4. juli i sommer. Klubbens sjakktrener, IM Axel Smith, blir med som veileder og trener. Last ned programmet for Pula Open som et pdf-dokument her.

For de spillere som har lyst til å være med på klubbens Eliteserielag neste sesong, vil det være en fordel at man deltar i denne turneringa.

 

 

Sjakkspalta i Aftenposten i går  (Tore, 5. april 2009)

Også sjakkspalta i Aftenposten (og det er samme i Adresseavisa) lørdag 4. april handlet om opprykket vårt til Eliteserien. Rune Djurhuus viser i spalta avslutninga til GM Suba på førstebordet og forteller også sin mening om bruk av utenlandske spillere i Eliteserien i sjakk. Les den her...

 

 

IM Axel Smith. Foto Roger Hojem.

IM Axel Smith.
Foto: Roger Hojem.

Blindsjakksimultan med Axel  (Tore, 2. april 2009)

IM Axel Smith spilte en blindsjakksimultan på Dale skole i forrige uke. Partiene i denne blindsjakksimultanen finner du her.

Dette var også siste gang at IM Axel Smith var på besøk i Kristiansund før sommeren. Vi har lært mye av ham, og vi er takknemlige for at han stiller sin kunnskap og tålmodige læreevne til disposisjon. Det er ikke bare barn på skolene og klubbens beste spillere og talenter som drar nytte av Axels læretimer, men også helt ordinære klubbmedlemmer i 40-årene på et mediokert sjakknivå. Les mer om det her...

 

 

VG-spalta 1. april og Adresseavisa 21. mars  (Tore, 2. april 2009, oppdatert)

Sjakkspalta i VG onsdag 1. april handlet bare om Kristiansund Sjakklubb. Har du ikke lest den, se den her...
Oppdatert 3. april: I sjakkspalta i Adresseavisa lørdag 21. mars viser Rune Djurhuus hvordan Kjell Tore Sandum gjennomførte et minoritetsangrep helt etter læreboka i Verdalsmatchen! Se samme lenke som over.

 

 

Vafler

Sjakk-kafé lørdag 4. april kl. 12-15  (Tore, 2. april 2009)

Sjakklubben har åpent i sjakklokalene i Hauggata 7 lørdag 2. april kl. 1200-1500. Der serverer vi vafler og kaffe til dem som kommer innom. Her kan du spille sjakk, lese sjakkbøker og/eller snakke om sjakk med andre. Vi har også internett og sjakkprogrammer på pc'en hvis du heller vil se på det. Alle sjakkinteresserte er hjertelig velkomne!
Siden det er palmeaften, blir det også noen gule overraskelser.

 

 

Robin Hoem. Foto: Roger Hojem

Robin Hoem jubler!
Foto: Roger Hojem.

Nye FIDEtall  (Tore, 2. april 2009)

FIDE har kommet med sin aprilliste. Magnus Carlsen har 2770 nå og er nummer tre på verdensrankinglista bak Topalov og Anand. Våre lokale helter har litt mindre enn dette. Robin Hoem er ny på lista, og har fått et bra tall. Robin er nå bare 2 poeng bak Brede Kvisvik. Les mer her...

 

 

Flott vinner i hurtigsjakken i går  (Tore, 1. april 2009)

Endelig lyktes han med å vinne ei turnering i Kristiansund Sjakklubb. Monradoppsettet har vært mot ham ved forrige anledning, og før det har han ikke vært solid nok til å greie å ta seieren hjem. Utviklinga hans har vært formidabel det siste året, og det er høyst fortjent at han nå har greid å gå til topps i ei intern klubbturnering. For å se hvem det er, må du lese mer på våre hurtigsjakksider.

 

 

Trening med notasjon og hurtigsjakk i kveld  (Tore, 31. mars 2009)

Det blir trening med sjakknotasjon i kveld fra kl. 1800. Det skal spilles partier, men det viktigste blir å skrive trekkene. Det må vi kunne, for siste helga i april skal vi på tur til Stjørdal for å spille sjakkturnering. Neste tirsdag er det påske, men det blir sjakkskole da også. Etter påske starter vi klubbmesterskapet for barn og ungdom der alle skal skrive trekkene sine, og vi kommer også til å bruke sjakklokke.

For de voksne blir det femte runde i hurtigsjakkserien i kveld. Vil reservene som ikke fikk spille i Oslo i helgen møte opp og prøve og ta skalpen til de heldige som fikk være med?

 

 

Media om kvalifiseringsmatchen  (Tore, 31. mars 2009)

Tidens Krav hadde ei fin side i mandagsavisa med et stort bilde av laget. På Tidens Kravs nettsider står det som vanlig mye mindre.
Kasserer Roger Hojem har en artikkel med stort og fint lagbilde på sin fanside for en fotballklubb.
Saken ble selvsagt også nevnt av Nettavisen og bergensjakk.no og Tromsø Sjakklubb.
Hos NRK Østfold er det bilde fra vår match i artikkelen om at Moss vant Eliteserien. Og i denne tv-reportasjen fra NRK Østfold ser vi flere ganger at kameraet sveiper over matchen Kristiansund-Tromsø og at de også forsøker seg på å få kommentarer fra GM Suba.

 

 

Historisk opprykk!  (Aage, 29. mars 2009)

Eliteserielaget.
Foto: Tore Kristiansen

Det er historisk at vi rykker opp i elitedivisjon, og det er historisk at vi ikke rykker ned. Planleggingen mot en ny sesong har nemlig allerede startet.

En jevn match mot Tromsø ble avsluttet med 4-2, hvilket er veldig bra. Jeg gratulerer absolutt alle (særlig en syk Anders Olsen) med seieren.

En lagmatch handler kun om én ting - og det er at laget vinner. Derfor går selvsagt gratulasjonene like mye til første, som til siste bord. Suverent gjennomført gutter!

Suba gjorde kort prosess etter noen få trekk. Et parti for evigheten.

Axel slet, men viste vinneregenskaper i en vanskelig stilling. Det er slik jeg liker Axel. Sjakk handler ikke om å stå best, men om å vinne.

Lars Hjelmås er en skatt. Han spiller sjakk i reneste Tal-stil. Suba hadde bemerket før matchen startet at vi måtte spille safe og bruke tiden. Lars forklarte meg underveis at det ikke var mulig for ham å spille safe sjakk. Han beklaget. Jeg må innrømme at jeg er glad i Lars' spillestil, selv om det denne gangen ble vel nervepirrende, i alle fall for oss som stod ved siden av bordet.

Min venn Lars, husker du Lars Grini? Han nektet å hoppe med hjelm. Når du spiller sjakk, så virker det som om alt sikkerhetsutstyr er ukjent. Mot Verdal hadde du vinst etter en halvtime. Denne gangen spilte du nok en gang glimrende!

Kjell Tore spiller god og trygg sjakk. Han hadde nærmest instruks om å ta et halvt poeng fra kapteinen, men når motstanderen ikke tar imot remis, så er det like greit å gjøre et par trekk for så og vinne. Fantastisk morsomt at du vant Kjell Tore. Du har spilt 50 postsjakkpartier uten å tape, og du er en meget solid spiller, med stor sjakkforståelse. Jeg er overbevist om at du er klar for større oppgaver. Gleder meg veldig til at du får enda mer tid til sjakk. Vi aner ikke hvor god du kan bli Kjell Tore, men tiden vil en dag vise. Til høsten får du enda kvassere matching.

Anders var syk og burde muligens ikke spilt. Jeg tar ansvaret for det, siden jeg vurderte en syk Anders langt bedre enn en frisk Sivertsen. Jeg garanterer at Anders kommer sterkt tilbake. Det skal bli en glede og se deg spille i elitedivisjon Anders!

Robin var litt slapp i kanten i en stilling som måtte være ganske jevn, etter min vurdering. Han trodde han måtte gi kvalitet, hvilket han gjorde, men det fantes en løsning. Robin må få tilbake Benidormformen. Da vet vi at Robin er utrolig vanskelig å slå. Axel forventer mye av Robin. Undertegnede har også klokketro på Robin. Jeg ser derfor frem til nye fremskritt. Personlig kan jeg ikke se noen begrensninger i hvor god Robin kan bli. Det må dog spilles mer enn 10-12 partier i året, og det må sannsynligvis jobbes enda mer med sjakk. I eliteserien møter man sterkere motstand enn Tromsøs 6.bord. Det er derfor en vei å gå, men vi er optimister - med god grunn.

Nå venter større oppgaver. Vi får senere sette opp noen kriterier for å være med og spille i elitedivisjon. Allerede i dag kan vi melde om et nytt - gammelt medlem, nemlig Edwin David.

Edwin er en flott fyr som vi ønsker hjertelig velkommen til Kristiansund Sjakklubb. Han avsluttet denne helgen med å spille på førstebord for Trondheim og fikk to remiser samt et tap mot meget sterk motstand. Han vil derfor bli en forsterkning på vårt lag. Vi ber også Torger Strand og Brede Kvisvik om å kvesse klørne.

Vi skal melde på 18 aktuelle spillere til elitedivisjonsspill. Vi gleder oss enormt til seriestart!!

Hva har vi å by på så langt i elitedivisjonen, hvor rekkefølgen på navnene er helt uvisst:

På førstebord: Suba eller Grandelius
På andrebord: Smith
På tredjebord: T. Strand, Hjelmås eller David
På de siste tre bordene: K.T. Sandum, R. Hoem, E. Odde, K.W. Strand, A. Olsen, Tor Wetle Hoem og B. Kvisvik

Eller vil Tore Kallset, Tore Kristiansen, Vegard Simensen, konsertmester Saltnes eller Audun Hoem bli gode nok i november? Eller kanskje Roger Hojem, Rune Edøy eller Per Erik Hoem legger bort jobben et halvår og satser på sjakk? Eller vil Geir Ove Olsen gi talentet en sjanse?

Det er faktisk muligheter for alle. Selv undertegnede kan finne på å kjempe om en plass på førstelaget. Vi skal ikke ta ut noe lag på lenge ennå, men det er lov å si såpass at den som deltar i turneringer - med bra resultat, den banker på døra.

Den som spiller mindre enn 10-15 partier frem mot seriestart, kan ikke forventes å bli vurdert.

 

 

Kristiansund til Eliteserien!  (Tore, 28. mars 2009, oppdatert)

Kristiansund skal spille i Eliteserien neste sesong. Vi vant matchen mot Tromsø 4-2! GM Mihai Suba, IM Axel Smith, FM Lars Hjelmås og Kjell Tore Sandum vant sine partier. Kommenter seieren på bloggen vår, og se partiene og kommentarer. Følg lenka på våre seriesjakksider...

 

 

Livesending fra Tromsømatchen!  (Tore, 27. mars 2009)

Lørdag 28. mars blir det livesending fra Oslo der vi følger matchen Kristiansund-Tromsø. Den begynner kl. 1400, men "sendinga" på våre nettsider begynner litt før. Les mer på våre seriesjakksider...

 

 

Ikke Sjakkafé lørdag 28. mars  (Tore, 27. mars 2009)

Sjakkaféen holder stengt lørdag 28. mars da så mange av klubbens medlemmer er i Oslo for å spille og/eller følge kvalifiseringskampen til Eliteserien mellom Kristiansund og Tromsø.

 

 

Basarbok - grasrot og Tromsømatch!  (Aage, 26. mars 2009)

Grasrotandelen har virkelig fått litt sving på seg. Gratiss til alle medlemmer som står på! Vi er oppe i 15000 kroner og dette begynner å ligne. Utgiftene i klubben øker med økt aktivitet og grasroten er som nevnt genial.
For alle som ikke enda vet hvordan man gjør det; så gjør det veldig enkelt: Den som har tippekort kan si til kassadama at de vil støtte Kristiansund Sjakklubb. Så ordner den som står bak kassa resten!

Basarbøkene/loddbøkene som er utlevert bør få prioritet fremover. 500 lodd for 5 kr pr stk bør være overkommelig å selge. Alle medlemmer som ikke har fått loddbok må si fra til Aage eller Per Erik, slik at dere kommer i gang. Skal vi si at alt er utsolgt til 1.mai?

Gleder meg veldig matchen i helga og mens resten av gjengen reiser fredag, er jeg allerede på reisefot.
Vi stiller vårt sterkeste lag og krysser fingre mot et jevnt og sterkt Tromsølag. Dette vil bli utrolig jevnt.
Hilsen fra formannen.

 

 

3 seire i klubbmesterskapet  (Tore, 25. mars 2009)

I går kveld ble det tre seire i klubbmesterskapets 4. runde. Les mer her...

 

 

IM Axel Smith underviser i kveld  (Tore, 24. mars 2009)

Den populære og svært gode sjakktrener IM Axel Smith kommer i klubben i kveld for å gi våre sjakktalenter noen tips med på veien. Axel er til stede i kveld fra kl. 1800. Se her for programmet hans denne uka.

For ungdommene og de voksne blir det 4. runde i klubbmesterskapet i kveld. Der blir det også flere interessante partier.

 

 

Anders Olsen. Foto: Roger Hojem

Anders Olsen.
Foto: Roger Hojem.

To nye mesterspillere i klubben!  (Tore, 24. mars 2009)

Kristiansund Sjakklubb har etter uoffisielle ratingtall fra Norges Sjakkforbund nå fått to nye mesterspillere! En mesterspiller er en spiller med over 2000 i rating. Vi gratulerer Anders Olsen med endelig å ha blitt mesterspiller! Hvem den andre ble, og hvilke tall de nå har, må du se her.

 

 

Dør-til-dør aksjon på mandag!  (Tore, 21. mars 2009)

Dugnad mandag kveld. Samling i klubben for å gå dør til dør på Innlandet og Kirkelandet og verve spillere til Grasrotandelen. Les mer her.

 

 

IM Axel Smith kommer neste uke  (Tore, 20. mars 2009)

Axel Smith kommer neste uke og skal være med i Sjakklubben hele uka. Det blir både besøk på barneskoler, forberedelser mot Tromsømatchen og kursing av klubbens egne unge krefter. Les mer her.

 

 

Grattisss til laget som slo Verdal  (Aage, 20. mars 2009)

Jeg vil gratulere alle på førstelaget med utmerket innsats mot Verdal. Vi hadde litt stang inn, men.... Les mer her.

 

 

Interessant parti i klubbmesterskapet  (Tore, 20. mars 2009)

I klubbmesterskapet torsdag kveld ble det siste partiet i runde 3 mellom Rune Edøy og Audun Hoem spilt. Det var et interessant parti hvor Audun tok bonde, eller Rune ga den, hvem som gjorde hva er litt uklart. Audun fikk ei litt bedre stilling enn Rune, men plasserte offiserene sine litt passivt, og sto i forsvarsposisjon siste halvdel av partiet. Det ble da mye enklere å spille for Rune med hvit. Audun måtte finne de korrekte trekkene oftere enn Rune hadde behov for. Auduns feilmargin var ikke så stor, og til slutt gikk han matt i tidsnøden. Se mer her.

 

 

Svært jevnt i hurtigsjakken  (Tore, 18. mars 2009)

I runde 4 i hurtigsjakkserien tirsdag kveld kom tre spillere på samme poeng og det var bare kvaliteten som skilte dem. Robin Hoem hadde sjakkgudinnen Caissa på sin side og fikk akkurat de nødvendige kvalitetspoengene mer enn Eilif Odde og Trond Harald Saltnes, slik at han vant denne runden. Robin leder også klart sammenlagt. Les mer på våre hurtigsjakksider her.

 

 

Freiøya slo Kristiansund  (Tore, 17. mars 2009, oppdatert)

Tirsdag kveld ble det spilt en treningslagkamp av skoleelever fra Freiøya mot gamle Kristiansund. Freiøya var suveren og slo gamle Kristiansund hele 6.5-3.5. Les mer her. Og nå er det lagt til et fotoalbum med noen bilder Roger Hojem tok under matchen.

 

 

Hurtigsjakk runde 4 tirsdag kveld  (Tore, 17. mars 2009)

Tirsdag kveld blir det runde 4 i hurtigsjakkserien. Robin Hoem og Karl W. Strand har tatt en ledelse i turneringa, men det er 6 runder igjen og mye kan skje. Aage Sivertsen har vist gryende form i det siste og er en outsider. Mandag kveld var han den eneste som slo GM Suba i et lynsjakkparti i klubben. Det spilles ikke partier i klubbmesterskapet på tirsdag så alle kan bli med.
Det utsatte partiet fra tredjerunden i klubbmesterskapet mellom Rune Edøy og Audun Hoem starter i klubben torsdag kveld kl. 2030.

 

 

Kristiansund møter Tromsø lørdag 28. mars i Oslo  (Tore, 16. mars 2009)

Norges Sjakkforbund har bestemt at siste kvalifiseringskamp for Eliteserien blir spilt på Haraldsheimen i Oslo lørdag 28. mars. Kristiansund har hvit på førstebord.
Melding 16. mars på Sjakktuelt. Les også mer på seriesjakksidene våre.

 

 

GM Mihai Suba. Foto: Per Erik Hoem

GM Mihai Suba.
Foto: Per Erik Hoem.

Analyse og læring med GM Suba mandag kveld i klubben  (Tore, 15. mars 2009)

I klubben mandag 16. mars, fra kl. 1800 blir det analyser av partiene fra seriesjakkmatchen mot Verdal. GM Mihai Suba står for gjennomgangen, og her kan alle lære av partiene og av hva GM Suba forteller om stillingene i partiene. Det var fem partier så dette blir mye forskjellig. Dette er et evenement som ikke må misses av noen sjakkspillere.

Hvis det er noen som ønsker seg en egen, personlig læringstid med GM Suba tidligere på mandagen, så er det muligheter for det. Ta da kontakt med Aage Sivertsen og han formidler kontakten med GM Suba.

 

 

Vi slo Verdal 5-0!  (Tore, 15. mars 2009)

I kvalifiseringsmatchen til Eliteserien vant Kristiansund hele 5-0 i Surnadal i dag. Verdal var som vinner av trønderdivisjonen, vår motstander. Resultatet av matchen skulle avgjøre hvilken klubb fra Midtnorge som skal representere regionen i kvalifiseringskampen om opprykk til Eliteserien i sjakk. Vi hadde et meget sterkt lag, anført av GM Mihai Suba. De andre på laget var Lars Hjelmås, Anders Olsen, Eilif Odde og Kjell Tore Sandum. Alle spilte godt og gjorde en god innsats.

Vi hadde en live blogging fra matchen på våre internettsider i dag, og tilbakemeldinger tyder på at det var det mange som fulgte. Liveblogginga her, og seriesjakksidene her.

 

 

Live fra kampen mot Verdal i dag  (Tore, 15. mars 2009)

I dag har vi liveoverføring fra kampen Verdal-Kristiansund i Surnadal. Følg matchen her her. Du må selv sørge for å oppdatere sida med jevne mellomrom. Minst hvert femte minutt.
Her kan du lese mer om seriesjakken.

 

 

Torger Strand og Brede Kvisvik klare!  (Aage, 13. mars 2009)

Da ser det ut til at vi kan stille med så sterkt lag som mulig i helga og forhåpentligvis om to uker mot Tromsø. Det forutsetter at vi vinner mot Verdal selvsagt. Nå ser det ut til at både Torger Strand og Brede Kvisvik kan være klare, hvilket vil forsterke vårt lag betraktelig. Dermed har lagkapteinen to luksusproblem:

  • Plukke ut laget

  • Fordele hvilket bord spillerne skal ha

 

 

Om Suba i TK i dag  (Tore, 12. mars 2009)

I Tidens Krav i dag står det en artikkel, Sjakkgeni til Kristiansund, om GM Mihai Suba!

 

 

Våkn Opp!  (Aage, 11. mars 2009)

Kjære sjakkmedlem – Våkn Opp!
Vi har en eventyrlig mulighet til å få inn penger på grasrotsaken! For to dager siden hadde vi 23 registrerte. Etter at Roger og jeg tok et tak, er vi nå oppe i 39. Men – men det er alt for lite. ALLE medlemmer bør få registrert både seg selv og sine nærmeste straks! Roger, Rune og jeg registrerer nå tre om dagen, men dere andre bør greie en – én !! Altså; greier du én i dag Kjell Tore, Pat, Geir Ove osv. Og så en i morra. Eller fem i dag og pause resten av uka?!

Slik gjør du:

  • Sender en tekstmelding til personen som inneholder: Grasrotandel 980283496

  • Denne sendes av personen videre til 2020.

Så er han registrert, så lenge han har et tippekort og vanligvis er mobilnummeret registrert på tippekortet. Det enkleste er å verve folk når du har dem fysisk tilstede. Da kan du hjelpe dem med å sende tekstmeldingen til 2020.

Husk også Futurasenteret på lørdag. Da har vi sjakkens dag med simultan, loddsalg, osv.

PS: Vi har registrert snart like mange medlemmer som resten av sjakklubbene til sammen. Det forteller hvor slapt det er rundt oss, ikke hvor flinke vi er.

 

 

Favorittseire i klubbmesterskapet og forsterkninger til seriesjakklaget  (Tore, 11. mars 2009)

To favorittseire i klubbmesterskapet tirsdag kveld. Les mer på sida for klubbmesterskapet.

Kristiansund har fått to kraftige forsterkninger til seriesjakklaget og den første kvalifiseringskampen mot Verdal søndag 15. mars. Les mer på våre sider om seriesjakken.

 

 

GM Mihai Suba. Foto Torger Strand

GM Mihai Suba.
Foto: Torger Strand.

GM Suba har simultan på FUTURA lørdag 14. mars  (Tore, 10. mars 2009)

Det blir storopplegg for sjakk i Kristiansund og på Nordmøre førstkommende lørdag! Kristiansund Sjakklubb har stand på FUTURA kjøpesenter lørdag 14. mars fra kl. 10, men det viktigste er at stormester (Grand Master) Mihai Suba kommer til Kristiansund og har en simultan mot barn og ungdom på FUTURA fra kl. 1200. GM Suba er en av verdens fremste sjakkspillere og revolusjonerte tenkinga i sjakk da han i 1991 publiserte boka Dynamic Chess Strategy. Les mer om GM Suba her.

Simultanturneringa foregår på den måten at GM Suba spiller mot 20-25 barn og ungdom samtidig. En god simultanspiller skal ha en score på minst 80%, og det forventer vi at GM Suba greier.
Alle barn og unge som ønsker å spille simultan mot stormester Suba må melde seg hos Kristiansund Sjakklubb ved å ta kontakt med oss eller seinest på standen på FUTURA på lørdag. Det er et maksimum antall på 25 spillere, og her er det først til mølla-prinsippet. Man må kunne sjakkreglene, men man trenger ikke være med i Sjakklubben for å være med på dette. Påmelding seinest en halv time før, og alle spillerne må sitte ved brettene 10 minutter før kl. 1200.

Dette blir en flott opladning til lagmatchen Kristiansund skal spille i Surnadal på søndag mot Verdal. Det er vår første kvalifiseringskamp om opprykk til Eliteserien i sjakk, og GM Suba skal spille for Kristiansund!

 

 

Tre partier i klubbmesterskapet denne uka  (Tore, 9. mars 2009)

I klubbmesterskapet spilles det fremdeles i runde 3. To av de gjenstående partiene spilles på tirsdag, mens det tredje spilles på onsdag i klubben.
Nå har vi også endelig fått lagt ut partiet Per Erik Hoem-Trond Harald Saltnes som ble spilt forrige tirsdag. Det er kommentert her med mange og lange kommentarer. Les mer om klubbmesterskapet her...

 

 

Lage Hoem Stavnesli. Foto Tore Kristiansen.

Lage Hoem Stavnesli i trekket.
Foto: Tore Kristiansen.

Spennende barneturnering lørdag 7. mars  (Tore, 8. mars 2009)

Barneturneringa ble ei artig og spennende turnering med mye god sjakk. Det oppsto mange interessante sjakkstillinger, og det ble mange flotte dueller. Øyvind Hoem Vaseng vant turneringa etter å ha avgitt kun en remis. Les mer her... Der finner du også et fotogalleri med bilder fra arrangementet.

 

 

Følg barnesjakkturneringa direkte her  (Tore, 7. mars 2009)

I dag har vi ei barnesjakkturnering i Sjakklubben med 8 spillere. Du kan følge utviklinga i turneringa ved å klikke på følgende lenke: Barneturnering lørdag 7. mars. Oppdater sida og du får resultater fra nye runder og nye startlister. Turneringa blir ferdig litt over kl. 14.

Seinere i dag følger vi Magnus Carlsen på storskjerm i Sjakklubben. Da skal han spille siste runde i Linaresturneringa og han skal ha svart mot verdensmester Vishy Anand. Sjakklubben er åpen denne lørdagen helt til i kveld.

 

 

Vegard Simensen. Foto Tore Kristiansen.

Vegard Simensen i februar 2009.
Foto: Tore Kristiansen.

Nye ratingtall etter klubbmesterskapet 2008  (Tore, 6. mars 2009)

I dag fikk vi nye ratingtall etter klubbmesterskapet i fjor. De nye tallene finnes her på ratingsida. Det som er verdt å merke seg er den store fremgangen for klubbmester Vegard Simensen. Han tjente 139 poeng på turneringa! Endringene for de andre var ikke så store. For to av spillerne får vi ikke vite det nye ratingtallet. Rune Edøy og Trond Harald Saltnes har ikke spilt 10 partier, og det er grensa for å få sitt ratingtall offentliggjort. Begge har hatt et ratingtall tidligere, men tallet blir opphevet når man ikke deltar i ratede turneringer i løpet av fem år. Rune og Trond Harald startet derfor med blanke ark i fjor høst.

Juniorer som bl.a. Vegard, går lettere opp (og ned) enn voksne spillere. De får en høyere koeffisient i utregningsmodellen. Årsaken er at unge spillere har en utvikling mens voksne spilleres spillestyrke ikke forandrer seg i samme grad. Her en lenke til noe av Norges Sjakkforbunds Eloreglement, og for de som bl.a. vil ha historien bak systemet og de matematiske formlene, henvises til denne Wikipediaartikkelen.

 

 

Formannen har ordet  (Aage, 5. mars 2009)

Om en uke skal førstelaget spille kamp om å bli Midtnorske mestre mot Verdal. Vinner vi der, er det sannsynligvis kvalifisering mot Tromsø. Vi er favoritter mot Verdal, men ikke noe mer. Verdal har et jevnt og godt lag som snek seg forbi Trondheimstudentene. Det forteller at laget har potensiale til å lage krøll for mange. Dessuten har Kristiansund vært underdog en rekke ganger, men vunnet. Derfor må det skjerpes fullt og helt for å vinne. Les mer...

 

 

Barnesjakkturnering på lørdag  (Tore, 5. mars 2009)

Lørdag kl. 1200 starter ei sjakkturnering for barn i Sjakklubben i Hauggata. Alle kan være med; det er ikke noe krav om medlemskap for denne tureninga. Det spilles 4 runder og hver spiller får 15 minutter på sitt parti. Da blir vi ferdige litt over klokka 14. Kom i god tid og meld deg på, for første runde starter kl. 1200.

Sjakk-kaféen er åpen fra kl. 1100 på lørdag. Det blir kaffe/te og vafler hele dagen. Etter barnesjakkturneringa viser vi partiet mellom verdensmester Vishy Anand og Magnus Carlsen fra Linares i Spania på storskjerm i klubben. Det partiet begynner kl. 16.

 

 

Anders Olsen i dyp konsentrasjon. Foto Roger Hojem.

Anders Olsen.
Foto: Roger Hojem.

Anders Olsen vant 3. runde i hurtigsjakken tirsdag kveld  (Tore, 4. mars 2009)

I tredje runde i hurtigsjakkserien i går kveld vant Anders Olsen såvidt foran Robin Hoem. Anders hadde bedre kvalitet men det kunne han ikke vite da de to kamphanene møttes i siste runde og tok en tidlig remis. Ved nærmere ettertanke er nok ikke kamphaner et ord som dekker innsatsen i det siste partiet deres... Den som imponerte mest var 15-årige Vegard Simensen. Han spilte godt, særs godt og Robin var heldig som fikk remistilbud fra Vegard. Robin tok i mot det. Vegard spilte også remis mot Karl W. Strand og tapte på målstreken mot Aage Sivertsen i siste runde. Vegard var den eneste spilleren som møtte de fire fremste på resultatlista.
Les mer på de egne sidene for hurtigsjakkserien.

I klubbmesterskapet ble det bare spilt et parti mellom Per Erik Hoem og Trond Harald Saltnes. Trond Harald vant med svart, men det svingte fram og tilbake i løpet av partiet. Trond Harald fikk den vinnende fordelen da Per Erik gikk surr i trekkrekkefølgen etter at han hadde ofret bønder for et kongeangrep. Les mer på våre sider for klukbbmesterskapet.

 

 

Husk medlemskontingenten og Magnus på storskjerm  (Tore, 3. mars 2009)

Oppfordringa kommer fra kassereren. De som ikke har gjort det alt: Vær så vennlig å betale medlemskontingenten. Les mer her...

I klubben i ettermiddag og kveld fra ca. kl. 1700 følger vi også partiet mellom Vassily Ivanchuk og Magnus Carlsen i Linaresturneringa på storskjerm i tillegg til at det blir hurtigsjakk og klubbmesterskap. Det blir altså svært mye sjakk i Sjakklokalet i kveld!

 

 

Per Erik Hoem. Foto Roger Hojem.

Per Erik Hoem.
Foto: Roger Hojem.

Klubbmesterskap og hurtigsjakk tirsdag kveld  (Tore, 2. mars 2009)

Tirsdag 3. mars blir det spilt nesten full runde i klubbmesterskapet med 3 partier. Det mest interessante oppgjøret blir nok mellom Per Erik Hoem og Trond Harald Saltnes. Begge har en solid poengscore siden i fjor høst. Les mer om Klubbmesterskapet her.

I hurtigsjakkserien spilles runde 3 men siden det blir spilt 3 partier i klubbmesterskapet blir det nok ikke så mange deltakere som normalt. Det er lov å anta at Karl W. Strand og Robin Hoem også denne gangen vil kjempe om seieren. Les mer om Hurtigsjakkserien her.

I sjakkskolen kl. 1800-1915 skal vi lære de 5 reglene som Susan Polgar har satt opp. Hennes Power Principles of Chess.

 

 

Bli Grasrotgiver du også!  (Tore, 2. mars 2009)

Nå kan du støtte Kristiansund Sjakklubb hver gang du tipper! Velger du Kristiansund Sjakklubb som din grasrotmottaker, får vi 5% av alt du tipper for. Dette går ikke på bekostning av premiene du vinner. Dette er en ordning som har kommet i orden fordi idrettslag og andre lag ikke lenger får inntekter fra spilleautomater.
Kristiansund Sjakklubb driver et aktivt arbeide overfor barn og ungdom, og vi trenger din støtte.

Her kan du lese mer om hvordan du gjør det, og hvordan du registrerer Kristiansund Sjakklubb som din grasrotmottaker.

 

 

Fin artikkel i Tidens Krav i dag  (Tore, 27. februar 2009)

I Tidens Krav var det ei flott side om at Sjakklubben har flyttet til nye lokaler i Hauggata. Les mer her.

Lørdag 28. februar blir det sjakk-kafé i Sjakklokalet kl. 1200-1400. Nå har vi også kjøpt tv slik at du også kan få fulgt med sporten på denne lørdag formiddagen, hvis du er interessert i det.

 

 

Tor Wetle Hoem vant  (Tore, 26. februar 2009)

I toppoppgjøret i klubbmesterskapet vant Tor Wetle Hoem tirsdag kveld. Les mer om det på sida til Klubbmesterskapet.

Vi har nå fått ordnet det slik at partiene kan spilles gjennom på våre egne sider. Spill her gjennom partiene fra klubbmesterskapet. De siste står øverst.

 

 

Bjarne Blikeng i 1959. Foto: Tidens Krav.

Bjarne Blikeng i 1959. Bildet hentet fra en artikkel i Tidens Krav.

Sjakkproblem av Bjarne Blikeng  (Tore, 23. februar 2009)

Ei uke for seint minnes vi Bjarne Blikeng. Han var æresmedlem i Kristiansund Sjakklubb, utnevnt ved jubileet i 1992. For 10 år og ei uke sida, døde han på Gomalandet. Han var en av Norges ledende problemsjakkforfattere. I nesten to mannsaldre var han aktiv på det internasjonale plan og fikk mange priser. Fra 1930-årene og så seint som midt på 1980-tallet.

Vi har lagt ut et av hans sjakkproblemer fra 1949. Seinere i år, i forbindelse med at Bjarne Blikeng ble klubbformann i 1939, (et lite 70-årsjubileum) har vi planer om å legge ut flere av hans sjakkproblemer.

 

 

Vafler

Sjakk-kafé lørdag 21. kl. 12-14  (Tore, 20. februar 2009)

Sjakklubben har åpent i sjakklokalene i Hauggata 7 lørdag 21. februar kl. 12-14. Der serverer vi vafler og kaffe til dem som kommer innom. Der kan du spille sjakk, lese i sjakkbøker og/eller snakke om sjakk med andre. Alle sjakkinteresserte er hjertelig velkomne!

I klubbmesterskapet blir det runde 3 på tirsdag. Den runden blir satt opp fredag ettermiddag/kveld så bare følg med på sida vår utover kvelden. Samtidig spilles den interessante matchen mellom Topalov og Kamsky i Bulgaria der tredje partiet begynte kl. 14 i dag. Og Linaresturneringa der Magnus Carlsen har hvit mot Lenier Dominguez fra kl. 1600 i ettermiddag. Vi hadde opprinnelig tenkt at vi skulle følge partiene til Magnus på storskjerm i klubben, men vi håper at vi kan få kjøpt inn projektor slik at vi får fulgt den siste halvdelen av turneringa i Linares.

 

 

Svart setter matt i 3. Vegard Simensen-Emil-Lion Nomat

Svart setter matt i 3 trekk

Andrelaget greide bare 1½ poeng mot Aalesund  (Tore, 19. februar 2009)

En liten oppgave først. Svart setter sjakk matt i 3 trekk. Løsninga står her. Aage Sivertsen vant sitt parti, mens Per Erik Hoem greide remis. Førstelaget møter Verdal i kamp om Midtnorgeserien i mars. Les mer på våre seriesjakksider.

 

 

Rune Edøy. Foto Roger Hojem.

Rune Edøy spilte godt i Aljechin.
Foto: Roger Hojem

Overraskende resultater i tematurneringa om Aljechin  (Tore, 18. februar 2009)

I går kveld fikk de 16 ungdommene som kom på vår sjakkskole, boka Sjakkskolen 1 til odel og eie. Noen hadde boka fra før og trengte den ikke. Vi venter spent på at Øystein Brekke skal komme med Sjakkskolen 2 i september.

For de mer erfarne spillerne analyserte Karl W. Strand sitt parti fra seriesjakken mot Jostein Hestvik Lie. Det var et interessant parti. Resten av kvelden ble brukt til å spille en uformell turnering i hurtigsjakk. Denne gangen med tema. Aljechins forsvar. Trekkene 1.e4 Sf6 2.e5 Sd5 3.d4 d6 var forhåndsbestemte. Siden vi begynte litt seint, ble det 10-minuttere med 5 runder monrad. Til tross for at dette er Karl W. Strands signaturåpning med svart mot 1.e4 fikk han ikke så mange poeng denne gangen. Anders Olsen vant alle sine 5 partier, mens Robin Hoem bare tapte mot Anders og tok andreplassen med 4 poeng. Eilif Odde fikk 3.5 poeng og svært overraskende kom også Per Hjulstad og Rune Edøy foran Karl W. Per og Rune fikk 3 poeng hver. Rune Edøy hadde ikke sett åpninga før, og var heller ikke med på gjennomgangen av åpninga før turneringa begynte. Allikevel begynte han turneringa med 3 strake poeng!

 

 

Utdeling av bøker og hurtigsjakk i kveld  (Tore, 17. februar 2009)

Tirsdag den 17. får ungdommene hver sin utgave av Sjakkskolen 1 fra kl. 18. Ellers skal vi spille turnering.
For de mer etablerte spillerne blir det en kort gjennomgang av Karl W. Strands parti i seriesjakken på søndag mot Molde. Deretter blir det ei uformell hurtigsjakkturnering. Denne gangen blir det ei tematurnering med Aljechins forsvar. De første trekkene er 1.e4 Sf6 2.e5 Sd5.

Les også Axel Smiths rapport fra seriesjakkmatchen mot Molde sist søndag på våre Seriesjakksider. Der kommenterer han bl.a. partiet mellom Tor Wetle Hoem og Robin Hoem.

 

 

Vi vant i Molde og tapte i Ålesund  (Tore, 16. februar 2009)

Kristiansund 1 slo Molde hele 4.5-0.5 i Molde i går. Eneste som avga et halvpoeng var Robin Hoem. Førstelaget vant alle sine kamper i 1. divisjon Møre og Romsdal og møter Verdal som vant trønderdivisjonen, 15. mars i en kamp om seieren i Midtnorgeserien. Vi er favoritter der.
Andrelaget møtte ikke et toppet Aalesund i Ålesund i går, men siden vårt andrelag heller ikke var toppet, så tapte vi 1.5-3.5. Aage Sivertsen vant sitt parti, mens Per Erik Hoem spilte remis. Andrelaget kom som forventet, sist i divisjonen.

Siden IM Axel Smith reiser på tirsdag, blir det analyse av noen partier fra helgens serierunde i klubben mandag ettermiddag fra kl. 17. Det blir analyser og aktivitet i klubben hele mandag kveld.

 

 

Sjakk-kafé lørdag kl. 12-14  (Tore, 13. februar 2009)

I går flyttet vi inn i nye lokaler i Hauggata 7, og det feirer vi med å holde åpent i morgen, lørdag 14. februar. Kl. 12-14 har vi sjakk-kafé. Er du nysgjerrig på lokalet, kom innom! Vi kommer til å være der fra kl. 11 og kommer du i den første timen, blir du satt til å gjøre noe. Det er fremdeles mange småting å ordne.
I sjakk-kaféen blir det varme vafler med syltetøy/rømme og kaffe/te eller brus for de som vil ha det. Sjakkbrettene og brikkene står framme, og alle er hjertelig velkommen. Kom innom for en uformell sjakkprat, litt sjakkspilling eller ta en kikk i vårt sjakkbibliotek. Eller bare for å treffe andre sjakkinteresserte.

 

 

Nye seriesjakksider  (Tore, 12. februar 2009)

Vi har laget ei egen side for seriesjakken. Der finner du omtale av rundene, tabeller, partier og også et fotoalbum med noen bilder. Det ligger også ei lenke til Seriesjakken i kolonna til venstre.

 

 

Flytting torsdag ettermiddag  (Tore, 11. februar 2009)

Det blir flytting til de nye lokalene i Hauggata 7 torsdag 12. februar kl. 1630-1730. Kan du ikke før fra 17-tida, kan du komme i de nye lokalene i Hauggata. Med helt nye lokaler blir det nok tid til å hjelpe på andre måter ved senere anledninger, hvis du ikke har anledning torsdag ettermiddag. Det vi utsetter er bl.a. at bilder skal henges opp, sjakkbrikker sorteres og utstyr ordnes, så det blir flere anledninger til å hjelpe til.

 

 

Karl W. Strand

Karl W. Strand vant igjen.
Foto: Roger Hojem

De gamle er fortsatt eldst  (Tore, 11. februar 2009)

Karl W. Strand vant 2. runde i hurtigsjakkmesterskapet i går kveld. Karl W. begynte forsiktig med to remiser, men avsluttet med 3 strake. Det ble imidlertid et meget spennende oppgjør mot Aage Sivertsen i fjerde runde som Karl W. vant etter å ha stått tårn under. Les mer om runden på sida for hurtigsjakkserien her.

 

 

Axel på onsdag!  (Aage, 9. februar 2009)

Axel Smith kommer på onsdag og vil være her til og med tirsdag. Alle som ønsker å være med på kurs, hver kveld hjemme hos undertegnede bes melde seg. Jeg tar det for gitt at Robin, Anders og Roger kommer, så dere trenger ikke si fra, men alle andre bør gi meg en melding på mail eller tlf. Lørdag har vi et spesielt opplegg. Vi har 8 plasser og her er det først til mølla. Våre to Moldensere, Tor Wetle og Mats er å regne som våre egne, så det er bare å si fra. De som vil ha privatundervisning kan få det daglig fra klokka 16.00. Her prøver vi å kjøre to og to sammen.

Vi kan være flyttet i løpet av denne uken i nytt lokale. Informasjon vil bli lagt ut på hjemmesiden, så følg med. Søndag er det kamp mot Molde, mens 2. laget skal spille mot Ålesund. Hvis noen ikke kan stille, så si fra så snart som mulig slik at vi kan stille med så sterkt lag som mulig.

Så sees vi til hurtigsjakk - kanskje for siste gang i nåværende klubblokaler.

 

 

Hurtigsjakk tirsdag kveld  (Tore, 9. februar 2009)

Tirsdag kveld blir det 2. runde i hurtigsjakkmesterskapet. Start kl. 2000 og ferdig ca. kl. 2245. Robin Hoem vant første runde i hurtigsjakkserien og er en av favorittene denne gangen også. Forrige gang var Anders Olsen syk og kunne ikke stille, for Anders er vel den største bøygen for at Robin skal stikke fra i mesterskapet med to strake seire. Hvis Åge Olsen stiller, kan han ta poeng fra alle sammen og Karl W. Strand kan godt ta seieren hvis han ikke gir bort unødige remiser.
Spennende blir det i hvert fall. Vi skal oppdatere lista for hver runde slik at du kan følge med på turneringa via internett.

Det blir også spilt to utsatte partier fra 2. runde klubbmesterskapet med Tor Wetle Hoem-Ole Henrik Dahlen og Roy Andre Nilsen-Per Erik Hoem.

 

 

Bjerkelund til venstre mot Allanengen.
Foto: Roger Hojem

Fotogalleri med bilder fra Skolemesterskapet  (Tore, 8. februar 2009)

Vår nettleverandør har kommet med en ny funksjon der vi kan legge ut fotogallerier. Denne anledninga har vi brukt til å legge ut et fotogalleri med 33 bilder i stort format som Roger Hojem tok under Skolemesterskapet for lag.

 

 

Det rosa? huset i Hauggata med plank foran.
Foto: Tore Kristiansen

Flytting i neste uke  (Tore, 7. februar 2009)

Det kan se ut til at det blir flytting til de nye lokalene i Hauggata i løpet av neste uke. Kanskje så tidlig som onsdag. Vær derfor oppmerksom på at det kan bli flyttedugnad onsdag/torsdag i neste uke. Etter erfaringene å dømme, Sjakklubben har flyttet en del de siste årene, er mesteparten gjort på en halvtime og maksimum en time så skal alt være gjort. Er vi en 10 stk. så går det fort unna.
Lokalet ligger på gateplan og er i den gamle Ole Brumm-butikken i Hauggata 7.
Det er et helt nytt, oppusset lokale og vi trenger også alt i møbler. Noen jobber for å skaffe det.

Fordelen er at vi kan bruke det hver dag og da kan vi innrede det slik vi ønsker. Sjakkplakater og/eller bilder på veggene må vi ha. Hvis det er noen som har gamle bilder av personer i klubben eller av sjakkaktiviteter i klubben, så må vi høre om det. Kanskje vi kan kopiere opp bildet og henge det opp på veggen? Det blir mange muligheter til å sette vårt preg på det nye lokalet.

 

 

Trond Harald i trekket.
Foto: Tore Kristiansen

Trond H Saltnes vant i klubbmesterskapet  (Tore, 5. februar 2009)

I dag har det blitt spilt et parti i runde 2 i Klubbmesterskapet. Trond Harald Saltnes slo Pat Schanzenbecher i en avslått Morragambit. Det var nok et symptomatisk parti for klubbmesterskapene i Kristiansund. Men det er sjarmen med sjakkspillet: Det er mange veier til målet, og underveis er det mange oppfatninger om veien også!

Det er lenke slik at du kan spille gjennom partiet og noen kommentarer om det også på denne sida. Eller klikk på Klubbmesterskap i feltet til venstre.

De to siste partiene som gjenstår i runden, blir nok ikke spilt før førstkommende tirsdag.

 

 

Overveldende mediainteresse.
Foto: Roger Hojem

Kristiansundsmesterskapet i lag for barneskoler  (Tore, 5. februar 2009)

Rapporten om dette har blitt forsinka, men har nå kommet. Åtte barneskoler var med, og de stilte med 3-mannslag. Dalabrekka vant så vidt foran Dale. Les utførlig om mesterskapet i rapporten om mesterskapet.

NRK Møre og Romsdal hadde om mesterskapet i kveldssendinga sammme kveld. Lenka dit er http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/455545
Lenka til avisartikkelen i Tidens Krav er http://www.tk.no/sporten/article4071543.ece

 

 

Runderapport fra klubbmesterskapet ligger klar  (Tore, 4. februar 2009)

På sida for Klubbmesterskapet er det nå lagt ut en rapport om de to partiene som ble spilt i går kveld. Der kan du også spille gjennom partiene. I partiet mellom Audun og Vegard er det spesielt mange varianter og bivarianter fra trekk 13.dxc5. Vi kan hygge oss med de forskjellige variantene helt til neste uke!

 

 

2 favorittseire i klubbmesterskapet  (Tore, natt til 4. februar 2009)

Det var trangt i klubben tirsdag kveld. Mange ungdommer var innom fra kl. 18. Det blir både enklere og bedre når vi får flyttet til et større lokale om ca. to uker.
Hurtigsjakkturnering ble det ikke noe av da svært få hadde lyst til å spille hurtigsjakk. Det ble mer lynsjakk i stedet.
I klubbmesterskapet ble det bare spilt to partier da flere meldte avbud i siste liten. Her ble det to favorittseire. Vegard Simensen slo Audun Hoem og Tore Kristiansen slo Rune Edøy. MEN hadde verden vært rettferdig, hadde resultatet i begge disse partiene vært totalt annerledes. Mer om det om en dag eller to da en mer detaljert rapport om klubbmesterskapet kommer.

 

 

I kveld: Opplæring, klubbmesterskap og hurtigsjakk  (Tore, 3. februar 2009)

I Sjakklubben i kveld blir det opplæring for barn og ungdom kl. 1800-ca. 1915, klubbmesterskapets 2. runde starter kl. 1930, og ei 4-runder hurtigsjakkturnering for de som ikke har annet å gjøre, starter kl. 20.

Opplæringa tar Roger Hojem seg av men han har flere hjelpere med seg. Forrige tirsdag var det 16 barn og ungdommer innom!

Les her en forhåndsomtale av 2.runden i klubbmesterskapet.

For dem som skal være med på hurtigsjakkturneringa men som kommer littegrann seinere, ta kontakt med Roger Hojem og gi beskjed om det.

 

 

2. runde i klubbmesterskapet neste tirsdag  (Tore, 29. januar 2009)

Klubbmesterskapet startet for to uker siden, og resultatene kom på sida her, men uten noen rapport. Siden den gangen har Åge Olsen trekt seg, og siden han ikke spilte i runde 1, har vi tatt ham bort fra lista. Det ble til slutt 10 spillere med, og vi slipper walk over.

Les mer her om 1. runden...

Oppsettet for runde 2 er klart, og den spilles førstkommende tirsdag, 3. februar kl. 1930.

 

 

Nytt styremedlem:
Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Enstemmige vedtak på Årsmøtet  (Tore, 29. januar 2009)

Årsmøtet tirsdag kveld var et rolig årsmøte med bare enstemmige vedtak. Anders Olsen kom inn som nytt styremedlem, ellers var det stort sett gjenvalg over hele linja. Med unntak av den tidligere årelange kassereren, Karl W. Strand, kom inn som ny revisor i stedet for Eilif Odde.

Det ble en kraftig applaus for styrets virksomhet i året som er gått, og det ble vedtatt at Årsmøtet ga uttrykk for begeistring for styrets arbeid og den økte aktiviteten i 2008.

Kontingenten ble økt til 1000 kr for aktive medlemmer, men kveldsspleisen utgår. Passive medlemmer betaler 600 kr som i dag

Medlemmer under 20 år betaler kr 600 pr. år, og denne medlemsavgiften kan også betales halvårsvis.

Et forslag fra styret om å inngå en leieavtale med Sofista Eiendom ble vedtatt. Det er snakk om et lokale i Hauggata 7 på gateplan. Den gamle Ole Brumm-butikken.

 

 

2.laget tapte i seriesjakken, fikk også poengstraff  (Tore, 27. januar 2009)

Klubbens andrelag spilte også seriesjakk mot Molde søndag 18. januar. Resultatet ble 3-2 seier til Molde, selv om de bare stilte med Tor Wetle Hoem og 4 andre spillere som vi burde ha slått. Til å begynne med så det ut til at vi skulle vinne 4-1 eller noe sånt. Men Rune Edøy tapte på femtebordet etter litt for rask brikkeflytting mot begynneren David Mindresunde. Pat Schanzenbecher sto også godt mot Stein Ivar Mindresunde (1055) men måtte ta remis.

Trond Harald Saltnes sto svært godt på tredjebordet mot Mats Peter Henøen (1067); kunne tatt tårn, satt matt etc. men måtte der gi tapt til slutt. Bare Vegard Simensen på andrebordet innfridde mot Arne Morten Kästel (1026). Vegard fikk tidlig bonden på f7 og ga aldri initiativet fra seg!

Tore Kristiansen på førstebordet møtte Tor Wetle Hoem som ga bort bonde allerede i åpninga. Tore sto svært godt, men feilet da han ga Tor Wetle anledning til et lite kongeangrep. Sjakkprogrammet viste en forskjell på 3,7 på Tores trekk. Han var heldig som lurte seg til en remis på slutten.

Forbundet har i ettertid fortalt klubben at vi brukte en spiller som det ikke var betalt kontingent for i 2008. Spilleren var dermed ikke spilleberettighet til å spille seriesjakk. Vi ble dermed dømt til tap i det partiet, og i tillegg fikk vi poengstraff på et poeng. Resultatet av kampen ble dermed til slutt 3.5-0.5 til Molde.

Styret tar selvkritikk, men dette kunne ha vært en dyr lærepenge om det hadde skjedd med førstelaget. Dette bare understreker hvor viktig det er å betale medlemskontingent innen 1. mars.

 

 

Årsmøte  (Roger, 22. januar 2009)

Det blir årsmøte i Kristiansund Sjakklubb tirsdag 27. januar kl. 20. Vi oppfordrer samtlige medlemmer til å møte opp. I tilegg til vanlige årsmøtesaker er det et eget punkt om nytt klubblokale.

 

 

Dalabrekka ble Kristiansundsmester i lag!  (Tore, 22. januar 2009)

(Hurtigrapport) Dalabrekka skole vant i dag Kristiansundsmesterskapet i lagsjakk for barneskoler. De slo Dale i omkampen og ble verdige mestere. Ordfører Per Kristian Øyen delte ut pokaler til både skole og deltakerne på de tre beste lagene. De tre på vinnerlaget fikk også hver sin dvd som var signert Magnus Carlsen.

Men kanskje den beste premien fikk Dalabrekka av læreren sin etter premieutdelinga. Leksefri til i morgen! Laget besto av Kristian Vallestad Sandnes, Øie Løbersli og Øyvind Hoem Vaseng.

Dale var nå nære så nære, men måtte nøye seg med andreplass. Der spilte Håkon Stubø, Martin Didriksen og Preben Dyrli. Dale og Dalabrekka vant hver sine grupper og møttes i en ren finale. Der ble det uavgjort 1.5-1.5, og de måtte ut i omkamp. Da ble det spilt lynsjakk, 5 minutter pr. spiller pr. parti, og der vant Dalabrekka 2-1.

Også om tredjeplassen måtte det omkamp til. Nordlandet og Allanengen spilte 1.5-1.5 i sin bronsefinale. I det avgjørende siste partiet ble det en patt. I omkampen der ble det bare spilt et lynsjakkparti mellom en representant fra hver skole, og Allanengen gikk seirende ut av den striden.

Gomalandet slo Rensvik i kampen om femteplassen og Innlandet fikk sjuendeplassen da de slo Bjerkelund.

Både NRK Møre og Romsdal (følg med på Distriktsnyhetene i kveld kl. 1840), TKTV og Tidens Krav dekket mesterskapet, så følg med der.

En mer utførlig rapport med bilder og flere detaljer fra mesterskapet, kommer litt seinere på Sjakklubbens hjemmeside.

 

 

Robin Hoem vant første runde i hurtigsjakken.
Foto: Roger Hojem

Robin Hoem tok første stikk  (Tore, 21. januar 2009)

Første turnering i hurtigsjakkserien ble spilt tirsdag kveld med fem runder monrad. Det var 12 stykker med i denne første runden. Robin Hoem vant klart med 4.5 poeng, og han avga bare en remis mot Tor Wetle Hoem i siste runde. Med remisen var seieren sikret! Robin slo andremann, Karl W. Strand i tredje runde, og det ble nøkkelen til seieren. Dermed tok Robin 10 poeng i hurtigsjakkmesterskapet.

Karl W. Strand kom på en like klar andreplass med 4 poeng, hele ett poeng foran nestemann, Tor Wetle Hoem som hadde best kvalitet av de fire spillerne på 3 poeng. Tor Wetle møtte alle de tre andre på 3 poeng, og slo alle tre!

Per Erik Hoem stilte med store marsinpangriser i premie. En stor en til vinneren og en til den som fikk flest remiser. Robin fikk den ene som vinner, mens Trond Harald Saltnes fikk den andre. Trond Harald og Tor Wetle Hoem hadde begge to remiser; deriblant en innbyrdes.Poengene som ble samlet opp i går ble dermed:
10 poeng til Robin Hoem og 8 poeng til Karl W. Strand
7 poeng til Tor Wetle Hoem og 5 poeng Trond Harald Saltnes
4 poeng til Aage Sivertsen og 3 poeng til Tore Kristiansen
2 poeng til Vegard Simensen
og 1 poeng til Roger Hojem, Geir Ove Olsen, Per Hjulstad, Per Erik Hoem og Mats Peter Henøen.

Etter hurtigsjakkturneringa ble det spilt ei lynsjakkturnering med 11 spillere! Axel Smith vant klart. Med start kl. 2300 og alle møtte alle, ble ikke denne lynsjakkturneringa avsluttet før over kl. 1. Det viser hvor stor sjakkinteressen er for øyeblikket i Kristiansund Sjakklubb.

 

 

Hurtigsjakkserien starter i dag  (Roger, 20. januar 2009)

Første turnering i hurtigsjakkserien spilles i dag med start klokken 20.00. Det spilles fire runder monrad, med 15 minutter betenkningstid. Hurtigsjakkserien består av 9 turneringer, hvor man kan stryke de to dårligste. Vinneren av hurtigsjakkserien sammenlagt blir klubbmester i hurtigsjakk 2009.

Poengsystem
10 poeng for seier
8 poeng for 2. plass
7 poeng for 3. plass
5 poeng for 4. plass
4 poeng for 5. plass
3 poeng for 6. plass
2 poeng for 7. plass
1 poeng for å delta

Man kan stryke de to dårligste resultatene. Det vi si at at kun 7 av 9 hurtigsjakkturneringer blir tellende.

I dag er det også sjakkskole for de yngste med start kl. 18, samt utsatte partier fra første runde i klubbmesterskapet.

 

 

Kristiansund – Aalesund 4.5-0.5  (Aage, 18. januar 2009)

Axel og Aage analyserer ivrig.
Foto: Roger Hojem

Det ble en flott og viktig seier over Ålesund søndag kveld. De stilte ikke med herr Antonsen, men vi stilte da heller ikke med Brede, så 4.5 mot 0.5 var sterkt gutter! Dette betyr at vi trenger 0.5 poeng mot Molde i neste runde. Jeg vet at Jesus gikk på vannet og at en pilot landet et fly elegant i elva, men skulle Molde slå oss 5-0, så vil det overgå det meste.

Tidsplanen med Axel ser slik ut:
Mandag, onsdag, torsdag og fredag: Hver kveld hjemme hos Aage Sivertsen klokka 19.00 - 22.00.
Mandag, onsdag og fredag: Privatundervisning til dem som melder seg på, fra klokka 16.00 til 18.00.
Tirsdag: Hurtigsjakk hvor Axel ikke spiller men følger partiene.
Torsdag: Skolesjakkturnering fra klokka 11.30 - 15.00.

Mandag kveld blir det gjennomgang av parti fra seriesjakken.
Onsdag kveld blir det gjennomgang av partier fra Benidorm.

Lørdag reiser Axel tilbake til Sverige. Det blir derfor ingen Oppdaltur denne gangen.

 

 

Axel på plass!  (Aage, 17. januar 2009)

Da er det klart for en ny uke med Axel Smith. Vi starter undervisningen mandag klokka 19.00 og ber alle som ønsker å være med om å sende en mail eller tekstmelding til Aage Sivertsen. Foruten tirsdag - hvor Axel vil være til stede i klubblokalet, så blir det undervisning hver kveld hjemme hos Aage på Innlandet. Det går muligens mot en Oppdaltur til helgen hvor vi reiser fredag kveld/tilbake søndag kveld. Vi ber også om at de som ønsker å være med på en sjakk-weekend i Oppdal om å melde seg.

 

 

Offisielle ratingtall fra NSF  (KT, 17. januar 2009)

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

Partier fra første runde i klubbmesterskapet  (Tore, 14. januar 2009)

Første runde i klubbmesterskapet ble spilt i går kveld. Oppdatert partifil.

Vi kommer tilbake med rapport fra runden.

 

 

Sjakk tirsdag 13. januar  (Roger, 13. januar 2008)

Det spilles hurtigsjakk i kveld.

 

 

Klubbmesterskapet 2009  (Tore, 5. januar 2009)

Vi vil komme i gang raskt med Klubbmesterskapet 2009 og første runde settes i gang tirsdag 13. januar. Det blir spilt sju runder monrad med betenkningstid 1 1/2 time på 40 trekk og 1/2 på resten av partiet. Vi spiller en runde ca. annenhver uke, slik som i høst. Påmelding til Tore Kristiansen eller Roger Hojem før tirsdag 13. januar kl. 1800. Da blir det trekning, og første runde starter kl. 1930 samme kveld. Partiene blir lagt ut på vår hjemmeside.

Tirsdag 6. januar blir det 4 runder hurtigsjakk med betenkningstid 15 minutter pr. spiller. Start kl. 2000. Tirsdag 20. januar kommer Axel Smith og den 27. januar blir det årsmøte i klubben. Runde 2 i klubbmesterskapet blir dermed først 3. februar. (Terminliste.)

 

 

Karl W. Strand vant romjulslyn.
Foto: Roger Hojem

Karl W. Strand vant lynturneringen  (Aage, 31. desember 2008)

Karl W. Strand holder koken og vant likegodt med sterke 9.5 av 11 i lynsjakkturneringen som ble arrangert 30. desember. Han kan dermed kalle seg høstmester i lynsjakk 2008. Vi gratulerer og lar oss imponere. Tett oppunder kom Robin Hoem med 8.5, mens Aage Georg Sivertsen kom på tredjeplass med 6.5. Gledelig og litt overraskende var det også at Geir Ove Olsen tok hele 6 poeng og kapret fjerdeplassen.

Det var 12 deltagere i hovedturneringen, mens det litt senere på kvelden dukket opp en par ekstra spillere slik at vi var 14 spillere denne svært så hyggelige romjulskvelden. Ekstra trivelig var det at Tore Kristiansen dukket opp. Tore er klar for et nytt sjakkår etter en tids pause. Klubben har ambisjoner om å finne nytt lokale i 2009 og den store aktiviteten som forventes åpner for Tore.

Lynsjakk - som ikke har vært prioritert i klubben denne høsten - viser at spillere som ikke er så veldig aktive i turneringer, kan slå til når det bygges opp til kamp. Både Rune Edøy og Geir Ove Olsen beviste at man trenger ikke kunne all verdens teori for spille jevnt mot de beste. Lynsjakk vil nok heller ikke i 2009 bli særlig prioritert på klubbkveldene, men underholdingsverdien er stor og vi ønsker på ingen måte å forlate denne morsomme spilleformen. Robin Hoem spilte helt klart bedre lyn før sin suksessturnering i Spania, men på sikt så vil nok Robin også bli en bedre lynsjakkspiller.

Det ble en lang natt og det ble spilt alternative lynturneringer utover de sene morgentimer. Hvem som gikk sist vet ikke undertegnede, men jeg tror Averøyferga hadde rukket å lagt til kai før Roger slukket lyset. Vi fikk dermed avsluttet 2008 på en verdig måte. Året som gikk har vært berikende.

Klubbformannen benytter anledningen til å takke alle medlemmer for stor interesse og engasjement i året som gikk. Særlig vil jeg takke styremedlemmene Roger Hojem og Per Erik Hoem for stor og konstruktiv innsats. Den samme takken går til nettansvarlig Kjell Tore Sandum.

Vi ønsker alle våre medlemmer et godt nytt år og ser med glede frem til 2009!

 

 

Romjulslyn tirsdag 30. desember  (Aage, 21. desember 2008)

Vi håper på stor deltagelse på vår romjulslyn tirsdag 30. desember. Lyn har nesten ikke vært spilt i klubben i høst, men vi vet jo at mange synes dette er morsomt og selvfølgelig skal vi holde tradisjonen tro med å holde en lynturnering i romjula. Vi starter turneringen ca klokka 20.00 og ber alle møte opp i god tid før det. Med noen gamle kjente som kommer hjem til jul samt et besøk fra Moldegutter, så kan det være duket for stor deltagelse. Kaffen skal være varm og litt pepperkaker m.m. er også kjøpt inn. Les mer...

 

 

Sjakk i Tidens Krav  (KT, 13. desember 2008)

Det er mye godt sjakkstoff i lokalavisen for tiden. Her er to eksempler som stod på trykk i papirutgaven av Tidens Krav torsdag denne uken:

 

 

Aage Sivertsen.
Foto: Torger Strand

Tøffere enn jeg trodde  (Aage, 12. desember 2008)

Dagen før vi skulle starte turneringen, så spør Torger om Robin og jeg ville spille i gruppe A. Robin var ikke i tvil og jeg har alltid syntes det har vært mest givende å spille mot gode spillere. Jeg var likevel litt i tvil og var mentalt forberedt på mange tap. Jeg møtte 9 spanjoler, dvs. en lot være å møte opp – så det ble ett gratispoeng. I første runde startet jeg mot ”forsiktig” motstand mot Adolfo Plaza (1889). Etter å ha kommet godt ut av åpningen var det lenge veldig jevnt. Jeg prøvde å gi en bonde, som han ikke tok imot og da stillingen var helt låst på dronningfløyen, så begynte jeg å gå på med h4. Remis kunne ikke skje i første parti tenkte jeg. Les mer...

 

 

Brede Kvisvik.
Foto: Roger Hojem

Min turnering  (Brede, 11. desember 2008)

Benidorm 2008 var min første turnering siden jeg spilte to turneringer i Buenos Aires for ett år siden. Heldigvis for meg var dette også en turnering som ble spilt med FIDEs betenkningstid, så jeg hadde litt erfaring fra før. I første runde møtte jeg en tysker med rating rundt 2260, der jeg hadde hvit. Det ble en tøff start, for jeg fikk ikke noe ut av åpningen, og valgte å gå inn i et tapt sluttspill. Min motstander spilte ikke optimalt, men det var nok til å dra i land helpoenget. Jeg fikk revansj dagen etter, da jeg slo han i lynsjakken der jeg endte på 5.plass til slutt. Det gav en fin premie på 130 euro! Disse pengene tapte jeg neste natt da Jørund Berstad og jeg deltok i en pokerturnering på det lokale casinoet. Les mer...

 

 

Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Runderapport for Anders Olsen  (Anders, 10. desember 2008)

Turneringen startet rolig og skuffende med seier på walkover. I runde to hadde jeg hvit mot en spanjol med 2250 i rating. Han spilte semi-slavisk og unngikk de skarpeste variantene og gikk inn i cambridge springs. Jeg følte meg ikke fortrolig med den skarpeste fortsettelsen her, så jeg gikk for 9. Lxf6. Normalt ville jeg spilt cxd som er det mest ambisiøse forsøket. Etter et langt parti hvor jeg kom kvalitet for bonde under fikk jeg en enkel vinststilling i tidsnøden, men klarte ikke å finne det beste så partiet endte remis. Tredje runde ga sort mot en spiller rundt 2200. Han spilte dobbeltfianchetto i et parti som startet med at jeg forsøkte å få spille semi-slavisk. Les mer...

 

 

Robin Hoem.
Foto: Torger Strand

Min turnering  (Robin, 9. desember 2008)

I første runde møtte jeg en rumener på rundt 2140 rating og kom godt ut av åpningen og vant en bonde. Dessverre var jeg en komplett idiot og bukket en offiser i vinnende stilling. Jeg møtte jeg en spanjol på rundt 2100 i andre runde, og han spilte en rar siciliansk variant jeg aldri hadde sett før, og jeg vant rimelig greit. I runde tre møtte jeg en spanjol og vi hadde preppet inn et tårnoffer på forhånd som han ikke tok imot. Les mer...

 

 

Benidorm frister til gjentagelse!  (Aage, 8. desember 2008)

Er Spania i ferd med å bli sjakkens mekka? Her spilles i hvert fall mye sjakk og det satses på store og tunge turneringer. Vårt besøk frister til gjentagelse gjerne hvert år og vi håper at flere i klubben og flere andre norske klubber melder seg på. Les mer...

 

 

Sluttstillingen etter 9 runder  (KT, 7. desember 2008)

Hele gjengen har prestert bra i Benidrom.
Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Anders Olsen, Robin Hoem, Brede Kvisvik.
Foto: Torger Strand

Brede tok nok et helpoeng da han i niende og siste runde beseiret femterangerte Tapiz (2292) med hvit. 5 poeng av 9 mulige er imponerende i denne gruppen. Anders spilte remis i dag, og fikk dermed solide 4.5 poeng til slutt. Aage og Robin endte begge på 4 poeng, og dette er selvsagt også meget bra. Robin spilte godt også i dag, men til tross for en lovende stilling underveis ble det tap til slutt. Aage fikk dessverre ikke spilt sitt parti da motstanderen ikke møtte opp.

Sluttstillingen.
 

 

 

Robin Hoem har fått sitt gjennombrudd i Benidorm.
Foto: Torger Strand

8. runde  (KT, 6. desember 2008)

Også i dag ble det 1.5 poeng til sammen. Brede vant internoppgjøret mot Aage. Dermed er Brede oppe på 4 poeng, og like mange poeng har Anders og Robin. Unge Hoem fortsetter å imponere, denne gangen med remis mot Stein Jensen. Ratingprestasjonen er nå 2160, og alt tyder på at Robin snart vi ha en internasjonal rating på godt over 2100.

I morgen spilles siste runde, og vi ønsker lykke til. Uansett hvordan det måtte gå i morgen har våre spillere gjort en veldig god innsats i Benidorm.

 

 

7. runde  (KT, 5. desember 2008)

Tre remiser og ett tap ble fasiten i dag. Anders var nær ved å vinne igjen, men remis er absolutt godkjent. Anders har 4 poeng etter 7 runder, og en ratingprestasjon på 2189. Robin og Aage fortsetter jevnt og trutt å plukke poeng da begge spilte remis i dag, og ratingprestasjoner på henholdsvis 2166 og 2087 er meget sterkt. I morgen får vi et interessant internt oppgjør da Aage skal spille hvit mot Brede.

 

 

6. runde  (KT, 4. desember 2008)

Anders vant en viktig seier, mens Robin tok en sterk remis mot FM Ballesteros (2276). Både Brede og Aage tapte, men de hadde absolutt gode muligheter underveis. Etter dagens runde er det Anders som ligger best an av våre med 3.5 av 6 poeng.

 

 

5. runde  (KT, 3. desember 2008)

En sterk runde. Dagens helt ble Brede som vant med hvit mot FM Renteria (2256). Brede har nå 3 poeng av 5 mulige, og en ratingprestasjon på 2259. I neste runde møter han norgesvennen Eric Moskow (2225) med sort. Er det lov å håpe på nok et helpoeng? Det ble virkelig en bra dag i dag - uten tap. Kort fortalt spilte de tre andre remis mot sterk motstand, de har 2.5 poeng hver, og har alle en ratingprestasjon på over 2100.

 

 

Lynsjakkresultater  (KT, 3. desember 2008)

Anders og Brede spilte i u2300, mens Aage og Robin deltok i u2000 i nattens lynsjakkturneringer.

 

 

Hurtigsjakkserien er ferdigspilt  (KT, 2. desember 2008)

Da flere av våre beste og mest aktive sjakkspillere spiller sjakk i Benidorm i disse dager var det kun fem deltakere i dagens hurtigsjakkturnering. Turneringen ble suverent vunnet av Karl W med fire poeng, mens Geir Ove, Vegard og Trond Harald alle fikk 2 poeng - og delt andreplass. Roy fikk 1 poeng.

Som kjent har Robin tatt sammenlagtseieren, men med dagens førsteplass sikret Karl W seg en fin andreplass i sammendraget. (Sjette turnering vil bli oppdatert på nett når Roger er tilbake fra en meget velfortjent ferie.)

Sjekk også resultater for utsatte partier fra 6. runde i A-klassen, og oppdatert tabell i B-klassen.

 

 

4. runde  (KT, 2. desember 2008)

Aage forsvarte seg heroisk i 120 trekk, og motstanderen greide ikke å bryte gjennom - remis. Robin stod best lenge, men hans parti endte også remis. Både Anders og Brede tapte dessverre i dag, dermed står alle våre med 2 poeng. Alle fire stiller på nattlynsjakken som starter kl. 23.00 i kveld.

 

 

Sjakk tirsdag 2. desember  (Roger, 1. desember 2008)

Klasse A: Utsatte partier fra 6. runde.
Klasse B.
Hurtigsjakk: Sjette turnering.
Sjakkskole for de yngste.

 

 

3. runde  (KT, 1. desember 2008)

En bra runde også i dag. Brede Kvisvik vant med hvit mot FM Carbonell (2250), Anders Olsen spilte remis med sort mot Vicente Cano (2197), mens Robin Hoem remiserte mot Arbelo (2134). Aage Sivertsen måtte gi tapt mot Pérez García (2162).

 

 

Godt spill - sterkt resultat  (Aage, 1. desember 2008)

En fornøyd gjeng. Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Brede Kvisvik, Robin Hoem og Anders Olsen.
Foto: Torger Strand

Vi får skryte mens vi kan. Man vet aldri når det snur… Etter at Brede hadde gjort formidable 6.5 av 9 på formiddagens lynturnering (søndag) med rundt 70 deltakere, stod hovedturneringen for tur noen timer senere. Anders fikk bare 4 av 9, riktignok på en dårlig dag, men det forteller noe om Bredes prestasjon. I hovedturneringen gjorde også Brede sine saker bra og vant etter et sterkt sluttspill. Han stod til tap underveis, men viste styrke i et seigt parti. Robin gjorde som dagen i forveien og spilte ut sin motstander, men denne gangen fullførte han og vant lenge før det ble noe sluttspill. Motstanderen spilte noen svake bondetrekk i åpningen og Robin straffet ham ubønnhørlig. Anders spilte mot den antatt sterkeste spilleren (2250), av oss fire i går. Anders stod kvalitet under, men hadde en god løper og en ekstra bonde. Det resulterte i remis. Undertegnede spilte skandinavisk med sort og fikk en komplisert stilling. Under tidsnøden – der jeg bare hadde tilleggstiden å spille på – 30 sekunder pr trekk – så overså jeg en enkel dronningfangst. Pytt – remis mot en Spaniol på mer enn 2000 i rating lar seg høre. Tre av fire poeng er konklusjonen på gårsdagens runde, hvilket forteller at stemningen og humøret er upåklagelig.

Etter rundens spill med påfølgende analyser på hotellrommet til Anders, fikk vi også besøk av en annen nordmann. Jørun er navnet og han underholdt oss til den store gullmedalje. Jørun (ca 1700 i rating) er fra Førde, bor i Bergen og spiller i gruppe B.
Da han skulle vise oss hvordan han spilte remis ble det en times latterkrampe fordi Jørun husket bare annethvert trekk. Fantasien fikk dermed fullt utløp og vi håper Jørun tar turen innom oss daglig. I går ble det superlunsj hos Rigmor. I dag drar Brede, Robin og jeg til Benidorm sentrum. Mens vi slikker sol og shopper, så vil Anders forberede seg til neste parti.

Klokka 16.30 settes klokkene i gang – hver dag i 7 dager til.

 

 

Brede Kvisvik på 5. plass!  (KT, 30. november 2008)

Brede Kvisvik fulgte opp Anders Olsens gode innsats i lynsjakkturneringen på fredag (hvor Anders avsluttet med 6 av 7 etter å ha mistet et poeng på walkover i første runde). Brede fikk imponerende 6.5 av 9 poeng i dagens lynsjakkturnering, og kom på 5. plass blant 78 høyt ratede lynsjakkhaier. (I følge resultatlisten ser det ut til at 70 av disse spilte.)

 

 

Arkivet er oppdatert  (KT, 30. november 2008)

Arkivet i menyen til venstre er oppdatert med klubbens sjakknyheter fra i høst.

 

 

Forsiktig start i Benidorm  (Aage, 29. november 2008)

Firerbanden ble til femmerbanden - et slagkraftig lag. Fra venstre: Aage Georg Sivertsen, Robin Hoem, Torger Strand, Brede Kvisvik og Anders Olsen.
Foto: Rigmor Strand

Firerbanden (Anders, Brede, Robin og Undertegnede) har det som plommen i egget. Hotellet og maten er helt topp, temperaturen er 15 grader mer enn på Kirkelandet og Torger Strand sørget for at vi trivdes fra første sekund.

Da det viste seg at også Robin kunne spille i gruppe A (+2000), så endte det med at både han og undertegnede spilte første runde i A-gruppen lørdag kveld. Denne er åpen og noen spillere har mindre enn 2000 i rating, mens de aller fleste av ca 150 spillere ligger på +2000. Anders vant fordi motstander ikke møtte, Brede spilte meget godt, men tapte i et vanskelig sluttspill som burde være remis. Han møtte solid motstand på ca 2250 i rating. Robin hadde sin motstander (2150) i kne helt til en feilvurdering i sluttspillet. Rybka viste lenge 1,8 i fordel, men et feiltrekk gjorde at han fikk sin løper innestengt og tapte således partiet. Imponerende spill av Robin Hoem som fikk ros av en glad og lettet motstander. Man skal ikke gjøre mange feil på dette nivået for å bli brutalt straffet. Undertegnede synes det er morsomt å spille i gruppe A og regner med å lære mye i løpet av ni parti. I dag møtte jeg en spaniol på ca 1900 i rating og vant.

Omtrent hver kveld fra klokka 23 er det lynturnering. Vi spiller med andre ord langsjakk om dagen og lyn om natten. Slik skal det være. I første lynturnering var vi litt rustne. Minimalt med søvn og lang reise førte til skralt spill. Robin stod over og tok køya tidlig på fredag. Anders fikk likevel 6 av 8 poeng, mens Brede og undertegnede fikk 50 % score. Det må legges til at pga av feil fra arrangøren, så måtte vi stå over første runde. Dermed var det nesten umulig for Anders å vinne første lynturnering.

I morgen er vi invitert til Torger og Rigmor på lunsj. Snakk om å ha det fornøyelig. Ny runde starter daglig klokka 17.00. Vi håper å oppdatere dere ofte.

Hilsen reiseleder Aage Sivertsen

 

 

Sjakkfestivalen i Benidorm er i gang  (KT, 29. november 2008)

Sjakkfestivalen i Benidorm startet i dag, og vi merker oss at Anders Olsen allerede har markert seg med en sterk 17. plass i lynsjakkturneringen.

Det spilles selvsagt også sjakk med full betenkningstid i festivalen. Følg med på utviklingen i A-gruppen (under 2300) hvor Brede Kvisvik og Anders Olsen spiller og B-gruppen (under 2000) med Robin Hoem og Aage Georg Sivertsen.

Siste fra Benidorm: Alle våre stiller i A-gruppen!

 

 

Utskriftsvennlig versjon

Teknisk ansvarlig